Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Χουντικά καψώνια στη Σχολή Ευελπίδων

 Aναδημοσίευση από iefimerida
Tα χουντικά τραγούδια που ακούστηκαν στη Σχολή Ευελπίδων κατά τη διάρκεια του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου φαίνεται πως δεν είναι η μοναδική δραστηριότητα των ακροδεξιών σταγονιδίων, όπως χαρακτηρίστηκαν οι πρωταγωνιστές.
Σύμφωνα με καταγγελίες του πρωτοετή στη σχολή Διονύση Παπαντώνη, τεταρτοετείς σπουδαστές βασανίζουν νεοεισαχθέντες συναδέλφους τους σε σημείο που τους εξανάγκασαν σε παραίτηση, αφού προηγουμένως τους προκάλεσαν σοβαρά τραύματα. Στις αναφορές του, τις οποίες δημοσιεύει το zougla.gr καταγγέλλει πως οι ευέλπιδες Νικόλαος Ταλιαδούρος και οι αδελφοί Φαραντάτου (πρωταγωνιστές στα τραγούδια της χούντας λίγες ημέρες νωρίτερα) είχαν μετατρέψει σε κολαστήριο τους κοιτώνες και τον προαύλιο χώρο της Σχολής Ευελπίδων.
Σύμφωνα με την αναφορά του εύελπι Διονύση Παπαντώνη, η ομάδα τεταρτοετών υποχρέωσε τους πρωτοετείς να κάνουν κάμψεις έχοντας στην πλάτη τους στρώματα και κουβέρτες, ενώ οι... θύτες βιντεοσκοπούσαν το καψόνι με κινητό τηλέφωνο.
Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο τεταρτοετής Ν. Ταλιαδούρος αιφνιδίασε τον Παπαντώνη ψεκάζοντάς τον με αφρό ξυρίσματος στο πρόσωπο, γεγονός που του προκάλεσε χημικό τραύμα στο μάτι. Στην ημερησία διάταξη ήταν και οι βρισιές και οι προσωπικές προσβολές με σεξιστικό περιεχόμενο: «Δεν ξέρεις ποιος σε γαμάει ρε...», του έλεγαν οι βασανιστές του.
Η ομάδα των τεταρτοετών, συνέχισε να ικανοποιεί τις αρρωστημένες ορέξεις της εις βάρος των πρωτοετών, με διάφορους τρόπους, μέχρι ότου ο Διονύσης Παπαντώνης δεν άντεξε άλλο και υπέβαλε αναφορά στην διοίκηση της Σχολής Ευελπίδων, με την οποία κατήγγειλε τα όσα συνέβαιναν, κατονομάζοντας τους βασανιστές του.
Λίγες ημέρες αργότερα, ο εύελπις εγκατέλειπε τα όνειρα για μία σταδιοδρομία στον Στρατό Ξηράς και υπέβαλλε, με υπεύθυνη δήλωση του, παραίτηση από την Σχολή.
Δεν υπάρχουν σχόλια: