Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις στην Παιδεία αξιώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Την απέχθειά του για τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών εξέφρασε οΕυάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ).
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε πως πράγματι υπάρχουν προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης, αλλά «το βασικό είναι τα σχολεία να λειτουργούν, να είναι ανοικτά, να μη δημιουργούνται προβλήματα στα παιδιά και στις οικογένειές τους».
Με αυτό τον τρόπο φρόντισε να καλλιεργήσει τη λογική του κοινωνικού αυτοματισμού στην οποία έχουν διαπρέψει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
Μιλώντας σαν να μην είναι μέλος μιας κυβέρνησης που τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών της εργατικής τάξης, ισχυρίστηκε πως μπορούν να βρεθούν λύσεις «παρά το αυστηρό δημοσιονομικό πλαίσιο».
Μάλιστα, σε ένα ρεσιτάλ εμπαιγμού δήλωσε πως για το ΠΑΣΟΚ «το ολοήμερο σχολείο, τα ειδικά σχολεία για τα παιδιά με αναπηρία, η λειτουργία του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος, που παρέχει ένα θεμελιώδες αγαθό στην κοινωνία μας, είναι μη διαπραγματεύσιμο». Μόνο που το νομοσχέδιο που μόλις χθες ψήφισε το κόμμα του, ως μέλος της κυβέρνησης, εγγυάται για το ακριβώς αντίθετο.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: