Η Γραμματεία Αργολίδας της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) καλεί σε σύσκεψη τους αγρότες και τα λαϊκά νοικοκυριά της περιοχής με θέμα το έργο του Αναβάλου και την ιδιωτικοποίησή του που αξιώνει η Περιφέρεια. Όπως αναφέρει στο κάλεσμά του το έργο του Αναβάλου πρέπει και μπορεί να γίνει υπόθεση του εργατικού, του αγροτικού και συνολικότερα του λαϊκού κινήματος της Αργολίδας.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 1 Οκτώβρη, στις 19.30, στα Φίχτια.
Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Σχεδόν 40 χρόνια τώρα το έργο του Αναβάλου καρκινοβατεί με εναλλασσόμενες τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Τα λόγια τα μεγάλα και οι διαπιστώσεις αυτών, αλλά και των κομματικών επιτελείων τους σε τοπικό επίπεδο, είναι τόσα πολλά που πλέον δεν έχουν καμία αξία.
Στην ουσία η κυβέρνηση της ΝΔ - ΠΑΣΟΚ συντάσσεται με εκείνα τα μεγάλα συμφέροντα, ευρωπαϊκά και ελληνικά, που δεν θέλουν να έχουν στα πόδια τους, έναν αργολικό κάμπο με επάρκεια νερών και σύγχρονο δίκτυο άρδευσης και με δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά που θα πολλαπλασίαζαν τον παραγόμενο αγροτικό πλούτο. Υπάρχουν ισχυρά ανταγωνιστικά καπιταλιστικά συμφέροντα που θίγονται από την αγροτοβιομηχανική ανάπτυξη που θα επιφέρει η ολοκλήρωση του έργου του Αναβάλου, ιδιαίτερα τώρα που ακόμα έστω υπάρχει σε μαζική κλίμακα το μικρομεσαίο αγροτικό νοικοκυριό.
Σήμερα, πρέπει ο στόχος πάλης του αγροτικού κινήματος να μην μείνει στο αίτημα μόνο να έρθει το νερό στην περιοχή των Φιχτίων (και συνολικά στον νομό), αλλά να γίνει ΤΩΡΑ ολόκληρο το έργο και να μην ιδιωτικοποιηθεί το νερό.
Είναι φανερό πως το έργο ολοκλήρωσης του νερού του Αναβάλου δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια της κυβέρνησης και των τοπικών βουλευτών της. Δεν μπορεί επίσης να αφεθεί στα χέρια της Περιφέρειας που έχει βλέψεις ιδιωτικοποίησης του νερού μετά από τη συμφωνία της με την προ των πυλών ιδιωτική ΕΥΔΑΠ όπως και με την πλήρη εγκατάλειψη του αντλιοστασίου στο Κουτσοπόδι. Αλλά ούτε και στο δήμο Άργους-Μυκηνών που τέτοιες βλέψεις έχει και θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη!!
Το έργο του Αναβάλου πρέπει και μπορεί να γίνει υπόθεση του αγροτικού κόσμου της περιοχής αλλά και συνολικά του εργατικού, του αγροτικού και συνολικότερα του λαϊκού κινήματος της Αργολίδας. Η δύναμη ενός τέτοιου ρωμαλέου λαϊκού κινήματος στην περιοχή, μπορεί να κάμψει τις αντιστάσεις της κυβέρνησης, των μεγάλων συμφερόντων. Δεν είναι τυχαία η κινητοποίησή τους τις τελευταίες ημέρες για το έργο. Έγιναν κάτω από το φόβο της κινητοποίησης των αγροτών από την περιοχή (Φίχτια, Μπόρσα, Μυκήνες) το προηγούμενο διάστημα. Δείχνει τη δύναμη που έχει το λαϊκό κίνημα αν πάρει την υπόθεση στα χέρια του.
Ως Γραμματεία Αργολίδας της ΠΑΣΥ, μ’ αυτή τη λογική και σ’ αυτήν την κατεύθυνση αναπτύξαμε δράση και πήραμε πρωτοβουλίες στην περιοχή το προηγούμενο διάστημα».
902.gr