Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Ανήσυχοι οι αξιωματούχοι της ΕΕ για τις ευρωεκλογές

Έκδηλη είναι η έντονη ανησυχία των αξιωματούχων της ΕΕ για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του Μάη, καθώς αυξάνεται η λαϊκή οργή που πυροδοτεί η σκληρή αντιλαϊκή πολιτική, που εφαρμόζεται στις 27 χώρες μέλη.
Ενδεικτικές για μία ακόμα φορά οι δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στο κοινοτικό δελτίο «Europolitique».
Εκτιμά πως ενόψει των ευρωεκλογών θα ανοίξει ένας διάλογος υπέρ ή κατά της ΕΕ και καλεί τις φιλοευρωενωσιακές δυνάμεις «να μην εγκαταλείψουν και να μην υποκύψουν στις πιέσεις των ευρωφοβικών, οι οποίοι με τη σειρά τους διαδίδουν ένα πολύ καθαρό μήνυμα, ένα μήνυμα που μπορεί να έχει μεγαλύτερη απήχηση εν καιρώ εκλογών».
Ο Ζ. Μπαρόζο κάνει ορατή την επικοινωνιακή τακτική που πρέπει να ακολουθήσουν οι υπερασπιστές της ΕΕ, λέγοντας ότι «πρέπει να μπούμε σε μια διαδικασία διαλόγου, να εξηγήσουμε ότι αυτή η κρίση δεν έχει προηγούμενο και το τι έχουμε κάνει για την αντιμετώπισή της».
Στην προσπάθεια να εξωραϊστούν οι άγριες πολιτικές κατά των λαών της ΕΕ, η Κομισιόν φιλοδοξεί να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο. Ήδη στις αρχές του Σεπτέμβρη εγκαινίασε καμπάνια προπαγάνδισης των επιχειρημάτων - συνολικού κόστους 16 εκατομμυρίων ευρώ - και διοργάνωσε σεμινάριο με τη συμμετοχή δημοσιογράφων και πανεπιστημιακών.
Στην ίδια προσπάθεια εντάσσεται και η πρόταση της Κομισιόν για τη διεξαγωγή των επόμενων ευρωεκλογών με τον ορισμό επικεφαλής από τις ομάδες του ευρωκοινοβουλίου, οι οποίοι θα μπορούν να είναι και υποψήφιοι για την προεδρία της Κομισιόν ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα.
Στόχος σύμφωνα με τον Ζ. Μπαρόζο είναι να τονωθεί το ούτως ή άλλως χαμηλό ενδιαφέρον για την ΕΕ υποστηρίζοντας ότι «ο πολιτικός διάλογος μεταξύ των υποψηφίων θα είναι ενδιαφέρων και θα μπορούσε να κινητοποιήσει τον Ευρωπαίο ψηφοφόρο».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: