Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Not on my watch


Not on my watch συνηθίζουν να λένε οι Αμερικανοί, όχι στη βάρδια μου, όχι όσο έχω εγώ την ευθύνη - είναι μια έκφραση παλληκαριάς που δηλώνει εναντίωση στο κακό, στην καταστροφή, εγρήγορση, φιλότιμο, προσπάθεια, φιλοδοξία επάρκειας, not on my watch...

Στη βάρδια τής σ. Αλέκας χάνονται κατακτήσεις της εργατικής τάξης, στη βάρδια τού σ. Τσίπρα καταστρέφεται ο πολιτισμός της εργασίας, στη βάρδια όσων απ' τους αριστερούς απέμειναν στις επάλξεις της Αριστεράς, ο Γιωργάκης έχει μπάσει εντός των τειχών τους εχθρούς κι αφανίζει την Πόλη.
Σε άλλες ντάπιες οι βάρδιες των κομμουνιστών και σε άλλες ντάπιες οι βάρδιες των υπόλοιπων αριστερών, δεν επικοινωνούν μεταξύ τους, σεβαστή αλλά άκρως αναποτελεσματική οχυρωματική.
Ισως να 'χει δίκιο η Αλέκα -το σκέφτομαι όσο χάνω ένα ένα τα κομμάτια μου- ίσως να 'χει δίκιο και ο Αλέξης. Ισως το ΕΑΜ να ήταν μια Λέσχη Καθαρών που απεχθανόταν τους τρελούς, ίσως on my watch μία μία να πεθάνουν οι αρχαίες λέξεις... 


Πότε ακριβώς "σύντροφε Στάθη" άρχισαν να σε διαπερνούν αυτά τα αγωνιώδη ερωτήματα; 
Στη βάρδια τη δική σου , ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΙ  ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ  ΠΟΛΙΟΡΚΟΥΣΑΝ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΟΥΡΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΕΝΑ ΕΝΑ ΕΙΧΑΝ ΠΕΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΤΟ ΠΙΟ "ΑΔΥΝΑΜΟ" ΟΡΘΟ, έδειξες το δρόμο στους βαρβάρους να έρθουν από τα νώτα για να μας αφανίσουν. Μόνο που αυτή τη φορά,Στάθη, οι 300 δεν έπεσαν ένδοξα, για  να έχεις την ικανοποίηση του επικήδειου.Έμειναν όρθιοι πολέμησαν και νίκησαν. Και απέμεινες εσύ κεί ψηλά στο μονοπάτι  να κοιτάς απορρημένος που η ιστορία δεν επαναλήφθηκε. 
Not on my watch. Εγώ, εμείς, αντέξαμε .
ΑΠΟ  ΨΗΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΘΩΡΩΝΤΑΣ ΣΕ ΣΟΥ ΛΕΜΕ ΚΑΛΗ ΣΤΡΑΤΑ..

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι γεγονός ότι στη βάρδια του GAP, πλήθαιναν, αυγατίσαν, πολλαπλασιάστηκαν οι "πρόθυμοι", οι ξεπουλημένοι, οι παπαγαλίσκοι, οι ριψάσπιδες, αυτοί που "κοιτάν κρυφά πίσω απ΄τις κουρτίνες", οι προδότες !

Αλήθεια, σε ποια από τις πιο πάνω κατηγορίες εντάσσει τον ευατό του ο "ναυτίλος" και οι άλλοι του φυράματός του ;

Μάλλον ρητορικό το ερώτημα !

Καλησπέρα !

Αναυδος είπε...

Να δεις που στο τέλος θα μας πούνε και μαλάκες

KOKKINOΣ ΑΝΕΜΟΣ είπε...

fare
Ο Στάθης και η υπόλοιπη διαθέσιμη διανόηση, τρομάρα της, ήταν αυτή που καλοπληρωμένη τότε, με ένα ποτήρι ουίσκι στο χέρι,διασκεδάζοντας έλεγε αστειάκια στα πάρτυ της αστικής τάξης εκείνης της εποχής,αποκηρρύσοντας μετά βδελυγμίας τον "αναρχοκομμουνισμό και τας παραφυάδας αυτού". Τώρα χορτάτοι πια πουλάνε , άμα λάχει, και αριστεριλικι.