Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

24ωρη απεργία σήμερα στα ΜΜΕ του ΔΟΛ

24ωρη απεργία πραγματοποιείται σήμερα στα ΜΜΕ του ομίλου του «Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη» (ΔΟΛ) μετά από απόφαση των Διοικητικών Συμβουλίων των ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ. Η απεργία ξεκίνησε στις 9 π.μ. της Δευτέρας και ολοκληρώνεται στις 9 το πρωί της Τρίτης και αφορά τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπάλληλους και τους τεχνικούς Τύπου, που εργάζονται στις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ», «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής», τα περιοδικά του ομίλου, καθώς και στις ιστοσελίδες «nea.gr», «tovima.gr» και «in.gr».
Την περασμένη Παρασκευή η διοίκηση του ομίλου του ΔΟΛ (MEGA, NEA, ΒΗΜΑ, in.gr κ.ά.) προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες σε απολύσεις τουλάχιστον 30 εργαζομένων από όλα τα τμήματα. Οι απολύσεις αναμένεται να συνεχιστούν, ενώ άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για 50 απολύσεις που έγιναν χτες, οι μισές εκ των οποίων αφορούν δημοσιογράφους και οι άλλες μισές τεχνικό και διοικητικό προσωπικό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν γίνει πάνω από 150 απολύσεις εργαζομένων.
Στο μεταξύ, την Παρασκευή, ο ΔΟΛ με ανακοίνωσή του, που δημοσιοποιήθηκε και στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, γνωστοποίησε τη «συγχώνευση λειτουργικών τμημάτων και εταιρειών», την «πώληση ή διακοπή ζημιογόνων δραστηριοτήτων» και τη «δραστική περικοπή του κόστους». Πράγμα που - όπως εξηγεί παρακάτω - σημαίνει: «Μείωση του "εκδοτικού κόστους", "περικοπή εξόδων", "ενοποίηση λειτουργιών εντύπων", "μείωση του κόστους διανομής" και μειώσεις στις αμοιβές τρίτων και της μισθοδοσίας».
902.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: