Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Spiegel: Η NSA παρακολουθεί και τα «smartphone»


Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά είναι πιθανό η NSA να μπορεί να έχει πρόσβασει στα περισσότερα από τα πιο ευαίσθητα δεδομένα στα «έξυπνα» κινητά, συμπεριλαμβανομένων της λίστας επαφών, των SMS, σημειώσεων και πληροφορίες για την τοποθεσία, όπου μπορεί να βρίσκεται ο εκάστοτε χρήστης (GPS).
Παράλληλα, τα έγγραφα υποδεικνύουν ότι η Υπηρεσία έχει τοποθετήσει ειδικές ομάδες διαχείρησης για κάθεσ σύστημα λειτουργίας, με σκοπό να πετυχαίνει την παραβίαση των δεδομένων που φυλάσσονται στα κινητά.
Στα εσωτερικά έγγραφα, οι ειδικοί καμαρώνουν για την επιτυχή πρόβασή τους στα δεδομένα του iPhone, σε περίπτωση που η NSA μπορεί να διεισδύει στον υπολογιστή που χρησιμοποιεί κάποιος για να συντονίζει το iPhone. Μίνι-προγράμματα, που ονομάζονται script, μπορούν επίσης να παρέχουν επιπλέον πρόσβαση σε τουλάχιστον 38 εφαρμογές του iPhone . Αντίστοιχη πρόσβαση αποκλύπτουν τα έγγραφα και για τα BlackBerry, των οποίων το σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θεωρείται από τα ασφαλέστερα.
Το Spiegel δεν αποκαλύπτει την πηγή του , ωστόσο ένας από τους συντάκτες του σχετικού άρθρου είναι η σκηνοθέτις Λόρα Πόιτρας, που διατηρεί στενές επαφές με τον Σνόουντεν.
Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: