Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Η ξεπουλημένη ηγεσία της Δ.Ο.Ε. σε δράση.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Θ. ΔΡΙΜΑΛΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ

Θεωρώ αναίτια την αναβολή της προγραμματισμένης συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΔΟΕ την Τρίτη 14/12 και καταδικάζω απερίφραστα τον καθορισμό συνεδρίασης την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2010, μέρα πανεργατικής απεργίας, που οι συνδικαλιστές οφείλουμε να είμαστε 24 ώρες στη διάθεση του συνδικαλιστικού κινήματος με πρώτιστο και μοναδικό στόχο την επιτυχία της απεργίας. Συνεδρίαση τέτοια μέρα μπαίνει μόνο αν κατά τη διάρκεια της απεργίας συμβούν εξελίξεις για τις οποίες πρέπει τα συνδικαλιστικά όργανα να καθορίσουν αυθημερόν τη συνέχεια του αγώνα.
Ως εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών δηλώνω ότι θα βρίσκομαι όλο το 24ωρο στη διάθεση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος με περιφρούρηση σε χώρους δουλειάς και σε σχολεία, στη συγκέντρωση και όπου αλλού παραστεί ανάγκη και δε θα συμμετάσχω σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ, εκτός κι αν υπάρξει έκτακτη ανάγκη με βάση όσα παραπάνω ανέφερα.
Ζητάω από το Δ.Σ. να πραγματοποιήσει κανονικά τη συνεδρίαση την Τρίτη 14/12 οποιαδήποτε ώρα εκτός από τις ώρες πραγματοποίησης συγκεντρώσεων.
Σε κάθε περίπτωση, βάζω ως επείγον ζήτημα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ, εκτός των προγραμματισμένων θεμάτων (Μέντορας και Διοικητική Δομή, για τα οποία καταθέτω γραπτή τοποθέτηση) την προκήρυξη 24ωρης απεργίας για όλο τον κλάδο, την Παρασκευή 17 Δεκέμβρη, και συγκέντρωση στο ΥΠΔΒΜΘ με ζήτημα αιχμής της ελαστικές εργασιακές σχέσεις και άξονες διεκδίκησης:
  • Άμεση καταβολή εδώ και τώρα του συνόλου των δεδουλευμένων σε όλους τους αναπληρωτές  και μέσω ΕΣΠΑ, καθώς και στους ωρομίσθιους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Έξω τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τα ΕΣΠΑ από το δημόσιο σχολείο – πάρτε πίσω τις συμβάσεις της ντροπής.
  • Πλήρη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων (αναπληρωτών και ωρομισθίων) στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

1 σχόλιο:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ είπε...

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ...ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ

Σε μια εποχή που τα οικονομικά βάρη είναι δυσβάσταχτα και οι εργαζόμενοι βιώνουν άγρια λιτότητα, δε μπορεί η συνδρομή των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προς τη ΔΟΕ και τους Διδασκαλικούς Συλλόγους να είναι 45€ το χρόνο (!) από τα οποία τα 34€ πάνε στη ΔΟΕ και 11 € μένουν στον τοπικό Σύλλογο. Η ηγεσία της ΔΟΕ θυμίζει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που κάνουν οι επιχειρήσεις μετά τις απολύσεις εργαζομένων! Λειτουργεί σαν «ΔΟΕ ΑΕ»!

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ πρέπει να προχωρήσει σε δραστική μείωση της συνδρομής στα 20 € συνολικά για τους μόνιμους και αναπληρωτές πλήρους ωραρίου και 10 € στους αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου, για δε τους ωρομίσθιους να είναι 5 €. Τα χρήματα αυτά πρέπει να τα μοιράζονται εξίσου ΔΟΕ και τοπικός Σύλλογος.
Το Δ.Σ. της ΔΟΕ μπορεί και πρέπει να περιορίσει τις δαπάνες του παίρνοντας μέτρα:

* Να καταργήσει τις μέχρι τώρα οικονομικές παροχές με χρήματα του κλάδου, προς τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους αιρετούς του ΚΥΣΠΕ, γιατί οι συνδικαλιστές είναι εθελοντές κι όχι επί μισθό. Τα καθημερινά πραγματικά τους έξοδα τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ να τα παίρνουν από το ταμείο της ΔΟΕ μόνο με υποβολή αποδείξεων. Ενοίκιο να δίνεται σε συναδέλφους απ' την επαρχία, που δε ζουν μόνιμα στην Αθήνα και με την προϋπόθεση να προσκομίζουν συμβόλαιο και αποδείξεις ενοικίου.
* Να κοπεί κάθε συνδρομή της ΔΟΕ προς την ETUCE(30.000 ευρώ το χρόνο). Να αποχωρήσει η ΔΟΕ από την ETUCE, (ευρωπαϊκή ένωση συνδικάτων εκπαιδευτικών), που συνδιαλέγεται με την ΕΕ και συμφωνεί με τη στρατηγική των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων.
* Να μειώσει το Δ.Σ. της ΔΟΕ τις δαπάνες«συνεδρίων εκπαιδευτικού τουρισμού», περιοδειών κλπ, με βάση τα παραπάνω, και γενικά να προσανατολίσει τη δράση του σε διεκδικητικούς αγώνες και όχι σε δημόσιες σχέσεις.

Παράλληλα, ανεξάρτητα από τη στάση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΔΟΕ, οι τοπικοί Σύλλογοι πρέπει να προχωρήσουν σε μείωση της συνδρομής, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί και το όποιο αποθεματικό διαθέτουν, ώστε και να δείξουν την ανάλογη ευαισθησία και να εξασφαλίσουν τη λειτουργία τους.

Οι αγώνες που έτσι κι αλλιώς θα γίνουν σίγουρα, χρειάζονται "καύσιμα", δηλαδή χρήματα που θα εξασφαλίσουν την προπαγάνδα τους, αλλά εκείνο που κυρίως χρειάζονται είναι ο σωστός προσανατολισμός, το σωστό περιεχόμενο και η σωστή οργάνωση! Τελικά, το τι ηγεσία έχει το συνδικαλιστικό κίνημα φαίνεται και από τον προσανατολισμό του στη διαχείριση του ζητήματος της συνδρομής των συναδέλφων.

Την παραπάνω ξεκάθαρη θέση έβαλε το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών στο Δ.Σ. της ΔΟΕ και αντί η πλειοψηφία να δείξει ευαισθησία και να προχωρήσει σε ανάλογα μέτρα, απάντησε απαξιωτικά: η μεν ΠΑΣΚ με αντικομμουνισμό η δε ΔΑΚΕ αποδεχόμενη τη σημερινή κατάσταση.

Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ως συνήθως, απάντησαν «πατώντας σε δυο βάρκες»! Σε άλλους Συλλόγους, που είναι πρώτη δύναμη, ψηφίζουν κείμενα προς τη ΔΟΕ που ζητάνε να μειώσει γενικά και αόριστα τη συνδρομή, αλλού προτείνουν συνδρομή 31 € (20 στη ΔΟΕ και 11 στον τοπικό σύλλογο).



Η μείωση της συνδρομής είναι καθολική απαίτηση όλων των συναδέλφων, το επιβάλλουν οι ανάγκες και οι καιροί. Η πλειοψηφία της ΔΟΕ οφείλει να πράξει ανάλογα με την απαίτηση των συναδέλφων.



Αθήνα 6/12/2010