Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Θλιβεροί τύποι…

΄Εντονες συζητήσεις και αγωνιστικές διεργασίες σημειώθηκαν αυτή τη βδομάδα στους μαθητές, σε πολλά σχολεία της χώρας που άνοιξαν συζητήσεις για το ρόλο του φασισμού και της Χρυσής Αυγής.
Οι πρόσφατες εξελίξεις άγγιξαν την ευαισθησία των μαθητών και δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις σχολείων όπου τα παιδιά ανασκουμπώθηκαν, έφτιαξαν πανό και πλακάτ βροντοφωνάζοντας «έξω οι φασίστες από τα σχολεία» και σ' αυτό το κλίμα, το κάλεσμα για συναυλίες και διαδηλώσεις ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά έπιασε τόπο.
Υπήρξε όμως και η θλιβερή εικόνα κάποιων «δασκάλων», που απέναντι στη διάθεση των μαθητών τους να καταδικάσουν τους φασίστες και να το διαδηλώσουν, επιστράτευσαν νουθεσίες του τύπου «δεν πρέπει να σας απασχολούν εσάς αυτά τα πράγματα»! Είναι οι ίδιοι τύποι που σε κάθε ευκαιρία κάνουν κηρύγματα όπως «έξω τα κόμματα από τα σχολεία», «μακριά οι μαθητές από την πολιτική» κ.ο.κ.
Μόνο που τώρα πια είναι παραπάνω από φανερό ότι αυτά τα κηρύγματα συμβάλλουν τα μέγιστα στην εκτροφή του φασισμού και της Χρυσής Αυγής.
Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: