Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ: Το σωσίβιο του συστήματος.

zoomnews.gr
Αυτή είναι η άποψη του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ για την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. Και το ερώτημα παραμένει. Αυτή είναι η αριστερά που πρέπει να συνεργαστούμε; Είναι δυνατόν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να συμπορευτεί με αυτούς; Είστε σοβαροί; Κι όμως  κάποιοι από σας ξέρετε πολύ καλά γιατί το προτείνετε. 

Aπό τη συνέντευξη Τσίπρα  στον Ελευθερο Τύπο της Κυριακής
Ερώτηση: Έχετε ζητήσει συνολική επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. Η επιμήκυνση, αλλά και οι συζητήσεις για “κούρεμα” μέρους του χρέους σταθεροποιούν κάπως την κατάσταση για την Ελλάδα;
Σε όλα αυτά τα πράγματα, οφείλει να εξετάζει κανείς τους όρους. (Αν επιμήκυνση σημαίνει άλλα δέκα και δεκαπέντε χρόνια Μνημόνιο θα είναι καταστροφική. Γιατί όχι μόνο θα επιβαρυνθείς με περισσότερους τόκους, αλλά θα συσσωρεύεις χρέος από την ύφεση που θα δημιουργούν τα νέα μέτρα. Χώρια το κόστος από τη διάλυση του κοινωνικού ιστού. Το χρέος της Ελλάδας δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί. Τελεία και παύλα. Συνεπώς μια αναδιαπραγμάτευση είναι αναπόφευκτη. Το θέμα είναι με ποιους όρους θα γίνει. Για να μη χάσουν οι δανειστές ή για να μη διαλυθεί η κοινωνία; Αυτό που εμείς λέμε είναι πως πρώτη προτεραιότητα είναι η απεμπλοκή από το Μνημόνιο στη βάση των τεσσάρων “άλφα”: Αναδιαπραγμάτευση του χρέους, αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ των μη εχόντων, ασφάλιση κοινωνική, απασχόληση.

4 σχόλια:

blackbedlam είπε...

Καλό σου μήνα και αέρα στα πανιά μας με κόκκινο άνεμο.
Αλλά μια σημείωση θα μου την επιτρέψεις.
Πίστεψέ με δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα από τους υπόλοιπους εργαζόμενους όπου και αν πρόσκεινται,ότι και αν ψηφίζουν.
Είναι οι φυσικοί μας σύμμαχοι και είτε μας αρέσει είτε όχι μαζί με αυτούς θα πορευτούμε.
Έτσι και αλλιώς άλλη επιλογή δεν έχουμε.
Ο πολιτικός φορέας της εργατικής τάξης,έναν λόγο μόνον ύπαρξης έχει την συγκρότηση των εργαζομένων σε οργανωμένη δύναμη.
Την συμβολή του στην ανάπτυξη της ταξικής συνείδησης των εργαζομένων.
Και για τούτους τους λόγους έναν τρόπο μόνον έχουμε.
Να πείσουμε και να εμπνεύσουμε τους εργαζόμενους.
Φυσικά και να ξεσκεπάσουμε τον ρεφορμισμό,φυσικά και θα αναδείξουμε τις αρχές και τις αξίες μας.
Αλλά αν δεν προσεγγίσουμε τον κόσμο που βρίσκεται και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, πείθεται από τις ρητορείες αλλότριων συμφερόντων,δεν θα μπορέσουμε ποτέ να ανταποκριθούμε στις ιστορικές μας ευθύνες.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ είπε...

Eπίσης καλό μήνα σύντροφε.
Συμφωνώ πως με τους απλούς εργαζόμενους δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα.Εξάλλου και το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ καλούν τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από την τακτική των υπολοίπων, να τους εγκαταλείψουν και να συμπορεφθουν με το ταξικό κίνημα.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ είπε...

*συμπορευθούν

blackbedlam είπε...

Θα επιμείνω.
"Ο πολιτικός φορέας της εργατικής τάξης,έναν λόγο μόνον ύπαρξης έχει την συγκρότηση των εργαζομένων σε οργανωμένη δύναμη.
Την συμβολή του στην ανάπτυξη της ταξικής συνείδησης των εργαζομένων.
Και για τούτους τους λόγους έναν τρόπο μόνον έχουμε.
Να πείσουμε και να εμπνεύσουμε τους εργαζόμενους".

Όπως καταλαβαίνεις δεν φτανει να πούμε εμείς εδώ είμαστε και,
"όσοι πιστοί προσέλθετε"