Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Κ Α Λ Ε Σ Μ Α ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΔΕΚΟ

Το ΠΑΜΕ σας καλεί να απαιτήσουμε όλα τα συνδικάτα και οι ομοσπονδίες των ΔΕΚΟ να συνεδριάσουν σήμερα το πρωϊ και με κατεπείγουσες διαδικασίες να πάρουν απόφαση για την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Παρασκευή 10 Δεκέμβρη  σαν πρώτη απάντηση στην κυβέρνηση που πιθανόν την ίδια ημέρα καταθέτει το έκτρωμα για τις ΔΕΚΟ στη Βουλή.
 Η κυβέρνηση  με τις ευλογίες ΕΕ, ΔΝΤ,  ΝΔ,  ΛΑ.Ο.Σ, κόμματος της Μπακογιάννη,  προχωράει με κατεπείγουσες διαδικασίες στην παράδοση όλων των ΔΕΚΟ (αστικές συγκοινωνίες, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΑΣ, ΠΥΡΚΑΛ, ΕΛΒΟ, ΕΑΒ και δεκάδες άλλες) και των δικαιωμάτων των εργαζομένων βορά στο μεγάλο κεφάλαιο. Σαν μοντέλο χρησιμοποιεί τον ήδη ψηφισμένο νόμο για τον ΟΣΕ. Δεν πρέπει να ξεγελούν κανέναν οι ελιγμοί ότι δήθεν θα αφήσει απέξω τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο ΔΕΚΟ. Είναι ψέμα. Θέλει να αποπροσανατολίσει, να αποτρέψει τον κοινό μας αγώνα.  
 Με το νέο αυτό έγκλημα ετοιμάζει νέα συντριπτικά πλήγματα στο λαό και τους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ. Νέα πακέτα ανατιμήσεων για στο ρεύμα, το νερό, το τηλέφωνο, τα διόδια, τα εισιτήρια, στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και άλλα προϊόντα και υπηρεσίες των ΔΕΚΟ. Νέα χειροτέρευση της ποιότητας και της ποσότητάς τους. Σφαγή εργατικών δικαιωμάτων σε όλες τις ΔΕΚΟ:  χιλιάδες απολύσεις, γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας, κατάργηση των ΣΣΕ, των ωραρίων, των κανονισμών προσωπικού, δραματική μέχρι και 40% μείωση των μισθών.
 Δεν επιτρέπεται πλέον σε κανέναν από τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ άλλος  εφησυχασμός και φόβος, άλλη αδράνεια και υποταγή, άλλη αναμονή, άλλες αυταπάτες. Δεν επιτρέπεται πλέον σε κανέναν να ακουμπάει τις ελπίδες του στις ηγεσίες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΓΣΕΕ και ΔΕΚΟ.

 Συνάδελφοι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ
Το ΠΑΜΕ  σας καλεί να  πάρουμε όλοι στις πλάτες μας  τον αγώνα που απαιτείται. Να γίνουν γρήγορα παντού εκατοντάδες Γ/Σ, ώστε να  ενημερωθούν όλοι και να διαμορφώνεται μαχητικό κλίμα. Να αποφασίσουν το πλαίσιο πάλης, τις μορφές του αγώνα και την κλιμάκωση του σε όλες τις ΔΕΚΟ. Να στήσουμε παντού σε όλους τους εργασιακούς χώρους δεκάδες επιτροπές αγώνα , επιτελεία συζήτησης, οργάνωσης και συντονισμού της πάλης, αποκούμπι και απαντοχή των εργαζομένων.

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ


                               Η   ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=oyzADIHYSwI

Ανώνυμος είπε...

Κάλεσμα για ΑΓΩΝΑ!

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ - ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ

Η ζωή σου είναι ένας αριθμός στις στατιστικές τους ... Η δουλειά σου στο στόχαστρο κεφαλαίου, κυβέρνησης, ΔΝΤ, συκοφαντών «δημοσιογράφων».... Ο μισθός σου εικονική πραγματικότητα ... Η σύνταξή σου επιστημονική φαντασία ... Η υγεία κι η περίθαλψη ... μη σου τύχει ... Το μέλλον στοίχημα ... Και των παιδιών σου το μέλλον πολύ ακριβό ... Τα παιδιά σου θα δουλεύουν σε γαλέρα ... Το σχολείο σου γίνεται έδεσμα στο τσιμπούσι που προγραμματίζουν επιχειρηματικά συμφέροντα ... Οι συμβιβασμένοι υπάλληλοι της κυβέρνησης, της τρόϊκας και της ΕΕ (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ) παίρνουν επάξια τον τίτλο του «Δούρειου Ίππου» ... Οι κολαούζοι τους (ΣΥΝ – Παρεμβάσεις) ξέρουν να βγάζουν μόνο φωνή ενάντια στο --->>>
ΠΑΜΕ, διευκολύνοντας το πέρασμα της πολιτικής τους.
 Τι περιμένεις ; Όποιος δε μοιράζεται τον αγώνα, είναι υπεύθυνος για την ενδεχόμενη ήττα.
 Τι τους κοιτάς ; Η ζωή σου περνά υποχρεωτικά πάνω απ΄ τα πολιτικά τους πτώματα.
 Μη στέκεσαι διστακτικός ! Το μπόι σου είναι μεγαλύτερο απ΄ το δικό τους.
 Μην τους φοβάσαι ! Σου φαίνονται «τεράστιοι» γιατί δεν έχεις σηκωθεί ακόμα όρθιος. Γιατί δεν έχεις πάρει την υπόθεση στα χέρια σου.
 Μην απελπίζεσαι ! Το ομορφότερο χάραμα έρχεται λίγο μετά απ΄ την πιο μαύρη νύχτα. Τις πιο όμορφες μέρες μας θα τις φέρει ο αγώνας μας.
 Μη σταματάς να ελπίζεις ! Το ΠΑΜΕ είναι δίπλα σου για να υπερασπιστεί τη ζωή και τα όνειρά σου. Για να γίνουμε μαζί το Αντίπαλο Δέος. Μόνο εσείς οι δυο μπορείτε : Εσύ και το ΠΑΜΕ. Εσύ με το ΠΑΜΕ.
 Γράψου στο σωματείο σου. Πάρε το λόγο.
 Κατέβα στο δρόμο με το ΠΑΜΕ.
 Πάρε μέρος στην Πανεργατική Απεργία της 15ης Δεκέμβρη. Έλα στην απεργιακή συγκέντρωση, την ίδια μέρα, στις 11π.μ. στον Πολύγυρο μπροστά στο Δημαρχείο και στη Θεσσαλονίκη στις 10.30π.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου..

 Άλλαξε την πραγματικότητα. Το έχεις ανάγκη κι εσύ κι εκείνη.
 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Β. ΧΑΛΚ/ΚΗΣ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»