Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

48ωρη απεργία στο Δημόσιο την Τρίτη και την Τετάρτη αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ


Την κήρυξη 48ωρης απεργίας για την Τρίτη 24/9 και Τετάρτη 25/9 αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, η συνεδρίαση του οποίου ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου.
Ήδη έχουν προχωρήσει στην κήρυξη 48ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων για τη Δευτέρα και την Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ (εργαζόμενοι στην Τοπική Διοίκηση) και η ΟΛΜΕ.
Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα θα βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ και στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής μετά από σχετικές αποφάσεις της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ και της ΠΟΠΟΚΠ.

Προτάσεις για κλιμάκωση από το ΠΑΜΕ
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καταθέτουν προτάσεις για κλιμάκωση της πάλης, επιμένοντας να παρθούν μέτρα αποτελεσματικότερης οργάνωσης των εργαζομένων, περαιτέρω μαζικοποίησης του αγώνα, συντονισμού των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Κλιμάκωση -τονίζουν- είναι οι μαζικές διαδικασίες, η συμμετοχή των εργαζομένων, η οργάνωση του αγώνα από τα κάτω και όχι η εξαγγελία του από τα πάνω. Επισημαίνουν ότι η κλιμάκωση κρίνεται και από το περιεχόμενο. Σημειώνουν, για παράδειγμα, ότι είναι σημαντικό να διεκδικείται μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, διεκδίκηση που ανοίγει τη συζήτηση για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης καθώς ο καπιταλισμός έχει δείξει ήδη τα όριά του και δεν μπορεί να ικανοποιήσει αυτό το αίτημα.
Οι μέχρι σήμερα κινητοποιήσεις στο Δημόσιο αποκαλύπτουν ότι η τακτική των δυνάμεων του σημερινού και αυριανού κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού είναι πορεία αφοπλισμού του εργατικού κινήματος. Τακτική που βάζει στο περιθώριο τους εργαζόμενους, θέλει ένα κίνημα υποχείριό τους για να καλλιεργήσουν την αντίληψη ενός άλλου τρόπου διαχείρισης του καπιταλισμού, αποδεχόμενες τη μήτρα που γεννά τα προβλήματα των εργαζομένων και των λαών, την εκμετάλλευση, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, τους πολέμους.
Οι πλευρές αυτής της τακτικής εκδηλώθηκαν και στη σύσκεψη της ΑΔΕΔΥ με τις ηγεσίες των Ομοσπονδιών-μελών της. Οι δυνάμεις του ρεφορμισμού και του οπορτουνισμού δεν είπαν ούτε μια λέξη για το πώς αποτελεσματικότερα θα οργανωθούν οι εργαζόμενοι. Βασική τους πρόταση ήταν να υπάρχει γενικά μια απόφαση από τα πάνω, από την ΑΔΕΔΥ και όχι  από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Για το περιεχόμενό του λένε επίσης γενικά και αόριστα ότι στόχος είναι η ανατροπή της πολιτικής που περνά μέσα από την ανατροπή της κυβέρνησης χωρίς να αμφισβητούν στο ελάχιστο την ΕΕ και την εξουσία των μονοπωλίων, προϊόν των οποίων είναι η αντιλαϊκή επίθεση. Ενδεικτικά αναφέρουμε την πρόταση του συνδικαλιστή Βαρνάβα (ΣΥΡΙΖΑ) από την ΟΕΝΓΕ που πρότεινε τις νέες απεργίες να τις κηρύξει ΑΔΕΔΥ «για να σπρώξει τους συναδέλφους»! Επίσης η εκπρόσωπος των «Παρεμβάσεων» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά.) υποστήριξε την πρόταση η ΑΔΕΔΥ να κηρύξει πενθήμερη απεργία με ψυχολογικού τύπου επιχειρήματα όπως «ο κόσμος αρχίζει να πιστεύει ότι τα συνδικάτα το εννοούν σοβαρά»! Ούτε μια λέξη για το περιεχόμενο του αγώνα. Απόλυτη θεοποίηση των μορφών πάλης.
ΠΑΜΕ Δημοσίου: Οι εργαζόμενοι από τα κάτω να οργανώσουν τον αγώνα
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής σε αυτές τις συνελεύσεις, σημειώνοντας ότι η ανάληψη της δράσης από τους ίδιους τους εργαζόμενους και «από τα κάτω» είναι η βάση για την ανασύνταξη του κινήματος και τη χειραφέτησή του από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και σε Ομοσπονδίες.
«Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ πρέπει να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση, με συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα», σημειώνει το ΠΑΜΕ Δημοσίου, προβάλλοντας στο πλαίσιο πάλης τα εξής αιτήματα:
  • Καμία απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους. Αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν ένα μέρος από τις τεράστιες απώλειές μας.
  • Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Παιδεία, Υγεία - Πρόνοια για όλους.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση, καμιά εκχώρηση δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και οργανισμών στους άρπαγες των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. ΟΧΙ στο βούλιαγμα των ασφαλιστικών ταμείων, στη νέα προκλητική μείωση των εργοδοτικών εισφορών, στην κατάργηση των επικουρικών ταμείων, στη νέα μείωση των συντάξεων και του ΕΦΑΠΑΞ. Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και επιστροφή των λεηλατημένων από τα αποθεματικά των Ταμείων.
  • Κανένας πλειστηριασμός στη λαϊκή κατοικία. Όλοι μαζί για να μην πάρουν οι τράπεζες τα σπίτια μας.
  • ΟΧΙ στη φοροληστεία και σε όλα τα χαράτσια. Να φορολογηθεί στο 45% το μεγάλο κεφάλαιο.
    902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: