Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

"Σελίδες δόξας" των οπορτουνιστών .

Αφού  έκαναν ότι μπορούσαν  για να διαλύσουν το ΚΚΕ αξιοποιώντας την ΕΔΑ  αντί να οργανώσουν την αντίσταση της εργατικής τάξης,μιας και ήταν φανερό ποιες ήταν οι επιλογές της αστικής τάξης στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, μιλάμε βέβαια για τη δεκαετία του 60, οι οπορτουνιστές, ιδεολογικοί πρόγονοι του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, θέλησαν να  προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην αστική τάξη νομιμοποιώντας τη Χούντα του Παπαδόπουλου κάπου εκεί στο 1973. 
Η ιστορία έχει κάπως έτσι:
Η Χούντα του Παπαδόπουλου με πρωθυπουργό τον Μαρκεζίνη , λίγο πριν τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, μεταμφιέζεται σε δημοκρατία  με την επιλογή της να κάνει "ελεύθερες εκλογές" . Υπέρ της "δημοκρατίας" τάσσονται: Ο ΣΕΒ, τμήμα της Ένωσης Κέντρου , βουλευτές της ΕΡΕ και.... το περίφημο "ΚΚεσ ". Το γνωστό στέλεχος του Αντώνης Μπριλάκης δίνει συνέντευξη στην εφημερίδα Απογευματινή για το σκοπό αυτό και Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ , παράνομος ραδιοσταθμός που εκπέμπει απο τισ σοσιαλιστικές χώρες,σχολιάζει το γεγονός.
.ΔΙΑΒΑΣΤΕ   ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΟΔΗΓΗΤΗ, ΦΥΛΛΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1973. ΙΔΙΟΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!!!



3 σχόλια:

TRASH είπε...

Περισσότερες πληροφορίες στο ίδιο θέμα:
http://fadomduck2.blogspot.com/2011/11/blog-post_14.html

Papaioannou είπε...

Καλώ όσους φίλους και φίλες των ΚΚΕ,ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών αριστερών δυνάμεων επιθυμούν, να πάρουν μέρος σε μια προσπάθεια που κάνουμε για συλλογή υπογραφών και σύνταξη κειμένου που απαιτεί άμεση συνάντηση των ηγεσιών ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Όσοι θέλουν να συνδράμουν ή να πάρουν περισσότερες πληροφορίες ας επικοινωνήσουν στέλνοντας εμαιλ στο enomeniaristera@gmail.com ή να καταθέσουν την άποψη τους εδώ.

Papaioannou είπε...

Απευθυνόμαστε σε ψηφοφόρους-φίλους και όχι σε μέλη του ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ.Ως ψηφοφόροι των ΚΚΕ,ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ και ,λοιπών σχηματισμών, διατηρούμε ο καθένας τις πολιτικές μας θέσεις που δεν αφορούν αυτή την Πρωτοβουλία.Η μόνη συμφωνία μας βρίσκεται στο σημείο της κοινής απαίτησης για συνάντηση των ηγεσιών του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος και του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς.Ήδη κινούμαστε στην δημιουργία μπλογκ και γκρουπ σε κοινωνικό δίκτυο με σκοπό την γνωστοποίηση της θέσης μας.Όσοι από εμάς δεν υποστηρίζουμε το Κ.Κ.Ε ή το ΣΥ.ΡΙΖ.Α ,αλλά κάποιο άλλο πολιτικό σχηματισμό όπως την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ , ΚΚΕ(μ-λ) κ.ο.κ ή ε συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία χωρίς άλλους όρους και σκοπούς πέρα του παρακάτω: Την βούληση μας να συναντηθούν για δεύτερη φορά επίσημα μετά το 1989 οι ηγεσίες του Κ.Κ.Ε και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για την διερεύνηση πιθανών κοινών σημείων δράσεως και συμφωνίας σε οποιοδήποτε επίπεδο.

1) Σκοπός μας δεν είναι σε καμιά περίπτωση να προκαλέσουμε εσωτερικά προβλήματα σε κανένα κόμμα ή πολιτική κίνηση.Γι’α αυτό και δεν επιθυμούμε την συμμετοχή στην πρωτοβουλία μας μελών κομμάτων, παρά μόνο στην εξαιρετική περίπτωση που τα ίδια επιμένουν να συνυπογράψουν το κάλεσμα μας.

2) Όσοι θα πάρουν μέρος στην Πρωτοβουλία Πολιτών για μια Ενωμένη Αριστερά θα γνωρίζουν ότι μόνος στόχος και σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας θα είναι μια συνάντηση κορυφής των 2 ηγεσιών.Θα επιβεβαιώσουν επώνυμα την επιθυμία τους και την συμφωνία τους σε ένα λιτό υπό διαμόρφωση κείμενο που θα προτρέπει τις ηγεσίες του Κ.Κ.Ε και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α να συναντηθούν.Η συλλογή υπογραφών δεν θα γίνει σε καμιά περίπτωση ηλεκτρονικά.Ο κάθε πολίτης που θα επιθυμεί να πάρει μέρος στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία, με την ταυτότητα του μαζί θα δηλώνει την πρόθεση του και θα υπογράφει το κείμενο.

3) Η πρωτοβουλία απευθύνεται σε πολίτες που έχουν εκλογικό δικαίωμα και οι οποίοι είναι ψηφοφόροι ή σκοπεύουν να ψηφίσουν Κ.Κ.Ε και ΣΥΡΙΖΑ.Όσοι πολίτες δεν ψηφίζουν αυτά τα 2 κόμματα αλλά προσβλέπουν και επιθυμούν αυτή την συνάντηση, δεν έχουν λόγο να υπογράψουν παρά μόνο όπως ανέφερα πιο πάνω θεωρούν πως πρέπει να γίνει, χωρίς όμως να έχουν καμιά απαίτηση για συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Σκοπός της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, δεν είναι αυτή την στιγμή η δημιουργία μιας ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ανάμεσα στο Κ.Κ.Ε και ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ και άλλων πολιτικών σχηματισμών.Κάτι τέτοιο αναγνωριζούμε πως δεν είναι εφικτό.Ζητούμε όμως να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι οι 2 ηγεσίες που διαφωνούν η κάθε μια με τις δικές της θέσεις με το ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ κυβερνητικής συνεργασίας ΠΑ.ΣΟ.Κ-Ν.Δ.-ΛΑ.Ο.Σ.
Παρά τις πολιτικές διαφορές ανάμεσα στα κόμματα του μαύρου μετώπου ,οι ηγέτες κάθισαν μαζί και συζήτησαν.

Λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς η Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε για την δημιουργία ενός λαϊκού μετώπου ,όπως και τις θέσεις του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για την συνεργασία αριστερών δυνάμεων, εμείς οι ανένταχτοι ψηφοφόροι τους θεωρούμε ότι πρέπει να συναντηθούν οι 2 ηγεσίες ,χωρίς να προσβλέπουμε σε οποιαδήποτε συμφωνία ή διαφωνία τους.Θεωρούμε ότι τα 2 κόμματα είναι ενάντια στο μνημόνιο και το απέδειξαν με την ΚΟΙΝΗ καταψήφιση της συγκυβέρνησης Παπαδήμου.Οι φίλοι και ψηφοφόροι των 2 κομμάτων που υπογράψουμε το αίτημα επιθυμούμε να γίνει μια συνάντηση παρόμοια με αυτή που έγινε στην Πορτογαλία ανάμεσα στους ηγέτες του Κομμουνιστικού Κόμματος Πορτογαλίας και του Αριστερού Μπλόκου πριν λίγους μήνες.