Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Απορίες ...ακίνδυνου μέλους του ΠΑΜΕ.

Aκούστε το παρακάτω απόσπασμα. Το πρωτοείδα στο blog ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ και θέλω να διατυπώσω τα .....παράπονα μου... ως ακίνδυνος.
Εννοείται πως  ο τίτλος του βίντεο δεν με εκφράζει και δεν τον έβαλα εγώ.







Αφού η δράση του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ (δεν το είπες , αλλά  έμμεσα  και το ΚΚΕ είναι ακίνδυνο) δεν σας ανησυχεί τότε:
1. Γιατί έχετε εξαφανίσει από τα "κανάλια"σας τη δράση μας! Γιατί δηλαδή δεν βγάζετε το ΠΑΜΕ ή το ΚΚΕ δίπλα στον Παναγόπουλο; Ακίνδυνοι είμαστε τι φοβάστε;

2. Γιατί  αναπαράγετε κάθε αντικομμουνιστική μαλακία που κυκλοφορεί; Αφού  έτσι κι αλλιώς είμαστε ακίνδυνοι;

3. Γιατί προσπαθείτε να μας στραγγαλίσετε οικονομικά με νόμους και διατάγματα , για τα κουπόνια κλπ .Αφου είμαστε ακίνδυνοι.

4. Γιατί προσπαθήσατε να διαλύσετε το ΚΚΕ με κάθε τρόπο στις αρχές της 10ετίας του 1990 επιστρατεύοντας  ΝΑΡίτες, ΣΥΝασπισμένους, Κωστόπουλους, Θεωνάδες,κλπ; Πολύ μεγαλη σημασία δε δίνετε σε  ένα κόμμα ακίνδυνο;

5.Πόσα και πόσα στελέχη του ΠΑΜΕ, τις ΠΑΣΥ της ΚΝΕ δεν έχετε σύρει στα δικαστήρια; Αφήστε τους ήσυχους είναι ακίνδυνοι.

6. Ωστε είναι  ακίνδυνο ένα κίνημα, ένα κόμμα που έχει συγκεκριμένο στρατηγικό στόχο, συγκεκριμένο πρόγραμμα για λαϊκη εξουσία, περιφρουρεί τους αγώνες του από προβοκάτορες και προβοκάτσιες και είναι επικίνδυνο ένα κίνημα  που απλά διαμαρτύρεται, τα σπάει, μπαχαλεύει; Η νεολαία  και οι ομαδες που "δεν ποδηγετούνται" είναι επικίνδυνες για το σύστημα; ΔΕΊΤΕ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.

7. Να υποθέσω ότι αγώνας των ναυτεργατών το καλοκαίρι και τώρα,Αλαφουζάκια, ήταν ακίνδυνος, γι' αυτό τους επιστρατεύσατε ή γι' αυτό το καλοκαίρι στήσατε όλες τις προβοκάτσιες;

ΛΟΙΠΟΝ ΑΛΑΦΟΥΖΑΚΙΑ..., ΚΑΙ ΟΣΟΙ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ" ΥΙΟΘΕΤΕΙΤΕ ΑΥΤΕΣ  ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ

Σας βολεύει να αναγορεύσετε το"ανεξάρτητ﨨μη ποδηγετούεμενο κίνημα" σε   επικίδυνο. Σας βολεύει γιατί ξέρετε οτι είναι ενα ΚΙΝΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΧΟΥΣ, ΑΙΤΗΜΑΤΑ, ΠΡΟΤΑΣΗ  ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ, ΕΚΤΟΝΩΝΕΤΑΙ, ΞΕΦΟΥΣΚΩΝΕΙ, ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ, ΚΑΙ ...ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΡΟΛΟΙ ΜΕΤΑ.

ΦΟΒΑΣΤΕ, ΤΡΕΜΕΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ...ΓΙΑΤΙ  ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.....ΤΑ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΑ ΜΠΑΧΑΛΑΚΙΑ ΔΕΝ ΕΙΙΝΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΟΙ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΤΥΠΟΥ ΚΟΝ ΜΠΕΝΤΙΤ ΚΑΙ ΤΑΤΟΥΛΗ (γιατί απορείτε; στο ΕΚΚΕ δεν ήταν;)

ΑΛΑΦΟΥΖΑΚΙΑ ΚΛΠ. ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΗΣΑΣΤΑΝ , ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΦΗΜΩΝ..., Η ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ, ΚΑΙ ΘΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΤΕΙΤΕ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟΜΑΝΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφού είναι τόσο επικίνδυνο το μη ποδηγετημένο και αυθύρμητο κίνημα που εμφανίστηκε το Δεκέμβρη του 2008, Που είναι τώρα όλοι αυτοί?
Γιατί μπήκαν στ καβούκια τους?
Το γεγονός ότι γίνεται μία ανεπανάληπτη επίθεση στα δικαιώματα και δεν κουνιέται φύλλο μας κάνει να υποψιαζόμαστε πολλά.
Μήπως αυτοί είναι οι ακίνδυνοι και είναι για τα καλά ποδηγετημένοι?

Ανώνυμος είπε...

Aς πούμε ότι είναι έτσι. Γιατί δεν ισχύει το ίδιο και για το ΚΚΕ που ανεβάζει τα ποσοστά του; Γιατί το ...φύλλο δε το κουνάει το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ; Από τους άλλους περιμένει; Mα αυτοί κινούνται λάθος και εντός συστήματος το Κόμμα τι κάνει;
O Τατούλης πράγματι στο ΕΚΚΕ ήταν όπως και άλλοι πρώην της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Ο Κοψίδης, η Δαμανάκη, ο Ανδρουλάκης κ.λπ. κ.λπ. σε τίνος την ΚΕ και το ΠΓ ήταν; Και αρκετά πιο πρόσφατα από τον Τατούλη. Aλλού λοιπόν είναι το πρόβλημα σύντροφοι, δε μας φταίνε μονίμως οι άλλοι!

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ είπε...

Προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς εννοείς στην πρωτη παράγραφο, αγαπητέ φίλε ανώνυμε. Ότι το ΚΚΕ είναι ακίνδυνο για το σύστημα; Γιατί δεν το λες και στο Αλαφουζέικο και στους λοιπούς μεγαλοκαναλάρχες που έχουν εξαφανίσει τελείως το ΚΚΕ από τα κανάλια τους;
Τι ακριβώς πρέπει να κάνει το κόμμα δηλαδή; Να ξαμολύσει την ΚΝΕ να μην αφήσει βιτρίνα για βιτρίνα;
Αλήθεια δε σας δίδαξε τίποτα η περίφημη προβοκάτσια Καρατζαφέρη στην μεγάλη απεργία του Μάη;
Ο στόχος λοιπόν του ΚΚΕ είναι να οργανώσει την εργατική τάξη για να πάρει την εξουσία. ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΤΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΚΕΡΑΙΗ ΠΙΣΩ.
Όσον αφορά για την ποιότητα των στελεχών του αριστερίστικου-αντιεξουσιαστικού χώρου..μια βόλτα μέχρι τα πανεπιστήμια θα σε πείσει , αν δεν ξέρεις ήδη.
Ναι , ο Ανδρουλάκης και οι λοιποί ηταν ανώτατα στελέχη μας. Πήραν το δρόμο τους .Όπως μεγαλοστελέχη ήταν ο Γράψας , Ο Χάγιος. Ο Κοτζιάς, ο Κάππος που έφτιαξαν τη ΝΑΡ. Αυτούς πως τους ξέχασες; ¨η μήπως ο δικός τους ανελέητος πόλεμος εναντίον του κόμματος ήταν δικαιολογημένος;
Ο χαρακτήρας , το πρόγραμμα και η στρατηγική του κόμματος μας είναι αυτός που ξέρεις
και δεν άλλαξε παρόλες τις προσπάθειες.

sosat είπε...

Ο τηλεοπτικός ΣΚΑΪ, χτες, στο κεντρικό του δελτίο φρόντισε, χτυπώντας το ΠΑΜΕ, να στηρίξει κυβέρνηση, επιχειρηματίες, εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Στο επίκεντρο της άτιμης επίθεσης κατά των εργαζομένων, η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ ενάντια στο λεγόμενο «κοινωνικό διάλογο» σχετικά με το νόμο για τη νέα επιχειρησιακή σύμβαση σφαγής του εργατικού εισοδήματος και της ζωής της εργατικής οικογένειας. Ιδιαίτερα προκλητική η κα Ακριβοπούλου, αποκάλεσε το ΠΑΜΕ «συστημικό». Οτι η δράση του διευκολύνει την κυβέρνηση, αφού τελικά ο διάλογος έγινε. Και ποιος εξουσιοδότησε το ΠΑΜΕ να δρα με τέτοιες μορφές που είναι σε βάρος των εργαζομένων που θέλουν διάλογο; είπε. Αλήθεια, από πότε ο όμιλος του μεγαλοεφοπλιστή Αλαφούζου και οι δημοσιολόγοι του, φανατικοί εχθροί των εργατών, «το παίζουν» αντισυστημικοί, αντικυβερνητικοί, φιλολαϊκοί; Πάνε κόντρα στα συμφέροντά τους, τα συμφέροντα του κεφαλαίου; Βρώμικη προπαγάνδα. Τους «πονάει» η δράση του ΠΑΜΕ ενάντιά τους. Είναι αδίστακτοι. Οχι μόνο δε νοιάζονται για τη ζωή των εργαζομένων, αλλά τη θεωρούν προσάναμμα για τα κέρδη τους. Οι εργάτες χόρτασαν διαλόγους των ανυπόληπτων συνδικαλιστικών ηγεσιών με τους σφαγείς τους. Θα τους το ξαναπούμε. Το ταξικό κίνημα δε θα ζητήσει, όπως δεν το 'χει ξανακάνει, εξουσιοδότηση από παράσιτα σαν και του λόγου τους για τη δράση του. Η εργατική τάξη έχει γνώση και πείρα για το ποιόν τέτοιων ομίλων, τέτοιων ΜΜΕ, τέτοιων δημοσιολόγων. Ο,τι και να κάνουν, πιστεύοντας πως θα μαγαρίσουν τη δράση του ΠΑΜΕ για να υποτάξουν τους εργαζόμενους στην κόλασή τους, είναι βαθιά γελασμένοι.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό λέω και ΄γω! Δεν άλλαξε η πολιτική του Κόμματος. Είναι η ίδια εδώ και δεκαετίες και παρά τις αυτοκριτικές στο 18ο. Είναι η πολιική του περάσματος στο σοσιαλισμό με κοινοβουλευτικό τρόπο. Αυτή ήταν η πολιτική της "πραγματικής αλλαγής" και της "δημοκρατίας του λαού" αυτή είναι και τώρα η πολιτική της "λαϊκής εξουσίας - λαϊκής οικονομίας" που σε τελική ανάλυση σε τίποτα δε διαφέρει από αυτά που προτείνει και το ΝΑΡ (διάβασε τα προγραμματικά του ντοκουμέντα και θα καταλάβεις). Και όταν έχεις αυτή τη πολιτική κινείσαι και ανάλογα. Μεγάλα λόγια επαναστατικά, απομωνομένος από το κόσμο περιχαράκωση του δικού σου, ακτιβισμός με την εργατική τάξη να μη παίρνει χαμπάρι, άρνηση συνεργασιών στο κίνημα ακόμη και όπου υπάρχει τάυτιση απόψεων άρνηση αντιπαράθεσης καταγγελία των πάντων ως ξεπουλημένων.
Από την άλλη συμμετοχή σε κάθε είδους εκλογές που σερβίρει το σύστημα επικαλούμενοι τον Λένιν τον οποίο όμως τον ξεχνάμε όταν πρόκειται για τα σωματεία!
Οι προβοκάτσιες του συστήματος πρέπει να μας διδάσκουν και να είμαστε σε εγρήγορση αλλά δε καταλαβαίνω γιατί να τις χρεώνω σε αγωνιστές και οργανώσεις; Mιλάς ακόμη και για τον Κάππο που ο Ριζοσπάστης και το Κόμμα τον ΤΙΜΗΣΑΝ και ας διαφωνούσαμε; Που ήταν ο μόνος που σήκωσε το ανάστημά του στη Βουλή και είπε τα πράγματα με το όνομά τους το '89;
Τότε γιατί δε λές και για τον Θεοδωράκη που μια ζωή ρίχνει χαστούκια στο ΚΚΕ και μια ζωή είναι κώλος και βρακί με την κάθε ηγεσία; Στηνόμαστε απέναντι σε αγωνιστές της αριστεράς και καταπίνουμε ότι σκατό κουβαλάνε αστοί τύπου Κανέλη!!!
Κάνουμε υποτίθεται την αυτοκριτική μας για την ιστορία, κριτικάρουμε το 20ο αλλά τις οργανώσεις που είναι συνέχεια των κομμουνιστών που αρνήθηκαν από τότε αυτά που εμείς τώρα ανακαλύψαμε, αγωνιστών που πλήρωσαν με αίμα και φυλακίσεις την άρνησή τους στη λεγόμενη αποσταλινοποίηση τις κατηγορούμε ως προβοκατόρικες!
Αντί να βγούμε επιθετικά στην εργατική τάξη ομφαλοσκοπούμε και βλέπουμε παντού εχθρούς, είμαστε ικανοποιημένοι γιατί πήραμε 70.000 ψήφους παραπάνω και δεν αναρωτιόμαστε ότι 2000000 κόσμος μας ταυτίζει με το αστικό πολιτικό σύστημα.
Αλλά είπαμε φταίει το σύστημα εμείς τα λέμε, ο λαός κοιμάται και δε μας ακούει και ας ...ψιλοδιόρθωσε τη ...ψήφο του.

Ανώνυμος είπε...

Με τίποτα δεν εννοούσα ότι το ΚΚΕ είναι ακύνδυνο. Εννοούσα όλο εκείνο το κίνημα που εμφανίστηκε το Δεκέμβρη του 2008. Και για να δούμε σήμερα που πλησιάζει η επέτειος της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου αν θα σκάσει μύτη κανένας απ όλους αυτούς.
Οι αγώνες του ΚΚΕ σκόπιμα δεν προβάλλονται με εξαίρεση τα κροκοδείλια δάκρυα για τον τουρισμό "μας".
Στις 15 του Μαη έγινε μία τεράστια πορεία. Ήμουν εκεί. Χιλιάδες κόσμος.
Αλλά κανένα κανάλι πλην του 902 δεν έδειξε τίποτα.
Έγιναν τον περασμένο χειμώνα 10 γενικές απεργίες και οι πορείες του ΠΑΜΕ ήταν μαζικότατες αλλά όλα τα κανάλια έλεγαν ότι ο κόσμος δεν βγαίνει στο δρόμο και άρα αποδέχεται αυτό το αίσχος.
Φοβούνται το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ γιατί πρόκειται για ένα οργανωμένο ταξικό κίνημα με σταθερότητα και συνέπεια. Αντίθετα με τα αυθόρμητα που βγαίνουν σπάνε εκτονώνονται και μετά γυρίζουν στους καναπέδες και μπαίνουν στα καβούκια τους.

Ανώνυμος είπε...

Τα δήθεν αυθόρμητα κινήματα της νεολαίας που δεν ποδηγετούνται διαφημίζονται πολύ από τα χειραγωγημένα ΜΜΕ και γεννιέται η απορία. Μήπως τελικά ποδηγετούνται? Μήπως κατευθύνονται από κάπου.
Το αυθόρμητο κίνημα της νεολαίας όπως λέει αυτή μπορεί αρχικά να είναι αυθόρμητο αλλά έχει την τάση να ποδηγετείται και να κατευθύνεται. Η μάζα δεν δρά αλλά δρουν άλλοι επ αυτής.

Γιατί τόση διαφήμιση στα δήθεν αυθόρμητα κινήματα της νεολαίας και τόση μούγκα για τις μαζικότατες πορείες του ΚΚΕ αλλά και γενικότερα για τη δράση του όλο αυτό τον καιρό?

Ανώνυμος είπε...

Πολύ τηλεόραση βλέπεται ρε παιδιά! Ο κόσμος είναι πολύ ευρύτερος από τη TV και λειτουργεί πολύ διαφορετικά. Οι δεσμοί των κομμουνιστών με το λαό δεν δημιουργούνται ανάλογα με το πόσο προβάλονται οι θέσεις τους από τα αστικά ΜΜΕ αλλά με άλλες διαδικασίες. Αλλιώς δε θα είχαμε ποτέ ούτε οκτωβριανή επανάσταση, ούτε ΕΑΜ - ΕΛΑΣ! Μήπως είναι αλλού το πρόβλημα; Τέθηκαν τόσα ζητήματα και ΄σεις απαντάτε σε στυλ "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε"!

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ είπε...

Το καταστατικό του ΚΚΕ έχει ένα βασικότατο άρθρο το οποίο οφείλουν να το τηρούν όσοι αγαπάνε το κόμμα. Μιλαώ για το ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟ.O οποίος ισχύει για όλους όχι μόνο για τα απλά κ.μ. Το 1989 λοιπόν πολλά κομματικά μέλη διαφώνησαν με την τότε πολιτική. Παρέμειναν όμως στο κόμμα έδωσαν μάχη και να μαστε τώρα. Όσα στελέχη λοιπόν τότε έφυγαν και πολέμησαν το κόμμα δημιουργώντας άλλο κόμμα το οποίο σημειωτέον το "έπσρωξε" άγρια ο Κουρής και η Αυριανή, τότε δε δικαιώθηκαν στη συνείδηση των κομματικών μελών.ΠΟΤΕ! Ματώσαμε πολυ τότε. ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟΥΣ!
Η κριτική σου για την Κανέλη μου θυμίζει το γράμμα του Μήστου του Κωστόπουλου όταν αποχώρησε από το κόμμα. Ελπίζω να θυμάσαι που κατέληξε.
Τώρα τα περί "πραγματικής αλλάγής" κοινοβουλευτικού περασματος στο σοαιλισμό κλπ. Είναι χιλιοσχολιασμένα.
Οσον αφορά για τον Θεοδωράκη , ποτέ δεν ήταν μέλος του κόμματος.Συνεργαζόμενος μια ζωή. ΔαμανακοΑνδρουλάκηδες και ΣΙΑ πήραν το δρόμο τους. Με μια διαφορά. Αυτοί πολέμησαν το ΚΚΕ ανοιχτά και καθαρά γιατί ήθελαν να αλλάξουν μέχρι και το όνομα του. Δεν παράστησαν ποτέ τους "ιδεολογικά καθαρούς" κομμουνιστες,πολεμώντας και συκοφαντώντας το κόμμα στο όνομα της καθαρότητας.
Όσον αφορά δε για τις συμμαχίες και την ομφαλοσκόπηση, τώρα φαίνεται αν είχε δίκιο το ΠΑΜΕ που τους ονόμαζε ξεπουλημένους. Ξέρεις,έζησα απο κοντα,δεν φαντάζεσαι πόσο, τις περίφημες συμμαχίες του 1985 με τους "διαφοροποιημένους" ΠΑΣΟΚους. Ξέρεις τι εννοώ. Να σου πω ονόματα: Πιπεργιάς, Πρωτόπαπας,Αρσένης,όλοι φερέλπιδες σύμμαχοι τότε. Την συνέχεια την ξέρεις ε;
Κλείνοντας να μεταφέρω μια φράση του Χαρίλαου από μια σιτορική ομιλία του στην προφεστιβαλική το 1981. Είπε τότε. "Μας κατηφορούν όλοι ότι έχουμε κάνει λάθη. λογικό είναι.Βρείτε μου έναν άνθρωπο με την ηλικία που έχει το ΚΚΕ να μην έχει κάνει λάθη. ¨Ετσι και το κόμμα." Ελπίζω να μεταφέρω σωστά τα λόγια του.