Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Διοικητικές παραινέσεις προς εκπαιδευτικούς

Κρούσμα διοικητικού αυταρχισμού απέναντι στους εκπαιδευτικούς καταγγέλλει η Γραμματεία Λαυρεωτικής - Μεσογείων του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Η Γραμματεία σημειώνει πως εκπαιδευτικοί από Δημοτικό Σχολείο του Πόρτο Ράφτη, όταν απευθύνθηκαν στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο σχολείο τους και διαμαρτυρήθηκαν για το διευθυντή τους, πήραν απαντήσεις του τύπου «"ως κρατικοί υπάλληλοι οφείλετε να υπακούτε και να μην κρίνετε την κυβέρνηση" και τέλος ότι "οι νέοι συνάδελφοι δε χρειάζεται να μιλάτε και πολύ"»...
Η Γραμματεία σχολιάζει ότι το πνεύμα του υπουργείου Παιδείας και της διοίκησης της εκπαίδευσης είναι «να μετατρέψει τους συναδέλφους σε υπάκουους υπηρέτες του νέου σχολείου της αγοράς, των ελλείψεων και των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Να αποδεχτούμε ότι οι γονείς θα πληρώνουν τα υλικά του σχολείου, ότι τα βιβλία δεν "είναι και πολύ απαραίτητα", ότι οι χορηγοί θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση του προγράμματος και ότι οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να έχουν ρόλο εισαγγελέα και πληροφοριοδότη για να καταστέλλουν το μαθητικό κίνημα.
Για να γίνουν λοιπόν όλα αυτά, επιχειρούν να διαμορφώσουν έναν εκπαιδευτικό "κρατικό υπάλληλο", που θα σκύβει το κεφάλι, χωρίς δικαιώματα, με το φόβο της απόλυσης και της αξιολόγησης. Γι' αυτό και στρέφουν τα βέλη τους στους νέους εκπαιδευτικούς της ελαστικής εργασίας (αναπληρωτές, ωρομίσθιοι, ΕΣΠΑ κ.ά.)».
Κόντρα σε αυτά η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να παλέψουν για «τη δημιουργία δυνατών, ταξικά προσανατολισμένων σωματείων, με τη μαζικοποίηση των αγώνων της εργατικής τάξης απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και της ΕΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: