Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, Θερμοκήπιο της αντίδρασης η ΝΑΤΟική διαπαιδαγώγηση.

Aπό tasosnastos.blogspot.com

Οσοι εκπλήσσονται για το περιστατικό τη μέρα του Πολυτεχνείου κρύβουν ότι τα δόγματα του στρατού επιφυλάσσουν και ρόλους καταστολής στο εσωτερικό της χώρας.
Ενδεικτικό της διαπαιδαγώγησης που παρέχεται στους σπουδαστές της Σχολής Ευελπίδων είναι το περιστατικό που σημειώθηκε στις 17 Νοέμβρη, μέρα γιορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου, όπου τεταρτοετής εύελπις και αρχηγός της τάξης του επιχείρησε να αντιστρέψει το πραγματικό νόημα του γιορτασμού, υμνώντας μαζί με άλλους ευέλπιδες τη χούντα. Το γεγονός, επίσης, είναι δηλωτικό της πολιτικής κλειστών θυρών, που ασκείται γενικά στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας.
Αλήθεια, τι συμβαίνει στην Ευελπίδων; 
Η δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου περιστατικού έρχεται σε μια περίοδο που αστικοί κύκλοι, κύρια από το ΠΑΣΟΚ, καλλιεργούν φήμες και διαρροές για «σταγονίδια» που απειλούν την αστική δημοκρατία. Ποιες δυνάμεις κρύβονται πίσω απ' αυτό, αν όντως συμβαίνει όπως λένε τα διάφορα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας; Ο λαός πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια. Υπάρχουν ευθύνες έτσι ή αλλιώς στις κυβερνήσεις για την κατάσταση που επικρατεί, αλλά και για το συγκεκριμένο περιστατικό, όποιο και αν είναι. Σε κάθε περίπτωση, τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα, τώρα και στο παρελθόν, φανερώνουν ότι η αντιδραστική διαπαιδαγώγηση στις σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων έρχεται να «δέσει» με τη δράση ομάδων στο εσωτερικό του στρατεύματος, με ακροδεξιές πεποιθήσεις.
Το γεγονός πήρε διαστάσεις μετά από σχετικό δημοσίευμα του κυριακάτικου «Βήματος». Σύμφωνα με αυτό, μετά το επίσημο μέρος της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ο αρχηγός των ευέλπιδων σηκώθηκε στο βήμα, ζήτησε να κλείσουν οι πόρτες, να αποχωρήσουν οι σπουδαστές που προέρχονται από την Κύπρο και άλλες χώρες και άρχισε να εξηγεί στους συναδέλφους του ότι «η επανάσταση της 21ης Απριλίου» είχε διαστρεβλωθεί. Στη συνέχεια, μαζί με άλλα πέντε άτομα τραγούδησαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου, ενώ πολλοί ζητωκραύγαζαν σχετικά συνθήματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογα περιστατικά έχουν και άλλες φορές εκδηλωθεί στη Σχολή Ευελπίδων. Μάλιστα, το 1982 πρωταγωνιστής ήταν ο πατέρας του συγκεκριμένου ευέλπιδος, που σήμερα υπηρετεί ως ταξίαρχος.
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ενημερώθηκε το βράδυ της 26ης Νοέμβρη από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, από τον οποίο ζήτησε «να διαμηνύσει προς το στράτευμα και να καταστήσει σαφές ότι δε θα γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε συμπεριφορά παρέκκλισης από τις αρχές της Δημοκρατίας, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Ελευθερίας». Σε σχετική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αναφέρεται ότι «για το περιστατικό αυτό, έχει ήδη ασκηθεί αυστηρός πειθαρχικός έλεγχος, μετά από Ενορκη Διοικητική Εξέταση που διατάχθηκε από τα αρμόδια όργανα. Ο πρωταίτιος έχει απαλλαχθεί από τα διοικητικά του καθήκοντα και παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Σχολής με το ερώτημα της αποπομπής του».
Εκπαιδεύονται για καταστολή του λαού
Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός φέρνει και πάλι στην επιφάνεια το ζήτημα της εκπαίδευσης και διαπαιδαγώγησης των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων. Μέρος αυτής της εκπαίδευσης, αλλά και της διαπαιδαγώγησης, είναι η προετοιμασία τους για τις ιμπεριαλιστικές αποστολές, αλλά και η προετοιμασία τους για ρόλους εσωτερικής κατασταλτικής δύναμης, εκτός, αλλά και εντός συνόρων των μελών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως επιτάσσουν τα σχετικά μνημόνια με το ΝΑΤΟ που έχουν από κοινού ψηφίσει ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.
Αλλωστε, αυτές είναι οι κατευθύνσεις του νέου στρατηγικού δόγματος του ΝΑΤΟ και της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) της ΕΕ, που εφαρμόζουν με συνέπεια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με τη συνδρομή του ΛΑ.Ο.Σ. Μάλιστα, έχουν γίνει και ασκήσεις καταστολής διαδηλωτών από το Στρατό, με τη χρήση τεθωρακισμένων, όπως έγινε τον περασμένο Φλεβάρη στο Κιλκίς. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλα αυτά τα χρόνια μετά το 1996 (Βοσνία) που η Ελλάδα συμμετέχει στις ανά τον κόσμο ιμπεριαλιστικές αποστολές, πάνω από 25.000 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν πάρει μέρος, τουλάχιστον για ένα εξάμηνο, σε ιμπεριαλιστικές αποστολές και πολέμους, υποστηρίζοντας τους σφαγείς των λαών της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Λιβύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: