Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010


Aυτό είναι το πρωτοσέλιδο της σημερινής ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ.
Νομίζω πως θα συμφωνήσω ...με την Τρόικα. Η κοροϊδία τελείωσε. Ο πρώτος, δεύτερος ,τρίτος δρόμος για το σοσιαλισμό, οι κάθε είδους ανανεώσεις και άλλα τέτοια φαιδρά, ΤΕΛΟΣ. Οι ποικιλόμορφες προσπάθειες να γίνει καλύτερη διαχείρηση του καπιταλισμού ΤΕΛΟΣ. Ήδη ο πρόεδρος του ΣΕΒ πριν λίγες μέρες ήταν σαφής. Διακήρυξε  ότι "η έξοδος από την κρίση θα αφήσει πίσω της χαλάσματα." Φαντάζομαι δε χρειάζεται μετάφραση στα λόγια του! Οι αξίωσεις τους συγκεκριμενοποιήθηκαν ήδη την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Η μάχη λοιπόν θα δοθεί ανάμεσα στο κεφάλαιο με τους συμμάχους του και στην εργατική τάξη με τους συμμάχους της. Σε αυτή τη μάχη επικεφαλής θα τεθεί το κόμμα της εργατικής τάξης,.Το κόμμα εκείνο που αταλάντευτα, ειδικά τα τελευταία 20 χρόνια με τη δράση του, έδειξε, με "εκνευριστική" για την αστική τάξη συνέπεια, τον ένοχο και τις αιτίες. Το κόμμα εκείνο που μιλούσε για την αντίθεση ανάμεσα στον κοινωνικό χαρακτήρα της παραγωγής και την καπιταλιστική μορφή της ιδιοποίησης των αποτελεσμάτων της.
 Το κόμμα εκείνο που ακόμα και στην  περίοδο της προσωρινής , πύρρειας νίκης του καπιταλισμού, όταν όλα  "τα σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά" είπε πως οι κρίσεις του καπιταλισμού δεν τελείωσαν και πως κάθε κρίση βάζει τα θεμέλια για νέα ακόμα μεγαλύτερη.
ΤΟ ΚΚΕ ΛΟΙΠΟΝ  ΘΑ ΗΓΗΘΕΙ ΤΗΣ  ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ.

2 σχόλια:

kolokotronis είπε...

Μπράβο, σύντροφε!
Τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι!
Ετοιμαζόμαστε!

Ανώνυμος είπε...

Έτοιμοι είμαστε !

Τις λεπτομέρειες κανονίζουμε ...