Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Ξεπουλημένοι!

Με αυτή της την ενέργεια η κυβερνητική πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ   δίνει νέο νόημα στον χαρακτηρισμό  ξεπουλημένοι, που δίκαια της  έχει αποδώσει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Την ώρα που οι πιο πολλοί εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα καλούνται να ζήσουν με μισθούς  500 ευρώ , περιμένουν  να μπουν σε εφεδρεία που σημαίνει πλήρης εξαθλίωση, οι ξεπουλημένοι ευρωλιγούρηδες θέτουν τον εαυτό τους ανοιχτά στην υπηρεσία του κεφαλαίου. Όχι πως πριν δεν  ήταν , όμως την ώρα που λαός πεινάει κυριολεκτικά, αυτοί τρέχουν να υπηρετήσουν  απροκάλυπτα την πλουτοκρατία προκειμένου να σωθεί από την κρίση.
Είμαι σίγουρος πως οι παλιότεροι από σας θα θυμούνται τις "ιστορικές" μονομαχίες του "φωτός με το σκοτάδι".  Και βέβαια τα περί συνεργασίας της ΕΣΑΚ παλιότερα του ΠΑΜΕ αργότερα με την "επάρατη δεξιά", έδιναν κι έπαιρναν. ΄Ολα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Προέχει να σωθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Οι παλιές "έχθρες" παραμερίστηκαν και... όλοι μαζί αγκαλιασμένοι θα πορευτούν την "οδό της σωτηρίας". 
ΟΜΩΣ ΕΣΥ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕ, ΕΒΓΑΛΕΣ ΑΡΑΓΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΟΥ; 
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ;

Αναδημοσίευση από το  ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών

ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΔΕΔΥ: Καλλιεργεί αυταπάτες και επανάπαυση

Πριν ακόμα συγκροτηθεί η νέα κυβέρνηση, η πλειοψηφία στην Εκτελεστική Επιτροπή (ΕΕ) της ΑΔΕΔΥ έσπευσε στη χτεσινή συνεδρίαση να αποφασίσει την αναβολή της κινητοποίησης που είχε προγραμματιστεί να γίνει αύριο στο Δημόσιο (αποφασίστηκε από το Γενικό Συμβούλιο την προηγούμενη βδομάδα), δίνοντας έτσι πολύτιμο χρόνο στο πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου και καλλιεργώντας την αυταπάτη ότι ίσως κάτι καλό προκύψει, σε όφελος δήθεν των εργαζομένων, από αυτές τις εξελίξεις.


Η κινητοποίηση θα γινόταν ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία, τις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις και θα έπαιρνε τη μορφή στάσεων εργασίας και καταλήψεων στις δημόσιες υπηρεσίες. Είναι προφανές ότι μια τέτοια κινητοποίηση δε συνάδει με το πνεύμα της «εθνικής συνεργασίας» και για αυτό η πλειοψηφία αποφάσισε να την αναβάλει για μια βδομάδα. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση εκπροσώπου της ΠΑΣΚ: «Το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να δει τα νέα πολιτικά δεδομένα, οφείλει να προσαρμοστεί και ταυτόχρονα να ελιχθεί. Δε θα χάσουμε τον πόλεμο αν δεν κάνουμε την κινητοποίηση της Πέμπτης»! Ταυτόχρονα, αποφάσισε μια σειρά από ... «ανεβασμένες μορφές πάλης», όπως συνέντευξη Τύπου, ημερίδα για το ρόλο των δημοσίων υπαλλήλων, συσκέψεις ομοσπονδιών, συντονισμός με τα ευρωπαϊκά συνδικάτα, συνάντηση με το νέο υπουργό Οικονομικών και άλλα.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ έκαναν σαφές ότι η νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, που έχει τη στήριξη των Καρατζαφέρη - Μπακογιάννη, είναι κυβέρνηση του μαύρου μετώπου των κομμάτων του κεφαλαίου, του ίδιου του κεφαλαίου και της ΕΕ. Σ' αυτό το μαύρο μέτωπο, η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να αντιτάξουν τη δική τους συμμαχία, της αντεπίθεσης και της ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων. Τόνισαν πως το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να πάρει σαφή θέση καταδίκης αυτής της κυβέρνησης ως επικίνδυνης για τα λαϊκά συμφέροντα.
Να διεκδικήσει άμεσα τη διενέργεια εκλογών και να παρέμβει στις πολιτικές εξελίξεις με όρους κινήματος, με όρους όξυνσης της ταξικής πάλης. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ απηύθυναν σαφή προειδοποίηση πως θα βγουν πολλαπλά γελασμένοι όσοι πιστεύουν ότι θα βρουν μπροστά τους ένα φοβισμένο λαό και θεωρούν δεδομένο ότι θα συναινέσει στη σφαγή του. Τέλος, απαίτησαν την υλοποίηση της απόφασης της ΑΔΕΔΥ, αλλά και της ΓΣΕΕ, για 24ωρη γενική απεργία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο τρίτο δεκαήμερο του Νοέμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: