Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013

Συλλήψεις ηγετικών στελεχών της Χρυσής ΑυγήςΣε μια προσπαθεια για καλύτερη ενημέρωσή σας, αναρτούμε την είδηση της σύλληψης των στελεχών της Χρυσής Αυγής , έτσι όπως την κατέγραψαν οι ηλεκτρονικές εκδόσεις  των εφημερίδων.

Ευρεία επιχείρηση συλλήψεων ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πρωϊνέςώρες του Σαββάτου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν συλληφθεί ο αρχηγός της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος, ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης, ο αρχηγός της οργάνωσης της Νίκαιας Γ. Πατέλης και άλλα επτά άτομα. Από την εισαγγελία έχουν εκδοθεί τουλάχιστον 34 εντάλματα σύλληψης.
902.gr
----------------
Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, νωρίς το πρωί του Σαββάτου, συνελήφθησαν υψηλόβαθμα στελέχη της Χρυσής Αυγής, ανάμεσα στα οποία ο ΓΓ της Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης. Τις εξελίξεις δρομολόγησε παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, αφού τεκμηριώθηκε ότι το νεοναζιστικό κόμμα συνιστά εγκληματική οργάνωση. Προηγήθηκε τα ξημερώματα η ενημέρωση της κυβέρνησης, όπως και σύσκεψη των υπουργών Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επίκεινται και άλλες συλλήψεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Οι βουλευτές φέρονται να κατηγορούνται για πράξεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, εξού και η άρση της ασυλίας τους.
Συνελήφθη και ο Κώστας Πατέλης, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, ο οποίος εμπλέκεται στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί συνολικά για 34 στελέχη της Χρυσής Αυγής, με τις πληροφορίες να περιλαμβάνουν και τον Γιάννη Λαγό.
Προηγήθηκε παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, αφού τεκμηριώθηκε ότι η Χρυσή Αυγή συνιστά εγκληματική οργάνωση.
Την ευθύνη των ερευνών που οδηγούν σε αλλεπάλληλες συλλήψεις στελεχών της νεοναζιστικής οργάνωσης έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Είναι η πρώτη φορά στη μεταπολίτευση που συλλαμβάνονται βουλευτές και αρχηγός κόμματος.
enet.gr
-----------
Συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα ο γγ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής του κόμμματος Ηλίας Κασιδιάρης, καθώς και άλλα στελέχη της οργάνωσης. Mεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, Κώστας Πατέλης, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με τον Γιώργο Ρουπακιά, δολοφόνο -κατά δική του ομολογία- του Παύλου Φύσσα.
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, εξέδωσε συνολικά 34 εντάλματα σύλληψης και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Αττική για τον εντοπισμό και τη σύλληψη πέντε άλλων βουλευτών, καθώς και καταζητούμενων στελεχών της Χρυσής Αυγής. Συνολικά έχουν εκτελεστεί δέκα εντάλματα σύλληψης και εκκρεμούν άλλα 24.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες δεν προέβαλαν αντίσταση και οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να κληθούν και στον εισαγγελέα.
Η κυβέρνηση είχε ενημερωθεί από την Παρασκευή και γι' αυτό υπήρξε σύσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.
Υπενθυμίζεται, ότι το αδίκημα για το οποίο γινόταν η έρευνα ήταν αυτό της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης σύμφωνα με το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα. Το συγκεκριμένο άρθρο επιτρέπει τη σύλληψη βουλευτών, ακόμη και χωρίς να έχει προηγηθεί άρση της ασυλίας τους. 
Είναι η πρώτη φορά από το 1974 και μετά που γίνονται συλλήψεις αρχηγού κόμματος και βουλευτών χωρίς άρση της ασυλίας τους και μάλιστα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία έχει και την ευθύνη για τις έρευνες.
tanea.gr
-----------
Συνελήφθησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου ο γενικός γραμματέας της Χρυσής ΑυγήςΝίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης. Εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί από τον Άρειο Πάγο και για τους βουλευτές Ηλία Παναγιώταρο, Γιάννη Λαγό και Νίκο Μίχο. Επίσης συνελήφθη και ο υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης της ΝίκαιαςΓιώργος Πατέλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά έχουν εκδοθεί 34 εντάλματα σύλληψης βουλευτών και μελών της ΧΑ, από τα οποία έχουν εκτελεστεί τα δέκα. Αναζητούνται άλλα 29 μέλη.
Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης βρίσκονται στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής στη Μεσογείων και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
Τα ξημερώματα του Σαββάτου ενεργοποιήθηκε η παραγγελία της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, καθώς έχει τεκμηριωθεί ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση.
Η κυβέρνηση είχε ενημερωθεί από την Παρασκευή και γι' αυτό υπήρξε σύσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.
Είναι η πρώτη φορά από το 1974 και μετά που γίνονται συλλήψεις αρχηγού κόμματος και βουλευτών χωρίς άρση της ασυλίας τους και μάλιστα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία έχει και την ευθύνη για τις έρευνες.
tovima.gr


-----------
Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, ο Νίκος Μιχαλολιάκος συνελήφθη στο σπίτι του λίγο μετά τις 9 το πρωί, όπως επίσης και ο Ηλίας Κασιδιάρης, μετά από σχετικά εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής οδηγήθηκαν συνολικά πέντε στελέχη της Χρυσής Αυγής, ανάμεσα στα οποία και ο επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης του κόμματος στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης, ο οποίος είχε επικοινωνήσει με τον Γιώργο Ρουπακιά πριν και μετά τον φόνο του Παύλου Φύσσα.
Οι συλληφθέντες θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν και για άλλους βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι 'η δημοκρατία έχει θεσμούς προστασίας και η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της. Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται”. Απέφυγε να σχολιάσει το αν και κατά πόσο έχουν στοιχειοθετηθεί οι όποιες κατηγορίες κατά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, λέγοντας, “αφήστε να δούμε τα αποτελέσματα”.
Sent at 9:46 AM on Saturday
Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα της δικαιοσύνης αφορούσε πέντε συνολικά βουλευτές του κόμματος, για τρεις εκ των οποίων η εμπλοκή τους σε εγκληματικές δραστηριότητες, όπως χαρακτηριστικά επεσήμαιναν ανώτατες δικαστικές πηγές, «είναι καλά δεμένη».
Η πορεία της έρευνας
Η εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου κινείται με ταχείς ρυθμούς και ως διαφαίνεται, σύντομα ο κ. Βουρλιώτης, αφού πιθανότατα προηγηθεί η εξέταση υπόπτων, αναμένεται να συντάξει πόρισμα στο οποίο θα περιγράφονται τα «έργα και ημέρες» της οργάνωσης και θα αποδίδονται ευθύνες στους δράστες των επιθέσεων. Στο ίδιο πόρισμα εκτιμάται ότι θα καταγράφονται και τα στοιχεία που υπάρχουν εις βάρος βουλευτών του κόμματος, οι οποίοι εφόσον καταστούν κατηγορούμενοι για κακούργημα θα βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη χωρίς να απαιτείται προηγούμενη άδεια της Βουλής.
Την ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης της έρευνας επισήμανε και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαραλαμπος Αθανασίου. Ο υπουργός χαρακτήρισε τα μέλη της Χρυσής Αυγής «νεοναζιστές» και τόνισε ότι «είναι κοινή πεποίθηση πως πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ούτως ώστε να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα, διότι μια τόσο σοβαρή υπόθεση δεν πρέπει να διαιωνίζεται».
Εν τω μεταξύ, μηνυτήρια αναφορά κατά του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον βουλευτή Επικρατείας Χρήστο Παππά. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Παππάς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί. «Θα κάνω το καθήκον μου», απάντησε. Πέραν του κ. Παππά, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσήλθαν οι Ηλ. Κασιδιάρης, Παν. Ηλιόπουλος, Ελένη Ζαρούλια. Η μηνυτήρια αναφορά σχετίζεται με την οικονομική διαχείριση των κρατικών επιχορηγήσεων και άλλων κονδυλίων από το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2007-2010. «Καταθέσαμε φάκελο που κλείνει στη φυλακή το ΠΑΣΟΚ, ένα ανήθικο κόμμα το οποίο καταλήστεψε τον ελληνικό λαό», δήλωσε ο Χρ. Παππάς, επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι «καλύπτει το ΠΑΣΟΚ και το χρησιμοποιεί ως δεκανίκι». Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ ήρθε μέσω twitter. «Μας κάνει μήνυση ο κ. Μιχαλολιάκος και οι συν αυτώ, δηλαδή η ηγεσία μιας εγκληματικής, ναζιστικής οργάνωσης. Σιγά μη φοβηθούμε».
Ενας ακόμη μάρτυρας, ο τρίτος κατά σειρά, κατέθεσε στην ανακρίτρια Πειραιά ότι στο αυτοκίνητο του κατηγορουμένου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γ. Ρουπακιά, επέβαινε ένα ακόμη άτομο. Παράλληλα, από το υπουργείο Δικαιοσύνης τέθηκε σε διαθεσιμότητα εξωτερικός φρουρός των φυλακών Κορυδαλλού, ο οποίος φέρεται να καθησύχασε τους αστυνομικούς όταν έφτασαν στο σημείο της δολοφονίας και να τους είπε ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: