Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Για τις εξελίξεις στο σωματείο της Χαλυβουργίας Ελλάδας

«Η "Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία Χαλυβουργίας Ελλάδας" απευθύνει θερμό ταξικό χαιρετισμό στους συναδέλφους που την τίμησαν με την ψήφο τους, που για άλλη μια φορά στάθηκαν αλύγιστοι στο όργιο πιέσεων, εκβιασμών και λάσπης του Μάνεση και του μηχανισμού του.
Συνάδελφε,
Το προηγούμενο διάστημα προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τη νέα αντεργατική καταιγίδα που έρχεται. Προειδοποιήσαμε για τα σχέδια του Μάνεση, για το εργοστάσιο και το σωματείο, για τις πιθανές επιπτώσεις που θα είχε αν η πλειοψηφία του σωματείου περνούσε στα χέρια του. Οι συνάδελφοι που φοβήθηκαν και δεν στήριξαν το ταξικό τους σωματείο που υπεράσπιζε τα δικαιώματά τους, που τους έκανε γνωστούς και παράδειγμα αγωνιστικότητας σε όλο τον κόσμο, έχουν μεγάλες ευθύνες.
Σας ξέρουμε και μας ξέρετε γι' αυτό θα σας μιλήσουμε καθαρά, όπως πρέπει να μιλάνε οι εργάτες μεταξύ τους, και σας λέμε ότι κάνατε λάθος. Γνωρίζετε ότι εμείς ποτέ δεν βάζουμε κανέναν τίμιο συνάδελφο απέναντι επειδή έκανε ένα λάθος γιατί ανήκουμε στην ίδια τάξη, την εργατική. Δεν κολακεύουμε όμως και δεν χαϊδεύουμε τα αυτιά κανενός για να του είμαστε αρεστοί. Εμείς καλούμε και αυτόν που φοβήθηκε και λύγισε, να βγάλει τα συμπεράσματά του έστω και εκ των υστέρων και να συμπορευτεί μαζί μας, γιατί εδώ είναι η θέση του.
Τώρα μέσα στο εργοστάσιο, εκτός από τον Μάνεση και το μηχανισμό του, θα έχεις και την πλειοψηφία του σωματείου να μας πιέζει και να μας εκβιάζει για να δεχτούμε να δουλεύουμε φτηνότερα και περισσότερο, για να δεχτούμε και άλλες απολύσεις. Έτσι είναι συνάδελφε, κάθε βήμα συμβιβασμού έχει και το τίμημά του, ο φόβος είναι κακός σύμβουλος. Εμείς είχαμε προειδοποιήσει ότι κανένας δεν πρέπει να τρέφει αυταπάτες ότι ο Μάνεσης "μπορεί να πιαστεί φίλος". Τώρα λέμε ότι πολύ γρήγορα πολλοί θα πούνε "στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα".
Συνάδελφε,
Τελείωσε μια μάχη αλλά ο πόλεμος ενάντια στο μηχανισμό του Μάνεση, την τάξη του και την κυβέρνηση συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση. Εμείς, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια έτσι και τώρα, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα συμφέροντα των χαλυβουργών, συνολικά των μεταλλεργατών και όλων των εργαζομένων.
Από σήμερα κιόλας καλούμε τους συναδέλφους που μας ψήφισαν να πρωτοστατήσουν για να οργανωθούν σε κάθε τμήμα του εργοστασίου επιτροπές της "Ενωτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας".
Μαζί με τους συναδέλφους μας να συζητήσουμε τα αιτήματά μας, το πώς θα οργανώσουμε την πάλη μας για να υλοποιηθούν.
Να πάρουμε μέτρα ώστε να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για να αντιδράσουμε δυναμικά στην περίπτωση που ο Μάνεσης προχωρήσει και σε άλλα αντεργατικά μέτρα.
Συνάδελφε,
Η ζωή και η πάλη δεν σταματάει εδώ και ούτε κρίνεται από το αποτέλεσμα μιας μάχης για τη διοίκηση του ΔΣ του σωματείου. Μέχρι που η τάξη μας να δικαιωθεί και να πάρει στα χέρια της τα εργοστάσια, τις επιχειρήσεις και όλο τον πλούτο που της ανήκει, θα περάσουμε από πολλές ανηφόρες και κατηφόρες, ήττες και νίκες. Αυτό οι αγωνιστές το γνωρίζουν γι' αυτό και δεν απογοητεύονται ποτέ, συνεχίζουν με μεγαλύτερη πίστη και πείσμα. Αυτό και εμείς οι χαλυβουργοί το γνωρίζουμε πολύ καλά μέσα από την ίδια μας την πείρα, την ιστορία του δικού μας σωματείου και των δικών μας αγώνων. Ξέρουμε ότι μετά από κάθε αγώνα, άσχετα από το άμεσο αποτέλεσμα, βγαίναμε πιο έμπειροι και ατσαλωμένοι για να συνεχίσουμε και αυτό ήταν πάντα το μεγαλύτερο κέρδος του αγώνα.
Συνεχίζουμε υπερήφανα με ήσυχη τη συνείδηση. Κάναμε το καθήκον μας στο ακέραιο, τιμήσαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε τους χαλυβουργούς και την τάξη που ανήκουμε. Έχουμε στο πλευρό μας όλο το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, τους χιλιάδες εργαζόμενους, νέους και συνταξιούχους, όλους όσοι μας στήριξαν στην ηρωική μας απεργία. Όλοι εμείς δεν έχουμε ακόμα πει την τελευταία μας λέξη, συνεχίζουμε αταλάντευτα, πιο ατσαλωμένοι.
Πριν 14 μήνες, με την επέμβαση των ΜΑΤ, μπήκαμε μέσα στο εργοστάσιο με 117 συναδέλφους λιγότερους. Στην πορεία ο Μάνεσης απέλυσε και άλλα πρωτοπόρα μέλη του σωματείου, καθημερινά σέρνει στα δικαστήρια συναδέλφους. Όλο αυτό το διάστημα έχυσε τόνους λάσπης ενάντια στο ΔΣ. Δεν κατόρθωσε να μας λυγίσει, παραμένουμε ακόμα δυνατοί. Δύσκολα θα ξεμπερδέψει μαζί μας και το ξέρει. Λυπούμαστε που ορισμένοι συνάδελφοί μας δεν άντεξαν σε αυτή τη φάση. Θα προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε για να βρουν το κουράγιο να ξανασηκωθούν και να γίνουν ξανά οι χαλυβουργοί που τίμησαν την τάξη τους και θαύμαζε όλη η εργατική τάξη».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: