Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Πάει πολύ να εγκαλεί το ΚΚΕ μια ουρά του ΠΑΣΟΚ.

Aπό δελτίο Τύπου του ΝΑΡ
«Τις τελευταίες μέρες κλιμακώνεται μια χωρίς αρχές επίθεση της ηγεσίας του ΚΚΕ στο ΝΑΡ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και γενικότερα την αντικαπιταλιστική, επαναστατική κομμουνιστική Αριστερά... Η ηγεσία του ΚΚΕ, θορυβημένη από την άνοδο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ...κατρακυλά τόσο πολύ ώστε να χαρακτηρίζει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως "χώρο που κηδεμονεύεται και είναι υπονομευόμενος από διάφορα κέντρα". Συκοφαντεί το ΝΑΡ που προτείνει επίμονα (και στο ΠΑΜΕ) την κοινή ανατρεπτική δράση της Αριστεράς... ότι "πρωτοστάτησε στον πόλεμο ενάντια στο ΠΑΜΕ", με τις "θέσεις της ΠΑΣΚΕ, με τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, με τις θέσεις της εργοδοσίας"!
Το αμόκ της ηγεσίας του ΚΚΕ αποκαλύπτει τα βαθύτερα προβλήματα και αδιέξοδα της γραμμής του. Ενώ μιλά για πόλεμο με το κεφάλαιο, οι εργαζόμενοι βλέπουν να πέφτουν "άσφαιρα πυρά" από την πλευρά του ΚΚΕ... Η ηγεσία της ΚΝΕ φτάνει μάλιστα στο σημείο να χαρακτηρίζει ΕΚΟΦίτες... τους αγωνιστές της ΕΑΑΚ, αξιοποιώντας με τον πιο χυδαίο τρόπο σε αυτή την απαράδεκτη επίθεση και την ηρωική μορφή της κομμουνίστριας και μέλος της ΚΝΕ Σωτηρίας Βασιλακοπούλου»



Πολύ «επαναστάτες» η ουρά του ΠΑΣΟΚ. Αλήθεια, κάνουν πρόταση ανατρεπτική σε μια δύναμη που τη γραμμή της τη χαρακτηρίζουν αδιέξοδη; Τόσο επαναστάτες είναι; Τέτοια αντίφαση από συνεπείς αντικαπιταλιστές; Δε φοβούνται μήπως ξεστρατίσουν και διολισθήσουν στη συστημική γραμμή του ΚΚΕ όπως τη λένε; Ποιον προσπαθούν να παραπλανήσουν και να κοροϊδέψουν; Τους εαυτούς τους; Γιατί ως τώρα ήταν ουρά του ΠΑΣΟΚ στα συνδικάτα, ουρά της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ στις απεργιακές συγκεντρώσεις, στο όνομα της «ενότητας» των εργατών. Με τους ανθρώπους των εργοδοτών στα συνδικάτα ενότητα οι «επαναστάτες». Σηκώνουν αντιΠΑΜΕ μέτωπο (απομονωμένο, σεχταριστικό, άσφαιρα τα πυρά του λένε), επειδή ακριβώς αποκαλύπτουμε το ρεφορμισμό τους στο κίνημα. Επειδή ακριβώς το ΠΑΜΕ έβαλε την πραγματική διαχωριστική γραμμή στο συνδικαλιστικό κίνημα κόντρα στους εργατοπατέρες που οι ίδιοι καταδικάζουν στα λόγια και συμπλέουν στην πράξη. Μιλούν για κίνημα ακηδεμόνευτο, όντας ηγεσία πολιτικής δύναμης, συμβάλλοντας έτσι στον πολιτικό ευνουχισμό του, επομένως συμβάλλοντας να γίνεται έρμαιο της αστικής πολιτικής. Τόσο επαναστάτες. Μιλούν επίσης για κίνημα εξεγερτικό εκθειάζοντας το Δεκέμβρη της κουκούλας και της σπασμένης βιτρίνας, δηλαδή της προβοκάτσιας. Οσο για το χαρακτηρισμό των ΕΑΑΚιτών ως ΕΚΟΦιτών, αυτοί γκρέμισαν στην Πάντειο το μνημείο της «κομμουνίστριας και μέλος της ΚΝΕ Σωτηρίας Βασιλακοπούλου» για να κρεμούν τις αφίσες τους και καλά θα κάνουν να μην την πιάνουν στο στόμα τους. Ας σεβαστούν και εκ των υστέρων τη μνήμη της. Τέλος, για το συγγένεμα με το ΠΑΣΟΚ, άντε με τμήμα του, μόνο και μόνο η άποψη περί «κατοχής» από την τρόικα φτάνει για να τους ταυτίσει. Και ο πρωθυπουργός κάνει όπως λέει «εθνικοαπελευθερωτικό πόλεμο».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: