Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Η τρομοκρατία για τους μισθούς

Για όσους τρομοκρατούν τους εργαζόμενους ότι χωρίς τα δάνεια της ΕΕ κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς μισθούς και συντάξεις, μπορούμε εκτός από τα ατράνταχτα πολιτικά επιχειρήματα των κομμουνιστών για τις επιπτώσεις που έχει η παραμονή στη «λυκοσυμμαχία» στα λαϊκά στρώματα της χώρας, να τους τρίβουμε στη μούρη και το εξής στοιχείο:
Τα κρατικά έσοδα, δηλαδή οι φόροι, που πληρώνουν κυρίως οι εργαζόμενοι, το 2011, εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 55,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Ακόμα και αν υπάρχει η υστέρηση που υπολογίζεται ότι θα σημειωθεί λόγω της αισθητής μείωσης των λαϊκών εισοδημάτων και άρα αντίστοιχης μείωσης της φορολογίας, τα κρατικά έσοδα θα «κάτσουν» κάπου γύρω από τα 50 δισ.
Τα χρήματα αυτά είναι υπεραρκετά για να πληρωθούν και οι μισθοί και οι συντάξεις, αφού το ανώτατο ποσό των κονδυλίων που χρησιμοποιούνται για την πληρωμή τους, θα είναι 19,5 δισ. ευρώ!
Αρα, κανένας απολύτως κίνδυνος δεν υπάρχει για την καταβολή μισθών και συντάξεων και οτιδήποτε λέγεται γύρω από αυτό αποτελεί απροκάλυπτη προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων.
Ξέρετε γιατί τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης και του μαύρου μετώπου του κεφαλαίου εκβιάζουν τους εργαζόμενους. Επειδή πρέπει να ταΐσουν τους τραπεζίτες με τόκους και χρεολύσια. Και ξέρετε, πόσα είναι αυτά τα τοκοχρεολύσια για το 2011; Τουλάχιστον 45 δισ. για τον λεγόμενο μακροπρόθεσμο δανεισμό κι ακόμα 18 δισ. για τον θεωρούμενο βραχυπρόθεσμο. Πόσα είναι αυτά; Πάνω από 63 δισ. ευρώ!!
Ετσι έχει το παραμύθι που μας σερβίρουν και καλό είναι, όχι απλά να μην «τσιμπάμε», αλλά να αξιοποιούμε τα πραγματικά στοιχεία ώστε να αποκαλύπτουμε το μέγεθος της ληστείας που συντελείται σε βάρος των εργαζομένων, για να εξασφαλίσουν την επιβίωση των τραπεζιτών!

Δεν υπάρχουν σχόλια: