Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Καμαρώστε τους " επαναστάτες" !

ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ «ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ» ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών χαιρετίζει τους επί μήνες απλήρωτους συναδέλφους "αναπληρωτές" μέσω ΕΣΠΑ που προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας από τις 16/12 2010.
Η επίσχεση εργασίας των «αναπληρωτών» μέσω ΕΣΠΑ υπονομεύτηκε από τα συνδικαλιστικά δεκανίκια του κυβερνητικού συνδικαλισμού των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ. ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ αρνήθηκαν να στηρίξουν την πρόταση του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΔΟΕ για απεργία όλου του κλάδου και Πανελλαδικό Συλλαλητήριο  στο ΥΠΕΠΘ την Παρασκευή 17 Δεκέμβρη, που θα αποτελούσε την καλύτερη στήριξη στην επίσχεση εργασίας αλλά και στοιχείο αντεπίθεσης στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.
Το πρόβλημα των «αναπληρωτών»-ΕΣΠΑ είναι πρόβλημα όλου το κλάδου.
Μέρος του προβλήματος σ’ αυτή την υπόθεση έχουν γίνει και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ κι αυτό γιατί:
Στην αρχή οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ προπαγάνδιζαν ότι για να κάνει κάποιος επίσχεση εργασίας πρέπει να έχει κλείσει δίμηνο, βγάζοντας έτσι έξω από τον αγώνα μεγάλη μάζα των συναδέλφων αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ που διορίστηκαν μετά τα μέσα Οκτώβρη και το Νοέμβρη. Η αλήθεια είναι ότι κάθε εργαζόμενος που δεν πληρώνεται στο τέλος του μήνα αμέσως μπορεί να κάνει επίσχεση εργασίας.
        Παράλληλα οι δυνάμεις αυτές οδήγησαν στην υποχρεωτική υπογραφή ατομικής σύμβασης, πάρα πολλούς συναδέλφους που αντιστέκονταν, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορούν να κάνουν επίσχεση εργασίας, πράγμα που πάλι δε συμβαίνει. Στον ιδιωτικό τομέα, που έχουμε μεγάλη πείρα σε επισχέσεις εργασίας, τις περισσότερες φορές η συμφωνία εργοδότη-εργαζόμενου είναι προφορική. Έτσι τα δήθεν "να μην υπογράψει κανείς" έγιναν «υπογράψτε με την επιτήρηση του Δ.Σ. για να είναι καλή η ατομική σύμβαση»! Ταυτόχρονα διάφορα "συντονιστικά" καλούσαν τους συναδέλφους να καταθέσουν τις δηλώσεις τους σε διαφορετική ώρα απ’ αυτή που είχαν ορίσει οι πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι (π.χ. στην Α Αθήνας), λειτουργώντας ανασταλτικά και δημιουργώντας προβλήματα οργάνωσης του αγώνα.
Επιπλέον σε πολλές περιοχές "συντονιστικά" και "πρωτοβουλίες" ή και ΔΣ, την πλειοψηφία των οποίων έχουν οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, με τη στήριξη και των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ, πρότειναν στους συναδέλφους να καταθέσουν τις δηλώσεις επίσχεσης όχι από την Πέμπτη 16/12 που είχε προκηρυχθεί αλλά από Δευτέρα 20 ή και Τρίτη 21/12 ή ακόμα καλλιεργούσαν την αντίληψη ότι θα δούμε τι θα κάνουμε μετά τις γιορτές, διασπώντας έτσι το μέτωπο του αγώνα που πρέπει να είναι αραγές για όλους τους συναδέλφους αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ. Χαρακτηριστική περίπτωση αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη, όπου στελέχη των παρατάξεων αυτών σε Δ.Σ. των Συλλόγων και στελέχη τους στην Πρωτοβουλία αναπληρωτών, υπέγραψαν κείμενο "καλής θέλησης" (!) που έλεγε ότι, αφού ο προϊστάμενος τους έταξε ότι θα τους πληρώσει, θα δουν τι θα κάνουν από Τρίτη 21/12! Όταν είδαν ότι δεν πληρώνονταν, άρχισαν να καλούν από Δευτέρα!
Όλα αυτά καταγγέλθηκαν και στο Δ.Σ. της ΔΟΕ, όπου, για να δικαιολογήσουν τη στάση τους οι δυνάμεις του δικομματισμού και τα οπορτουνιστικά δεκανίκια τους κατέφυγαν σε εκφυλιστικές απόψεις του τύπου «η επίσχεση ξεκινούσε ενδεικτικά από 16/12» και ό,τι  μπορεί καθένας να εκτιμά πότε θα ξεκινά τον αγώνα (π.χ. θα απεργεί με διαφορά φάσεως στο μέλλον!), αλλά και ότι καλά έκαναν τα μέλη των Δ.Σ. που υπέγραψαν κείμενα καλής θέλησης με τη διοίκηση, αφού, όπως ισχυρίστηκαν, κάτι τέτοιο εξέφραζε τους συναδέλφους (που τυχαία ήταν στελέχη τους!).
Αγαπητοί συνάδελφοι,
ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ υπηρετούν την πολιτική της πλουτοκρατίας, την πολιτική που μας αφαιρεί το δικαίωμα στη ζωή! Ανάχωμα στην ανάπτυξη των αγώνων με σωστό προσανατολισμό, στη ριζοσπαστικοποίηση των συνειδήσεων είναι και οι δυνάμεις των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.
Οι δυνάμεις αυτές βάζουν τροχοπέδη στον αγώνα ΜΑΣ, είναι μέρος του προβλήματος! Προσπεράστε τους! Συσπειρωθείτε στο ΠΑΜΕ, τη μόνη δύναμη που μπορεί και το έχει αποδείξει να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στην πολιτική του κεφαλαίου, στους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς υποστηριχτές τους!
Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών από την πρώτη στιγμή πρωτοστάτησε στον αγώνα ενάντια στις ελαστικές μορφές εργασίας, στο «νέο» «αποκεντρωμένο» σχολείο της αγοράς (έκφραση του οποίου είναι και τα 800), που οδηγεί σε μορφωτικό κι εργασιακό μεσαίωνα. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πρωτοστατούν και στην επίσχεση εργασίας καταθέτοντας από την πρώτη μέρα δηλώσεις επίσχεσης εργασίας, καλώντας τους συναδέλφους να προχωρήσουν μαζικά και με ταξική ενότητα, και βοηθώντας στην οργάνωση της πάλης.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ. ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Για τους αδαείς περί τα "εκπαιδευτικά" ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ = ¨αντικαπιταλιστική," "αντισυστημική"......και βέβαια αντικομμουνιστική  αριστερά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: