Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Σύγχρονοι ΕΚΟΦίτες ΕΑΑΚ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΣΑΣ ΑΘΗΝΑΣ
 
Για τη βεβήλωση του μνημείου της κομμουνίστριας 
φοιτήτριας του  Παντείου Σωτηρίας Βασιλακοπούλου 
από τους σύγχρονους ΕΚΟΦίτες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΑΑΚ

Την Παρασκευή 17/12/2010 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ομάδα 60 ατόμων από όλη την Αθήνα από τις γνωστές αντικομμουνιστικές ομάδες των ΕΑΑΚ, βεβήλωσαν και αφαίρεσαν την πλακέτα που είχε τοποθετηθεί από τις οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην μνήμη της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου.
Η Σωτηρία Βασιλακοπούλου είναι δολοφονημένο μέλος της ΚΝΕ, φοιτήτρια Παντείου που δολοφονήθηκε έξω από το εργοστάσιο της ΕΤΜΑ.
Είναι γνωστοί σεσημασμένοι αντικομμουνιστές.
Αυτό που έκαναν σήμερα οι σύγχρονοι ΕΚΟΦίτες της ΕΑΑΚ στο Πάντειο το έχουν κάνει μόνο οι Χρυσαυγίτες και άλλες φασιστικές ομάδες στα μνημεία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και οι απόγονοι των Ες-Ες στη Βαλτική.
Καιρό τώρα είναι μαέστροι στις αντιΚΚΕ - τραμπούκικες επιθέσεις μέσα στα Πανεπιστήμια και τους χώρους δουλειάς, γι’ αυτό και αβαντάρονται από αστικά ΜΜΕ.
Είμαστε βέβαιοι ότι με αυτή την σημερινή τους κίνηση θα γέμισαν χαρά και ικανοποίηση τους γνωστούς σεσημασμένους αντικομμουνιστές-μεγαλοκαθηγητές του Παντείου τύπου Μανδραβέλη.
Επιβεβαιώνεται ότι παρά τα μεγάλα λόγια,παλεύουν για να σωθεί το καπιταλιστικό σύστημα, όλη τους η αγωνία είναι να χτυπηθεί το ΚΚΕ και η ΚΝΕ.
Τους ενοχλεί ότι η συντρόφισσα Σωτηρία δολοφονήθηκε σε εξόρμηση έξω από ένα εργοστάσιο. Τρέμουν και μόνο στην ιδέα ότι μπορούμε να διδαχθούμε από την πλούσια ιστορία της ταξικής πάλης στη χώρα μας από τους αγώνες και τις θυσίες χιλιάδων μελών και στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Τρέμουν στην ιδέα ότι οι φοιτητές από τα εργατικά λαϊκά στρώματα θα παλέψουν στο πλευρό της εργατικής τάξης για την ανατροπή του καπιταλισμού. Τρέμουν την συμπόρευση με το ΚΚΕ .
Άξιος λοιπόν ο μισθός τους.
Καλούμε κάθε φοιτητή, ειδικά τους ριζοσπάστες φοιτητές, να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο αυτών των ομάδων μέσα και έξω από τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, να τους γυρίσει την πλάτη.
Η πλακέτα της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου θα τοποθετηθεί ξανά στη θέση της όσο και αν ενοχλεί τα σύγχρονα φασιστοειδή. 
ΠΗΓΗ: http://www.kne.gr/

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Την είδα την καταγγελία της ΚΝΕ, πραγματικά οργίστηκα !
Όχι τόσο για την επίθεση των ... "αριστερών" (στο κάτω κάτω της γραφής η Ιστορία είναι γεμάτη Ιούδες και Εφιάλτες), όσο σε ποιο πρόσωπο αυτή εκδηλώθηκε !

Το να προσπαθείς να χτυπήσεις το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, αμαυρώνοντας τη μνήμη ενός Προσώπου σαν την Μεγάλη Ηρωίδα Σωτηρία (όταν έκανα τα σχετικά ποστ στο μπλογκ μου, στην κυριολεξία έτρεμαν τα χέρια μου στο πληκτρολόγιο), δείχνει τουλάχιστον φασίζουσα νοοτροπία !

Είναι πολύ σωστή η ανακοίνωση της ΚΝΕ !

υ.γ. εσύ και ο Γιάννης ο Σουηδός, που αναφερθήκατε στο θέμα, κάνατε πολύ καλά !

Ανώνυμος είπε...

θα εβρισκα υπερβολικη την ανακοινωση...απλα θα μπορουσαν τα παιδια της ΚΝΕ να βαλουν την πλακετα σε ενα αλλο χωρο και οχι σε χωρο των εαακιτων.Αλλα και οι εαακιτες δεν μπορω να καταλαβω τι προβλημα ειχαν με τη πλακετα στο χωρο τους.ισα ισα τιμητικο ειναι να υπαρχει.μου φαινεται οτι οι εαακιτες πατησαν την μπανανοφλουδα για να ξεκινησει ενας πολεμος ανακοινωσεων και καταγγελιων και ολα αυτα ενω πασοκ-δντ-εε-κεφαλαιο και οι παρατρεχαμενοι τους ενωμενοι μας επιτιθενται.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ είπε...

Ώστε λοιπόν η θυσία της Σωτηρίας περιορίζεται και χωράει σε κάποιες συγκεκριμένες κολόνες; Ποιες ακριβώς;
Και...αλήθεια γιατί τόσος πολύς κόσμος και τόσο μίσος; Ποιον αντίπαλο είχαν αν πολεμήσουν;

Ανώνυμος είπε...

εχεις δικιο δεν χωραει σε κολονες μια τετοια πραξη, η μνημη της γυναικας αυτης ειναι για να μας θυμιζει και να μαθαινει στον κοσμο με ποια πλευρα πρεπει να τασσεται κανεις στους αγωνες και στη ζωη. πολλες φορες ομως οι φοιτητες οσο αριστεροι και αν δηλωνουν ξεχνανε τι συμβαινει στη κοινωνια και ποια ειναι η κατασταση της εργατικης ταξης και περιοριζονται σε ανεξοδες αντιπαλοτητες για ενα ταμπλο, για μια αφισσα. οταν ημουν φοιτητης ημουν μαρτυρας τετοιων γεγονοτων μεταξυ της δαπ και της πασπ(τα οποια ηταν και στημενα για να πολωσουν το κλιμα και να εδραιωσουν το δικομματισμο και στα παν/μια) αλλα και μεταξυ πκς και εαακ που νομιζω γινονταν για το ποιος ειναι πιο αριστερος.οι φοιτητες ειναι ατομα ηλικιας 17-24 και λενε και κανουν υπερβολες.εχω ακουσει και εχω δει να λενε "μαζευτειτε γιατι θα ερθει η ΦΜΣ- το πολυτεχνειο- οι μπραβοι" (κατα αντιστοιχη παραταξη). οσο και αν δεν ειμαι θρησκος, υπαρχουν ιερα και οσια ιδιαιτερα οταν καποιοι καυχιουνται. νομιζω οτι η αντιδραση της κνε ηταν πολιτικη και πολιτισμενη - αν και νομιζω το "εκοφιτες" ειναι βαρυς χαρακτηρισμος και η συσχετιση με της ανταρσυα και εαακ δεν ειναι ευθεια ή τουλαχιστον οσο ειναι πκς και κκε. εγω ενημερωθηκα για το γεγονος απο αναρτηση ενος γνωστου στο facebook και με στεναχωρησε και το γεγονος το ιδιο αλλα και το οτι τα πιο νεα παιδια δεν ξερουν ποια ειναι η σωτηρια-για αυτο πρεπει να υπαρχουν τουλαχιστον πλακετες και για την σωτηρια και για τον μαθητη ισιδωροπουλο και για τον εαμιτη μαγλαριδη και για τον κουμη-κανελοπουλου και για τον καλτεζα και για τον εργατη μαυροειδη αλλα και για τα τοσα εργατικα ατυχηματα. δεν πρεπει να υπαρχουν μιση αναμεσα στους αριστερους ουτε και ενοτητα για την ενοτητα αλλα τουλαχιστον σοβαρη πολιτικη αντιπαραθεση

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη ρε παιδιά αλλά εγώ τόσα χρόνια που διαβάζω το Πριν πάντα αναφέρεται στη Σωτηρία Βασιλακοπούλου και κάθε χρονο το ΝΑΡ συμμετέχει στην εκδήλωση μνήμης που γίνεται γι' αυτήν.
Δεν ξέρω τι παίζεται στο Πάντειο, ποιος χώρος είναι ποιανού και τι καβγάδες έχουνε γίνει για την χ ή την ψ κολώνα. Μπορεί να έχει δίκιο η Πανσπουδαστική κι όχι τα ΕΑΑΚ. Μπορεί τα ΕΑΑΚ να κάνανε μαλακία πειράζοντας την πλακέτα ή ό,τι άλλο.
Αλλά είναι αστείο να μιλάει η ΚΝΕ για σύγχρονους ΕΚΟΦίτες κλπ ή να λέει ότι τους ενοχλεί το ότι δολοφονήθηκε έξω από ένα εργοστάσιο. Συνδικαλιές του κώλου

Ανώνυμος είπε...

Καταρχάς είναι τραγικό να έχεις εικονίσματα και ιερά αν θες να λέγεσαι κομμουνιστής. Οι δε κομμουνιστές κάνουν θυσίες στον αγώνα όχι για να γίνουν πλακέτες ή αγάλματα ή ονόματα οδών αλλά για την χειραφέτηση του ανθρώπου και της εργατικής τάξης. "Ψιλά γράμματα" για τους σταλινικούς να μου πεις...
Κακώς πάρα ταυτα η πράξη της αποξήλωσης, αν και δεν γνωρίζουμε τί προηγήθηκε και υπο ποιές συνθηκες έγινε (αν και εφόσον εγινε).
Βλέπω όμως την ΚΝΕ να είναι φωτιά και λάβρα για το γεγονός χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς όπως ΕΚΟΦίτες, Χρυσαυγίτες κλπ. Ποιά ακριβώς είναι η δράση της ΚΝΕ και του ΚΚΕ εναντίων των "ορίτζιναλ" χρυσαυγιτών? Ποιά η παρέμβαση και ποιά η σύγκρουση (εστω και φραστική ή πολιτική, όχι η φυσική) με αυτές τις δυναμεις? Με άλλα λόγια κατηγορείς κάποιον "αντίπαλο" με εναν όρο που δεν εχεις αντιπαρατεθεί ποτέ? Ας ασχοληθούν και με την άνοδο του νεοναζισμού που ρίζωσε (και λόγω της απουσίας του ΚΚΕ) στις γειτονιές της Αθήνας και πλέον εκλέγει και δημοτικούς συμβούλους οι σύντροφοι του Κ.Κ. και μετά αν όντως έχουν ομοιότητες ας τις υποδείξουν...

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ είπε...

60 άτομα εκστρατεία κανονική από τις σχολες της Αθήνας για μια πλακέτα της ΚΝΕ! Αυτο και μόνο δε σημαίνει κατι;

Ανώνυμος είπε...

Όχι δεν σημαίνει απολύτως τίποτε...πολύ μεγαλύτερες κινητοποιήσεις κάνουν ΑΡΑΝ και ΑΡΑΣ, ΕΑΑΚίτες και οι δυο, για να παίξουν ξύλο μεταξύ τους και να σπάσουν κεφάλια, όχι πλακέτες, και εσύ (ΚΝΕ) εχεις αναγει την πλακέτα -υλιστές και μαρξιστές υποτίθεται- σε κομβικό σημείο τέτοιο που βγάζεις ανακοίνωση, για ενα κομμάτι μπρούτζο, και στη κοινωνία γίνεται της... κακομοίρας (για να μη πω τίποτ' άλλο)!!!!

kolokotronis είπε...

@ Ανώνυμο 2:21
Η πλακέτα προς τιμήν της σ. Σωτηρίας, στο Πανεπιστήμιο του οποίου ήταν φοιτήτρια, δεν είναι ένα κομμάτι μπρούτζο, όπως και η ελληνική σημαία στα χέρια ενός Ελασίτη αντάρτη δεν ήταν ένα κομμάτι πανί, αγράμματε φίλε!
Η συγκεκριμένη άποψη, που αναφέρεις ανήκει στο φιλοσοφικό ρεύμα του "χυδαίου υλισμού" με κύριο εκπρόσωπο τον Μπύχνερ, ο οποίος υποστήριζε ότι η ανθρώπινη σκέψη "εκκρίνεται" από τον εγκέφαλο, όπως η χολή από το συκώτι(!) και άλλα φαιδρά παρόμοια. Τον χυδαίο υλισμό τον πολέμησε ο Μάρξ, ο οποίος την ίδια περίπου εποχή θεμελίωσε τον Διαλλεκτικό Υλισμό.
Πήγαινε, λοιπόν, να διαβάσεις κανένα βιβλίο περί υλισμού και μαρξισμού και άσε το ΚΚΕ να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για την κοινωνία, που βράζει.
Όσο για τα γεγονότα στην Πάντειο, αυτοί που έκαναν την μαλακία και ο χώρος τους θα το πληρώσουν (πολιτικά να πώ; πολιτικά...)

ΣΠΥΡΟΣ είπε...

Ανώνυμε των 2.21, μη παριστάνεις τον βλάκα...γιατί κατανοείς πολύ καλά, ότι δεν μετράει "ένα κομμάτι μπρούτζος" αλλά ο σ υ μ β ο λ ι σ μ ό ς και ο οφειλόμενος αγωνιστικός σεβασμός στο όνομα και την πραγματική θ υ σ ί α που αυτό κουβαλάει στη διάρκεια του αγώνα,έξω από το εργοστάσιο της ΕΤΜΑ,μαζί με τους εργάτες και ενάντια στην εγκληματική εργοδοσία και το τσιράκι της τον οδηγό που τελικά δολοφόνησε την άτυχη συντρόφισσα...Σε Ο Λ Α θα δίνουμε την πρέπουσα σημασία και αξία...Και η κατάπτυστη επίδειξη μικροψυχίας,φασιστικής αγριότητας και ΕΚΟΦίτικης ιταμότητας από τα μπάχαλα κ α ι προς τα άψυχα κ α ι προς όσα αυτά συμβολίζουν,θυσίες και άγια οράματα,δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Μέχρις εδώ με τα καθίκια και μη πάρέκει...
Σπύρος

Ανώνυμος είπε...

χαχαχα!

ποντικομαχίες!

Φαγωθείτε λυσσάρες!

Μη σκιάζεστε πάντως!

Σε λίγο σας περιμένει τό καϊκι για Μακρόνησο!

ΜΗ ΣΠΡΩΧΝΕΣΤΕ, ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΟΛΟΙ!

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ είπε...

Όχι, δε θα σου κάνω τη χάρη να διαγράψω το σχόλιο σου, αν και ξέρω τον πραγματικό στόχο του. Το αφήνω μόνο και μόνο για να διαπιστώσουν όσοι διαβάζουν αυτή τη σελίδα πόσο ηλίθιος , κυριολεκτικά και μεταφορικά , είναι ένας φασίστας. Αυτού του είδους οι προβοκατσιούλες δείχνουν τον πανικό σου (σας). Δεν θα τσιμπήσει κανείς, ούτε θα ξεστρατήσει η κουβέντα από το πραγματικό γεγονός. Παρακαλώ όσους διαβάζουν να μην ασχοληθούν με τον συγκεκριμένο φασίστα, ΚΥΠατζή, γιατί μεταξύ μας, πάω στοίχημα πως τέτοιος είσαι.

Ανώνυμος είπε...

οι φοιτητες και ολοκληρος ο λαος πρεπει να σαρωσει εδω και τωρα τα ατομα αυτα που πουλανε "τσεγκεβαριλικι" παιζοντας ξυλο με τα ματ και μετα "αντε παμε να κανουμε εναν μπαφο να ηρεμησουμε,καναμε πραγματικη επανασταση σημερα"...οργανωση της παλης μεσα απο το κκε και την κνε,μακρια απο τους επικινδυνους για το εργατικο-λαικο κινημα "ενωτικους-αριστερους"

Ανώνυμος είπε...

εχει πλακα τελικα το πως γραφεται η ιστορια. Ηρθαν οι Κνιτες, οικειοποιηθηκαν με τραμπουκικο τροπο τον πολυ μικρο χωρο της εαακ στο Παντειο και τωρα πανε να βγουν κι απο πανω. Μη γελιομαστε, προσχηματικη ηταν η ολη φαση μονο και μονο για επιδειξη ισχυος. Δεν την τιμουν τη Σωτηρια τα κνιτακια περισσοτερο απ ο,τι εγω, αυτο ειναι το μονο σιγουρο. Αν θελανε πραγματικα να την τιμησουνε, θα μπορουσαμε να οργανωσουμε ευχαριστως κατι απο κοινου, αλλα τετοιο ζητημα δεν τεθηκε ποτε. Επαναλαμβανω, ολο το σκηνικο εγινε για να επαναληφθουν οι γνωστες γελοιοτητες που κρατανε χρονια στο Παντειο

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα την ανακοίνωση των ΕΑΑΚ για το θέμα - απορώ πως δεν την έστειλαν σε σένα, αλλού την έστειλαν - και λένε το ... εκπληκτικό επιχείρημα ότι τους ανήκε η ... κολόνα που μπήκε η πλακέτα !!!!!!!!!!!

Επιχείρημα ... "αριστερούληδων" ;;;
Δεν νομίζω ότι είναι έτσι απλά τα πράγματα.
Αυτοί οι φοιτητές, έχοντας χρόνια τώρα κάνει κολλεγιές με το καθηγητικό κατεστημένο, αλλά και την εκάστοτε κυβερνητική εξουσία (αν δείτε ποιοι είναι στα ΕΑΑΚ, εύκολα θα το καταλάβετε αυτό που λέω), έχουν αποχτήσει το ... "επαναστατικό" σαράκι της ιδιοχτησίας !!!
Σου λέει, δικιά μας η κολόνα, μόνο εμείς βάζουμε εκεί ό,τι θέλουμε !!!
Είμαι σίγουρος ότι κάποιος απ΄αυτούς, και τον ... πατέρα του να δει στη κολόνα, αν δεν τον έβραλε ο ίδιος, θα τον ... ξηλώσει !!!

Γεια χαρά σας !

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΑΑΚ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ

Βιώνουμε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τη νεολαία και τους εργαζόμενους της χώρας. Η οικονομική και πολιτική δικτατορία της κυβέρνησης, της Ε.Ε και του ΔΝΤ επιτίθεται καθημερινά στα δικαιώματα και τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Την ίδια στιγμή, παρά τις δυσκολίες, χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι βαδίζουν ολοένα και πιο αποφασιστικά στο δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα ενάντια σε αυτό το βάρβαρο καθεστώς. Το φοιτητικό κίνημα σε αυτή τη συγκυρία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, τόσο απέναντι στους νόμους της Διαμαντοπούλου για την εκπαίδευση όσο και ενάντια στην αντεργατική επίθεση συνολικά.
Οι δυνάμεις των σχημάτων της ΕΑΑΚ και της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στρατεύονται στην κατεύθυνση της ενδυνάμωσης και ανασυγκρότησης του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος και σε αυτή τη βάση προωθούν μια λογική ανατρεπτικής κοινής δράσης της αριστεράς εντός του κινήματος. Οι δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και η ΕΑΑΚ έχουν διαλέξει αντίπαλο: το ΔΝΤ, την ΕΕ, την εργοδοσία, την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τους υποστηρικτές της (ΝΔ, ΛΑΟΣ) καθώς και τους εκπροσώπους τους μέσα στις σχολές.
Στον αντίποδα, οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ενώ επιλέγουν την αποχώρηση από τις μαζικές διαδικασίες των συλλόγων συγκροτώντας μέτωπα γύρω από τον εαυτό τους, αρνούνται να στρατευτούν σε μια ανατρεπτική κατεύθυνση για το κίνημα επενδύοντας στην ήττα και τον κατακερματισμό των αγώνων. Βρίσκουν τον αντίπαλο τους σε δυνάμεις του κινήματος, στήνοντας διαρκώς ενδοαριστερούς εμφυλίους και στοχοποιώντας με ιδιαίτερο ζήλο τις δυνάμεις τις αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Κορύφωση του κατήφορου που έχει επιλέξει η ηγεσία της ΚΝΕ αποτελούν τα στημένα και προβοκατόρικα γεγονότα που συνέβησαν στο Πάντειο.
Πιο συγκεκριμένα, τα πραγματικά γεγονότα είναι τα εξής: Όλο το προηγούμενο διάστημα, οι δυνάμεις της ΚΝΕ προέβησαν σε μια σειρά από προκλήσεις και τραμπουκισμούς σε βάρος αγωνιστών της ΕΑΑΚ με στόχο τη φίμωση του σχήματος και την καταπάτηση του χώρου παρέμβασής του. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή η επιλογή γίνεται σε μια σχολή που κυριαρχούν εμφανώς οι δυνάμεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ, χωρίς αυτό, όπως φαίνεται να ενοχλεί την ηγεσία της ΚΝΕ. Συνέχεια αυτής της επιλογής ήταν η τοποθέτηση τιμητικής πλακέτας στη μνήμη της ηρωικής κομμουνίστριας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου σε έναν από τους ελάχιστους χώρους που διατηρεί το σχήμα της ΕΑΑΚ στη σχολή με την υπογραφή ΚΝΕ- ΚΚΕ, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποίησαν. Τα μέλη της ΕΑΑΚ επέλεξαν να μη δημιουργήσουν ένταση μέχρι και το πέρας της εκδήλωσης. Αντίθετα μετά από αυτή παρέδωσαν με διάθεση συνεννόησης και χωρίς καμία φθορά, τη συγκεκριμένη πλακέτα στα μέλη της ΚΝΕ έτσι ώστε να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της σχολής.
Αμέσως μετά από αυτό, η ηγεσία της ΚΝΕ εξέδωσε μια χυδαία ανακοίνωση, στην οποία κατηγορεί τους αγωνιστές της ΕΑΑΚ, ως «ΕΚΟΦΙΤΕΣ» και «Αντικομμουνιστές», τους παρομοιάζει με «απογόνους των Ες- Ες» και «Χρυσαυγίτες» και την ίδια στιγμή εξαπολύει ως «απάντηση» τραμπούκικες επιθέσεις εναντίον τους.

Ανώνυμος είπε...

Είναι φανερό ότι όλο το παραπάνω σκηνικό αποτελεί ντροπιαστική μεθόδευση και προβοκάτσια από τη μεριά της ΚΝΕ με στόχο την περαιτέρω περιχαράκωση των δυνάμεών της και στοχοποίηση της ΕΑΑΚ και της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Μια μεθόδευση που δε διστάζει μάλιστα να χρησιμοποιήσει, πέρα από βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον της ΕΑΑΚ, την ίδια τη μνήμη της ηρωικής αγωνίστριας Σ. Βασιλακοπούλου και να την κηλιδώσει εντάσσοντας την στους μικροπολιτικούς της σχεδιασμούς. Αγωνιστές όπως η Βασιλακοπούλου δεν έχουν θέση σε τέτοια γεγονότα. Πρέπει να τιμούνται και να μένουν ζωντανοί στη μνήμη του λαού δείχνοντας το δρόμο για ακόμη πιο αποφασιστικούς και νικηφόρους αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας που θα καταφέρνουν να δικαιώσουν τελικά την ίδια την οδυνηρή απώλειά τους. Δυστυχώς, είναι ξεκάθαρο, ότι η συγκεκριμένη στάση της ΚΝΕ δεν εκκινεί από μια προσπάθεια τέτοιας υπεράσπισης της μνήμης της Σ. Βασιλακοπούλου αλλά από την εμμονική συνέχιση της προσπάθειας της ΚΝΕ να απομονώσει τα μέλη της από κάθε αγωνιστική παρέμβαση πέραν του εαυτού της.
Από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στον καθημερινό αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση σε εκπαίδευση και εργασία, για τα συμφέροντα της νεολαίας και των εργαζομένων, έχοντας πάντα ως έμπνευση τη Σωτηρία και όλες τις ηρωικές μορφές του κινήματος των περασμένων χρόνων. Δεν θα ακολουθήσουμε την ηγεσία της ΚΝΕ στον ολισθηρό δρόμο της, χωρίς αρχές, σύγκρουσης. Καλούμε, μάλιστα τους αγωνιστές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ να γυρίσουν την πλάτη σε αυτές τις μεθοδεύσεις, συμβάλλοντας με τον τρόπο τους μέσα από τις μαζικές διαδικασίες του κινήματος για την κλιμάκωση και την πολιτικοποίηση των αγώνων στην πάλη που έχει ανάγκη η εποχή μας. Θεωρούμε ότι η αναγκαία αντιπαράθεση είναι με το κράτος και τις δυνάμεις καταστολής και όχι με την υπόλοιπη αριστερά, ωστόσο δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν θα επιτρέψουμε κανενός είδους τραμπούκικες επιθέσεις που στόχο έχουν να πλήξουν την παρέμβαση των σχημάτων της ΕΑΑΚ μέσα στις σχολές.

Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση

erodotos είπε...

"Συνέχεια αυτής της επιλογής ήταν η τοποθέτηση τιμητικής πλακέτας στη μνήμη της ηρωικής κομμουνίστριας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου σε έναν από τους ελάχιστους χώρους που διατηρεί το σχήμα της ΕΑΑΚ στη σχολή με την υπογραφή ΚΝΕ- ΚΚΕ, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποίησαν. Τα μέλη της ΕΑΑΚ επέλεξαν να μη δημιουργήσουν ένταση μέχρι και το πέρας της εκδήλωσης. Αντίθετα μετά από αυτή παρέδωσαν με διάθεση συνεννόησης και χωρίς καμία φθορά, τη συγκεκριμένη πλακέτα στα μέλη της ΚΝΕ έτσι ώστε να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της σχολής."

"Ηρωική κομμουνίστρια" μεν η Σωτηρία, αλλά η πλακέτα της μπήκε στον "χώρο μας", οπότε σας την επιστρέφουμε πίσω...Η ένσταση προφανώς ήταν στην υπογραφή ΚΝΕ-ΚΚΕ...αλλά μέλος της ΚΝΕ δεν ήταν η Σωτηρία; (επομένως όχι απλά γενικά και αόριστα "ηρωϊκή κομμουνίστρια", αλλά ηρωϊκή κομμουνίστρια-μέλος της ΚΝΕ: άπαπαπα, αδύνατον στο μυαλό ορισμένων). Δυστυχώς μερικοί "αριστεροί" γίνονται πολλές φορές περισσότερο αντικομμουνιστές και από τους φασίστες. Αυτή η αντι-ΚΚΕ εμπάθεια έχει γίνει πια εμμονή. Ήταν τραγελαφική η αντίδραση των ΕΑΑΚ και ακόμα τραγελαφικότερη η αιτιολόγισή της

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ είπε...

Δε σέβονται ούτε σεβάστηκαν την ιστορία και τους νεκρούς του ΚΚΕ. Επιφυλλάσομαι σύντομα να ανεβάσω εδώ ένα προκλητικό κείμενό τους από έντυπο τους που κυκλοφόρησε στο ΕΜΠ

Ανώνυμος είπε...

Α, βρε Σωτηρία…

30 χρόνια συμπληρώνονται από την άναδρη δολοφονία σου από ένα τσιράκι’οδηγό της εργοδοσίας της ΕΤΜΑ ονόματι Χαρίσης…

Σε πρωτογνώρισα μέσα από τις εκδηλώσεις μνήμης και αγώνα της ενιαίας ΚΝΕ το ¨86 όταν πρωτομπήκα σαν μαθητής στην ΚΝΕ…

30 χρόνια μετά, και το κόμμα στο οποίο πίστεψες, σε χρησιμοποίησε ελεεινά και τρισάθλια, για να προβοκάρει μια άλλη κομμουνιστική δύναμη: Την ΕΑΑΚ..

30 χρόνια είσαι απούσα και ούτε μια φορά δεν πρότεινε η ΚΝΕ και το ΚΚΕ στη συνέλευση της σχολής σου, να πάρει απόφαση για να μπει μια πλακέτα να σε θυμίζει…

30 χρόνια μετά κατέβηκε στο ΚΚΕ η άθλια ιδέα, να φτιάξει μια πλακέτα με την υπογραφή του και να την τοποθετήσει με το έτσι θέλω σε χώρο της ΕΑΑΚ. Για να σε τιμήσει;; Προφανώς και όχι!! Απλά, για να προβοκάρει την ΕΑΑΚ και να βγει μετά διαστρέφοντας την ίδια την πραγματικότητα να καταγγείλει με χυδαίο και παρανοϊκό τρόπο την ΕΑΑΚ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για …φασισμό, ναζισμό, κλπ κλπ κλπ… Και όλα αυτά ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ…

30 χρόνια μετά και την πλακέτα σου ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΧΩΡΟ ΤΗς ΝΕΟΛΑΙΑΣ του (που έχει ΑΦΘΟΝΟ), αλλά χουλιγκανίστικα, και ετσιθελικά (φαντάσου Σωτηρία κα να χε την εξουσία που θα έστελνε το ΚΚΕ όλους τους άλλους κομμουνιστές), παρά πήγε και την έβαλε σε χώρο της ΕΑΑΚ. Ετσι! Για όπως ο σκύλος κατουράει για να ορίσει την επικράτειά του, έτσι και το ΚΚΕ-ΚΝΕ ασέλγησε πάνω στη μνήμη σου, ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΣΤΟΧΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΟΥ: Για να πει στην ΕΑΑΚ πως ¨εδώ είμαι εγώ, και εσείς δεν υπάρχετε επειδή το λέω εγώ¨…

Σωτηρία, εμείς οι κομμουνιστές δεν αγωνιζόμαστε για να υπάρχουν αυτές οι μισαλλόδοξες, παρανοϊκές και κανιβαλλικές λογικές… Το ξέρουμε και το μάθαμε καλά…. Το νέο μας κομμουνιστικό κίνημα, η νέα κομμουνιστική απόπειρα εφόδου στον ουρανό, θα πετάξει στο καλάθι των αχρήστων τον πολιτισμό της ανθρωποφαγίας του ΚΚΕ και όποιου άλλου συμπεριφέρεται έτσι…

γιαννης μ είπε...

τα ΕΑΑΚ έχου τόση σχέση με τον Κομμουνισμό ,όση ο ΓΑΠ με τον σοσιαλισμό...