Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Παρέμβαση για επανασύνδεση ρεύματος σε εργάτη.

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΥΛΗΣ
 Αναδεικνύοντας πως τα καθημερινά προβλήματα πρέπει να πάρουν απάντηση με οργανωμένο αγώνα

Την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε εργαζόμενο του Δήμου Ζεφυρίου, πατέρα δύο παιδιών, που είναι απλήρωτος εδώ και ενάμιση μήνα, απαίτησε αντιπροσωπεία της Λαϊκής Επιτροπής Φυλής σε παράσταση διαμαρτυρίας την περασμένη Τρίτη στο κτίριο της ΔΕΗ στο Μενίδι. Στη Λαϊκή Επιτροπή συμμετέχουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ, η Ενωση ΕΒΕ Ανω Λιοσίων-Ζεφυρίου, η Επιτροπή Εργαζομένων ΠΑΜΕ ΟΤΑ Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής, το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Δήμου Ζεφυρίου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής - Καματερού, η Ενωση Γονέων Ανω Λιοσίων, οι Σύλλογοι Γυναικών Ανω Λιοσίων και Ζεφυρίου και άλλοι φορείς του νέου Δήμου Φυλής (Ανω Λιόσια - Ζεφύρι - Φυλή).
Η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Επιτροπής με την παράσταση δήλωσε, ότι θα σταθεί στο πλευρό κάθε εργαζόμενου, απλήρωτου ή άνεργου που η ΔΕΗ θα επιχειρεί να του κόψει το ρεύμα και μάλιστα σε συνθήκες όξυνσης της οικονομικής κρίσης.

Την ίδια μέρα, η Λαϊκή Επιτροπή Φυλής έκανε επίσης παράσταση διαμαρτυρίας στον Προϊστάμενο του 2ου Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής στα Ανω Λιόσια και στους καθηγητές του 3ου Λυκείου. Και στους δύο χώρους κατήγγειλε την αστυνομική εισβολή στο εσωτερικό του σχολείου την περασμένη βδομάδα απειλώντας μαθητές που έκαναν κατάληψη με αυτόφωρα και συλλήψεις αλλά και το γεγονός, ότι με ευθύνη κάποιων δόθηκαν στην αστυνομία ονόματα μαθητών η οποία στη συνέχεια τηλεφωνούσε σε γονείς για «να μαζέψουν τα παιδιά τους». Η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Επιτροπής εξέφρασε την συμπαράστασή της στον αγώνα των μαθητών και δήλωσε ότι θεωρεί απαράδεκτα και αντιπαιδαγωγικά τα γεγονότα.
Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Λαϊκή Επιτροπή καλεί όλους τους γονείς να καταδικάσουν αυτές τις προσπάθειες τρομοκράτησης των μαθητών, να αντιπαρατεθούν στην αντιεκπαιδευτική πολιτική των κυβερνήσεων και να διεκδικήσουν ένα σχολείο που να εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών τους. Τέλος, καλεί εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους, απολυμένους, νέους και γυναίκες να δυναμώσουν με τη συμμετοχή και τη δράση τους τα σωματεία τους, να διεκδικήσουν να ζουν αξιοπρεπώς σαν άνθρωποι, να έρθουν σε επικοινωνία με την Επιτροπή, να στηρίξουν τη δράση της, να διευρύνουν το αγωνιστικό μέτωπο πάλης.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=JxihfyjJ1-U