Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Επιχείρησαν να στήσουν προβοκάτσια στο ΚΚΕ

Την περασμένη Τετάρτη στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ οι παρατάξεις «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΡΙΖΑ) και «Παρεμβάσεις» (στηρίζεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ) επιχείρησαν να αποσπάσουν απόφαση της πλειοψηφίας για συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ την ίδια μέρα και περίπου την ίδια ώρα με την πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ, που είχε προγραμματιστεί από μέρες για τις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα. Τελικά, δεν τους βγήκε. Ετσι, επιμένοντας στην πρότασή τους, δήλωσαν ότι θα βάλουν το Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων να προγραμματίσει συλλαλητήριο την ίδια μέρα και μία ώρα μετά στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Αυτή η απόφαση των δυνάμεων που - σημειωτέον - αρνούνται πεισματικά σε σωματεία και συλλόγους να καταδικάσουν τον προβοκατόρικο ρόλο κουκουλοφόρων και παρακρατικών μηχανισμών ενάντια στο εργατικό κίνημα, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ακόμη συμβολή στη δράση αυτών των μηχανισμών. Ωστόσο, την Τετάρτη στην ΑΔΕΔΥ, αλλά και με την τελική τους απόφαση να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο σχεδόν ταυτόχρονα με τη συγκέντρωση του ΚΚΕ έκαναν ένα ακόμα βήμα.
Τα ίδια τα γεγονότα και οι μεθοδεύσεις των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ το αποδεικνύουν:
Στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, κατέληξαν και οι δύο - ύστερα από διάφορους ελιγμούς - στην πρόταση, η ΑΔΕΔΥ να διοργανώσει συλλαλητήριο την Παρασκευή, μέρα που είχε προγραμματιστεί η συγκέντρωση του ΚΚΕ. Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ είπαν ότι την ίδια ώρα την Παρασκευή δε γίνεται μια απεργιακή συγκέντρωση, αλλά η πολιτική συγκέντρωση ενός κόμματος, η οποία είχε ήδη ανακοινωθεί και ήταν ήδη γνωστή σε όλες τις παρατάξεις πριν κατατεθεί οποιαδήποτε άλλη πρόταση.
Με δεδομένο αυτό και σε συνδυασμό: Αφ' ενός μεν, με το γεγονός ότι σε μια κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ είναι εύκολο να παρεισφρήσουν κουκουλοφόροι (γεγονός που πολλές φορές συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ το έχουν ομολογήσει σε συσκέψεις του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων), αφ' ετέρου δε, ότι ακριβώς τέτοιες προβοκατόρικες ομάδες προχώρησαν σε δολοφονική επίθεση στη διαδήλωση στο Σύνταγμα στις 20 Οκτώβρη, οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ ζήτησαν το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ να γίνει την Πέμπτη. Την πρόταση αυτή αποδέχθηκαν οι παρατάξεις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ και τελικά λήφθηκε αυτή η απόφαση από το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.
Ωστόσο, οι δύο παρατάξεις - ΑΠ και «Παρεμβάσεις» - συνέχισαν να επιμένουν και είπαν ότι αφού δεν παίρνει απόφαση η ΑΔΕΔΥ, θα βάλουν το λεγόμενο Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων να καλέσει σε συλλαλητήριο την Παρασκευή. Με τη θέση τους αυτή αποκάλυψαν ακόμα περισσότερο τον επιζήμιο ρόλο τους και τις προκλητικές στοχεύσεις τους, αφού από προχθές ο Συντονισμός καλούσε σε συλλαλητήριο την Πέμπτη και όχι την Παρασκευή! Κάλεσμα που είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.
Εδώ αξίζει να υπενθυμίσουμε τα εξής: Η «Αυτόνομη Παρέμβαση» και οι «Παρεμβάσεις», δύο φορές τους τελευταίους τρεις μήνες αρνήθηκαν στην ΑΔΕΔΥ να υπερψηφίσουν πρόταση καταδίκης του προβοκατόρικου ρόλου των κουκουλοφόρων, οι οποίοι είναι γνωστό ότι πολύ εύκολα έχουν εισχωρήσει σε πορείες που έχουν οργανώσει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενίοτε και στα μπλοκ των συγκεκριμένων παρατάξεων. Η παραπάνω η στάση τους αποδεικνύει τον αθεράπευτο τυχοδιωκτισμό τους στο κίνημα, την έχθρα τους για το οργανωμένο ταξικό κίνημα.
Ριζοσπάστης                                                                                                         Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: