Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ 2011 ΜΕ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

Εργάτες, εργάτριες, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες,
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους δυνατούς, δυναμικούς, ταξικούς αγώνες που έδωσε η εργατική τάξη τη χρονιά που πέρασε ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αυτοί οι πολύμορφοι αγώνες, αποτελούν σπουδαία παρακαταθήκη. Φέρνουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ένα βήμα πιο κοντά στο ύψος των περιστάσεων και των αυξημένων αναγκών της ταξικής πάλης σε μια στιγμή που η επιθετικότητα των δυνάμεων του κεφαλαίου και η αντεργατική επέλαση της κυβέρνησης προδιαγράφεται σε όλους τους τομείς, πιο σκληρή και πιο στυγνή.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εύχεται και παλεύει για να γίνει η νέα χρονιά, το 2011 που έρχεται, η χρονιά της αποτελεσματικής αντεπίθεσης, η χρονιά των αποτελεσματικών νικηφόρων ταξικών αγώνων, η χρονιά που η εργατική τάξη, η πρωτοπόρα κοινωνική τάξη, μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα θα ανοίξει το δρόμο για να γίνει πράξη η ιστορική αποστολή της.
Τη χρονιά που φεύγει, εμείς οι εργαζόμενοι, όλα τα λαϊκά στρώματα, είδαμε ξεκάθαρα το αποκρουστικό πρόσωπο του βάρβαρου, απάνθρωπου καπιταλιστικούς συστήματος που ζούμε. Βιώνουμε τις συνέπειες από την γενικευμένη κρίση του. Βιώνουμε τις πολιτικές της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ, των εργατοκτόνων μνημονίων τους, γενικά του κεφαλαίου που το υπηρετούν και για το ξεπέρασμα της κρίσης του, ρίχνουν στον καιάδα τα μισθολογικά, εργασιακά, κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα της εργατικής τάξης, όλων των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και μας οδηγούν σε πλήρη ανασφάλεια, αβεβαιότητα και εξαθλίωση. Αυτές οι συνθήκες γίνονται αντικειμενικά η λυδία λίθος όπου κρινόμαστε όλοι για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Αυτές οι συνθήκες δείχνουν και τους αίτιους, συναίτιους και συνένοχους της πρωτοφανούς αντιλαϊκής κυβερνητικής επέλασης. Και αυτοί είναι τα κόμματα της πλουτοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΛΑΟΣ τα νέα μορφώματα που απορρέουν από αυτά, αλλά και αυτές οι δυνάμεις, όπως ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, που μαζί με όλους αυτούς συντάχθηκαν με τη στρατηγική του κεφαλαίου, τη διαβόητη ανταγωνιστικότητα. Μαζί με όλους αυτούς και ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που με τη συναίνεση και τους κοινωνικούς διαλόγους, συνέπραξε στους εργασιακούς, μισθολογικούς και κοινωνικοασφαλιστικούς μεσαίωνες που ζούμε εμείς και πολύ χειρότερα η νέα γενιά.
Αυτή η ζοφερή πραγματικότητα που μας γεμίζει οργή και διαλύει τις ψευδαισθήσεις, τις αυταπάτες και τις θεωρίες για εξανθρωπισμό του συστήματος, βάζει αντικειμενικά επί τάπητος ιστορικά ερωτήματα που από την απάντηση που θα δοθεί σε αυτά θα κριθεί το μέλλον του λαού μας. Σ’ αυτά τα ερωτήματα η εργατική τάξη, όλοι οι εργαζόμενοι απαντάμε έμπρακτα με τους αγώνες που κάναμε ως ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα όλο το προηγούμενο διάστημα. Απαντάμε με τη συμβολή μας στη διαμόρφωση της αναγκαίας κοινωνικής συμμαχίας της λαϊκής αντεπίθεσης που τα ελπιδοφόρα φύτρα της αποτελούν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ, μια κοινωνική συμμαχία που προβάλει ως το αντίπαλο δέος στην κυβερνητική αντιλαϊκή επέλαση. Απαντάμε με το διεκδικητικό πλαίσιο για τα άμεσα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και για την προοπτική των γενικότερων κοινωνικών αλλαγών. Απαντάμε αγωνιστικά δυναμικά για την παρεμπόδιση και αποτροπή της καθημερινής κυβερνητικής αντεργατικής επίθεσης. Απαντάμε με ταξικό πόλεμο στον καθημερινό αντεργατικό οικονομικό, ιδεολογικό και κοινωνικό πόλεμο που δεχόμαστε από την κυβέρνηση, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και όλα τα άλλα ενεργούμενα του κεφαλαίου. Απαντάμε αποκαλύπτοντας και καταδικάζοντας το συνένοχο πολιτικό και συνδικαλιστικό υπηρετικό προσωπικό του κεφαλαίου. Είμαστε πιο καλά εξοπλισμένοι από την πλούσια πείρα των προηγούμενων αγώνων μας. Όλα αυτά είναι η δύναμή μας, η απαντοχή μας. Από όλα αυτά απορρέει η βάσιμη αισιοδοξία μας και η σιγουριά μας ότι τελικά δε θα αργήσει να γίνει πράξη το σύνθημα μας ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ. Το 2011 μπορούμε να κάνουμε ό,τι πρέπει και θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να είναι η χρονιά που θα το φέρει αυτό το σύνθημα έμπρακτα, πιο κοντά στο προσκήνιο.
ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΥΓΚΡΟΤΕΙΣΤΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: