Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ: Μετά το ΠΑΣΟΚ τώρα αθωώνει και τη ΝΔ!

Πλήρη κάλυψη στην άρχουσα τάξη, στη στρατηγική που ανταποκρίνεται στα συμφέροντά της, αλλά και στο ρόλο των πολιτικών της εκπροσώπων, παρέχει αντικειμενικά με τη στάση και την αντιμνημονιακή ρητορεία της η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Συσκοτίζοντας ότι τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας είναι που εξυπηρετούνται απ' τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ, όπου νομοτελειακά μέρος της εθνικής κυριαρχίας εκχωρείται, ο Αλ. Τσίπρας χτες στο ΑΛΤΕΡ επέμεινε να ρητορεύει ότι «αν ψηφιστεί αυτή η δανειακή σύμβαση, θα οδηγηθεί η χώρα σ' ένα μαρτύριο δίχως τέλος, θα εκχωρήσει την εθνική της κυριαρχία».

Επιβεβαιώνοντας ότι ο οπορτουνισμός επιδιώκει να κρατήσει το λαό στο μαντρί των όσων επιβάλλουν τα συμφέροντα και οι ανάγκες της άρχουσας τάξης και η αστική «νομιμότητα», πρόσθεσε «αν ψηφιστεί από 180 βουλευτές (...) θα χάσει τη δυνατότητά της η χώρα μας να προσβάλει την κατάπτυστη και επονείδιστη αυτή δανειακή σύμβαση στα ευρωπαϊκά και τα διεθνή δικαστήρια»!
Εξωραΐζοντας το ρόλο της ΝΔ ως πολιτικού εκπροσώπου των συμφερόντων του κεφαλαίου, ο Αλ. Τσίπρας απεφάνθη ότι «ο κ. Σαμαράς κρατούσε κάποιες άμυνες» και διερωτήθηκε υποκριτικά: «Ο Σαμαράς γιατί τα δέχεται αυτά; Ο Σαμαράς είναι δυνατόν μέσα σε 24 ώρες από το "οι μάσκες έπεσαν", να οδηγείται στο "είμαι αποφασισμένος να βοηθήσω"; Εγώ από τον κ. Σαμαρά περίμενα μια άλλη στάση. Δεν περίμενα δηλαδή να ξεκινήσει τόσο νωρίς τις εκπτώσεις. Στο θέμα κυρίως της εθνικής κυριαρχίας». Δίνοντας υπόσταση στην κούφια αντιμνημονιακή ρητορεία της ΝΔ, χαρακτήρισε τη σημερινή της στάση σαν υποχώρηση που θα φέρει κι άλλες.
Καθησυχάζοντας τη δική τους αγωνία για την απρόσκοπτη συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωενωσιακή λυκοσυμμαχία, ο Αλ. Τσίπρας ισχυρίστηκε «από το ευρώ η Ελλάδα δεν μπορεί να αποπεμφθεί, δεν υπάρχει καμία νομική και θεσμική δυνατότητα να γίνει αυτό». Εφτασε μάλιστα να συντάσσεται και να αναπαράγει τα λεγόμενα του Γ. Ακερμαν, επικεφαλής της Deutsche Βank, αναφέροντας: «Ο κ. Ακερμαν είπε ότι ούτε που σκεφτόμαστε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Είναι αστεία πράγματα αυτά».
Θέτοντας κίβδηλα διλήμματα στο λαό, ο Αλ. Τσίπρας του υπέδειξε δύο δρόμους, και οι δύο εντός της ευρωένωσης και της εξουσίας των μονοπωλίων: «Ο πρώτος δρόμος είναι να δεχθούμε εθελόδουλα (...) τη δανειακή σύμβαση (...) και ο άλλος δρόμος είναι της άρνησης της δανειακής σύμβασης». Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η καπιταλιστική ΕΕ θα αντιληφθεί τον κίνδυνο να διαλυθεί «και τότε θα αναγκαστούν να αλλάξουν στρατηγική, να πάρουν πίσω τα μέτρα της λιτότητας, να κάνουν την ΕΚΤ (...) να κόψει χρήμα, να δανείζει φτηνά τις χώρες και να αφήσει αυτή την αισχροκέρδεια των αγορών»!
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Σχόλιο: Από τη μια πλευρά οι οπορτουνιστές δίνουν εξετάσεις υποταγής στην πλουτοκρατία. Από την άλλη με  δήθεν αγωνιστικές  ενέργειες  ή συνθήματα   κακέκτυπη αντιγραφή από το ΠΑΜΕ ή το ΚΚΕ που καταδίκαζαν ή ειρωνεύονταν , στοχεύουν στον εγκλωβισμό των  εργαζόμενων εξυπηρετώντας το κεφάλαιο, πράγμα που είναι οφθαλμοφανέστατο ακόμα και στον πιο αδαή. Από κοντά και όλοι οι αγωνιούντες "αριστερούτσικοι" που κόπτονται και διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους στο όνιμα της ενωμένης αριστεράς. Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια ή αν προτιμάτε, "θέλει ο οπορτουνιστής να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει" . Η απόδειξη είναι στο παραπάνω δημοσίευμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: