Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Δήμος Αθήνας: Κατάσχεση σπιτιού για οφειλή 751,35 ευρώ

Σε έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης, για χρέος 751,35 ευρώ προχώρησε χωρίς καμία ντροπή  ο δήμος Αθήνας στέλνοντας για ακόμα μία φορά το μήνυμα ότι όποιος χρωστάει ακόμα και....ένα ευρώ θα πληρώσει.
Το ποσό αφορά έργο  αποχέτευσης, η αποπληρωμή του οποίου ορίστηκε να γίνει σε δόσεις.
Από οικονομική αδυναμία (η ιδιοκτήτρια είναι άνεργη) έμεινε σε εκκρεμότητα η παραπάνω οφειλή, για την οποία ο δήμος Αθηναίων ανέθεσε σε δικαστικό επιμελητή να συντάξει έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας.
Σύμφωνα με την έκθεση, η αξία του ακινήτου που κινδυνεύει να βγει, ενδεχομένως και τις επόμενες μέρες, στο σφυρί εκτιμήθηκε σε 200.000 ευρώ ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς σε 160.000 ευρώ, ποσά 200 φορές μεγαλύτερα από το οφειλόμενο ποσό.
Η εξωφρενική και ανάλγητη απόφαση προστίθεται σε μια καθημερινή πλέον πρακτική που ακολουθεί (και) ο Δήμος της Αθήνας απέναντι σε ανθρώπους που βρίσκονται σε αδυναμία να πληρώσουν είτε μικρές είτε μεγάλες οφειλές, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν.
Παρέμβαση για να σταματήσουν οι διαδικασίες κατάσχεσης θα πραγματοποιήσει αύριο στις 10 το πρωί, στην οικονομική υπηρεσία του δήμου Αθήνας (οδός Λιοσίων 22), η Λαϊκή Επιτροπή 3ου-4ου διαμερίσματος.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: