Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Aπάντηση από 2 αγράμματους και αδαείς χωριάτες , Κολοκοτρώνη και Καραϊσκάκη , στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ΓΑΠ.

Από πολλά  blog  και εφημερίδες ο "κύριος" αντιπρόεδρος φέρεται να δήλωσε σε ομιλία του στην Οξφόρδη μεταξύ άλλων. Αντιγράφω από το http://news247.gr  το σχετικό κομμάτι.
Χαρακτήρισε τους Έλληνες που έκαναν την επανάσταση του 1821, ένα "μάτσο αγράμματους και αδαείς χωριάτες, οι οποίοι γι' αυτό το λόγο (επειδή ήταν αγράμματοι) αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα σχίσμα από την οθωμανική αυτοκρατορία.
Τη στάση που τήρησε  η άρχουσα τάξη της Αγγλίας εκείνη την περίοδο νομίζω δε χρειάζεται να την αναφέρω. ΄Ομως θα απαντήσουν στον αντιπρόεδρο 2 αγράμματοι.
Το απόσπασμα που διαβάζετε είναι από το βιβλίο του ΤΑΣΟΥ ΒΟΥΡΝΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ. σελίδα 192. 
Αν ψάχνεις το λόγο κ . αντιπρόεδρε που στην κρίσμη στιγμή σώθηκε η επανάσταση θα τον βρεις σε αυτό το απόσπασμα.  Κάτι μου λέει πως σύντομα θα υποστείς την ίδια τακτική. Π.Α.ΜΕ  ένα στοίχημα;

Υπάρχει όμως καταγραμμένη και μια άλλη απάντηση απο τον Καραϊσκάκη. Προσωπικά αυτή θα σου έδινα όπως και πολλοί άλλοι Έλληνες. Το γεγονός έχει κάπως έτσι.
Την 1ην Ιουλίου 1823 ο Μαχμούτ  πασάς  έστειλε στον  Γιώργιο Καραϊσκάκη επιστολή :
«Με λέγουν Μαχμούτ  πασιά  Σκόδρα,. Είμαι πιστός, είμαι τίμιος. Το στράτευμά μου το περισσότερον σύγκειται από χριστιανούς (!!!) . Εδιορίσθην  από τον Σουλτάνον  ( !!!)  να ησυχάσω τους λαούς. Δεν θέλω να χύσω αίμα. Μη γένοιτο. Όποιος θέλει να είναι με εμένα, πρέπει να είναι πλησίον μου. Όποιος δεν θέλει ας καρτερεί τον πόλεμό μου. Δέκα πέντε ημέραις σας δίδω καιρόν να σκεφτείτε».

Κι ο Γιώργιος Καραϊσκάκης απαντά  με άλλη επιστολή:

«Μου γράφεις ένα μπουγιουρντί, λέγεις  να προσκυνήσω κι εγώ, πασά μου, ρώτησα τον πούτζον μου τον ίδιον  κι αυτός μου αποκρίθηκε να μην σε προσκυνήσω κι αν έρθεις κατ’ επάνω μου, ευθύς να πολεμήσω.
 Αυτή την απάντηση σου δίνει ο "αγράμματος"  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ  και μαζί με αυτόν πολλοί Έλληνες.


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να δεις τώρα που η "αριστερά" θα αρχίσει να διερωτάται αν ο Καραϊσκάκης έπρεπε ή δεν έπρεπε να απαντήσει στον πασά, σε ποια "βάση" έπρεπε να το κάνει και αν η απόφαση για τον "πούτζον" ήταν αμεσοδημοκρατική και συναινετική! A.... και αν ο Καραϊσκάκης ήταν "γειωμένος" στις μάζες.

Μη το γελάτε, πολύ θέλουν μερικοί ελαφρόμυαλοι να τα πουν κι' αυτά;

Λευτέρης-Δικαίος είπε...

Είναι χρήσιμος ο Πάγκαλος (όνομα κατ' ευφημισμόν, όπως «γλυκάδι» αντί «ξίδι»):
1) Χρήσιμος στην κυβέρνηση: Οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις χρειάζονται κάποιον "γραφικό", "ιδιόρρυθμο" κ.λπ., που να μιλάει χυδαία και κυνικά, για να το χρησιμοποιούν για σκιάχτρο απέναντι στις λαϊκές μάζες, για να διεξάγουν έναν ψυχολογικό πόλεμο ενάντια στο κίνημα. Όμως αυτή η τακτική τους μπορεί να τους γυρίσει σαν μπούμεραγκ εναντίον τους.
2) Χρήσιμος στον λαό, γιατί αποκαλύπτει την ελεεινότητα των κυβερνώντων. Κάθε λόγος του τιτάνα αυτού ηθικής και ευπρέπειας αξίζει όσο χίλιες αναλύσεις των κυβερνητικών σχεδιασμών, της κυβερνητικής πολιτικής.
Σ' ευχαριστούμε, Πάγκαλε, που μας βοηθάς να βλέπουμε τον δρόμο...

ΣΠΥΡΟΣ είπε...

Η μνημειώδης φράση του Γέρου του Μοριά "Φωτιά και Τσεκούρι στους προσκυνημένους" που αναφέρεται στο ιστορικό κείμενο που παρατίθεται στα αριστερά, άς γίνει σημαία μας και σ ή μ ε ρ α : Φωτιά και τσεκούρι στους υπηρέτες του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος,ΕΙΤΕ αυτοί αποτελούν το πολιτικό του προσωπικό,τα αργυρώνητα "παπαγαλάκια" της εξουσίας και όλο τον εξουσιαστικό συρφετό, ΕΙΤΕ αποτελούν κομμάτι του λαού που τους ακολουθεί... Γιατί, όπως τότε, έτσι και σήμερα,τηρουμένων των ιστορικών και κοινωνικών αναλογιών, εάν δεν υπήρχαν τα πάσης φύσεως στηρίγματα της κεφαλαιοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ένα κομμάτι του λαού,οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, οι ΑΔΕΔΥδες και άλλοι προδότες της Τάξης τους, αυτή η ελάχιστη κάστα των εκμεταλλευτών,των εθνοπροδοτών,των δοσιλόγων,των εκπορνευμένων σωμάτων και ψυχών, δεν θα μπορούσαν να σταθούν ούτε λεπτό...
Ας ξαναθυμηθούμε,γιατί μας αρέσει να το ξεχνάμε, ότι Ελληνας το γένος ήταν και ο Εφιάλτης... Εάν δεν τσακίσουμε τους πάσης φύσεως Εφιάλτες και τους προσκυνημένους, είτε βρίσκονται στην άρχουσα αστική τάξη, είτε στις γραμμές της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, δεν θα μπορέσουμε να έχουμε νικηφόρα έκβαση στη σοσιαλιστική Επανάσταση που έρχεται...Και η ιστορία με προσκυνημένους,με Ελληνες προδότες και με κτηνώδεις και Υβριστές Πάγκαλους, θα εξακολουθήσει να επαναλαμβάνεται, ξανά και ξανά, άν δεν κάνουμε πράξη το σάλπισμα του μπάρμπα Κώστα του Βάρναλη "...Ξύπνα λαέ, κι όλοι οι λαοί μετά σου, να καθαρίσεις τα καθάρματά σου, τότε μονάχα θάναι αληθινά δικά σου ήλιος,θάλασσα,βουνά..."
Σπύρος

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΚΑΙ ΜΑΚΑΚΕΣ.....

Ανώνυμος είπε...

μην ξεχναμε οτι ο μεγας πατερας των λαων μαρξ ειχε χαρακτησει την ελληνικη επανασταση του 1821 "εξεγερση νανολαου" που υποκινηθηκε απο την αντδραστικη τσαρικη ρωσια..δεν ειναι ο παγκαλος ο μονος που τα εχει πει αυτα..