Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Βρώμικη πληρωμή...

Η συμμετοχή του ΛΑ.Ο.Σ. στην κυβέρνηση δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ του ξεπληρώνει γραμμάτια για τις υπηρεσίες που προσφέρει, για το βρώμικο ρόλο που έπαιξε όλα αυτά τα χρόνια, ιδιαίτερα η ηγεσία του, απέναντι στο εργατικό λαϊκό κίνημα, με την προβοκάτσια, τον αντικομμουνισμό, με την κρατική καταστολή, απέναντι συνολικά στα συμφέροντα των εργαζομένων και των μεταναστών. Η ΝΔ αυτή τη στιγμή καθίσταται συνυπεύθυνη για το ανακάτεμα στην κυβέρνηση ενός τέτοιου τύπου κόμματος. Λίγο πριν τη συμφωνία για την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου δήλωνε ο Γ. Καρατζαφέρης ότι απέρριψε την πρόταση να αναλάβει το κόμμα του την αντιπροεδρία και ορισμένα υπουργεία της νέας κυβέρνησης. Στη συνέχεια είπε: «Αγωνίστηκα 18 μήνες για αυτό το πράγμα, τελικά το δέχτηκαν». Ακολούθησε η επιφύλαξη: «Αυτός ο γάμος μπορεί να έχει τύχη; Και γιατί να πας κουμπάρος;». Αλλά δεν τον πήραν στην κυβέρνηση για κουμπάρο... Τον πήραν ως πολύφερνη νύφη... Ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι το κόμμα που έχει στηρίξει στο σύνολό της τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, ψήφισε το μνημόνιο. Κυρίως, είναι το κόμμα για τις βρώμικες δουλειές των αστών και του πολιτικού τους συστήματος. Και θα συνεχίσει τη βρώμικη δουλειά, γιατί είναι στρατευμένος σ' αυτήν, με ειδική αποστολή στο χτύπημα και το προβοκάρισμα του λαού, του κινήματος. Και αυτό το ρόλο του έχουν αναθέσει στην προώθηση της στρατηγικής της άρχουσας τάξης. Σε σύμπνοια με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που είναι πρωτεργάτης της ανάδειξής του. Τι να πρωτοθυμίσουμε; Την υπόθεση «Γερμανός», που «άνοιξε» ο Θ. Πάγκαλος και πήρε τη σκυτάλη ο Καρατζαφέρης; Τα οικονομικά του ΚΚΕ; Το πρόσφατο βρώμικο ψέμα ότι ο Μανιαδάκης, υπουργός Ασφάλειας του Μεταξά, χρηματοδοτούσε τον «Ριζοσπάστη»;...

***
Το 2002, στελέχη του ΠΑΣΟΚ διακήρυτταν με τον πιο επίσημο τρόπο πως στην Ελλάδα, υπάρχει ο Ελληνας Λεπέν. Μάλιστα, ο Κ. Λαλιώτης σε συνέντευξή του στο «Εθνος», είπε πως υπάρχει στους κόλπους της ΝΔ, εκτρέφεται απ' αυτήν και κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί να εκφραστεί... Πώς να σχολιάσει κανείς την πεποίθηση του τότε γραμματέα του ΠΑΣΟΚ; Ως μύχιους πόθους της σοσιαλδημοκρατίας για τη χρησιμότητα άρα και την ενίσχυση του ΛΑ.Ο.Σ. ως χρήσιμου εργαλείου του αστικού πολιτικού συστήματος; Αυτό σήμερα έχει αποδειχτεί περίτρανα. Χάρηκαν για την εμφάνισή του και «έσπρωχναν» το ΛΑ.Ο.Σ., γιατί «έκοβε» ψήφους από τη ΝΔ, έλεγαν υποκριτικά, ιδιαίτερα στην Υπερνομαρχία της Αθήνας. Με τη στάση του το ΠΑΣΟΚ μετέτρεπε σε υπολογίσιμη δύναμη τον Γ. Καρατζαφέρη και το κόμμα του. Ηταν μια πολύ συνειδητή επιλογή. Η σημερινή εξέλιξη αυτό δείχνει. Τότε, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αναφωνούσε: Τι το κόφτει το ΚΚΕ αν ενισχυθεί ο ΛΑ.Ο.Σ.; Και για του λόγου το αληθές θυμίζουμε το εξής, ως παράδειγμα: Ο Απόστολος Κακλαμάνης, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αλφα», αφού, για το ΚΚΕ, αναμάσησε τα περί «αριστερού ψάλτη» στη ΝΔ, τη γνωστή προβοκάτσια, το 'σκασε το... μυστικό: «Είναι απλό, ότι η ΝΔ ασφαλώς ζημιώνεται από τον Καρατζαφέρη»... Και στην ερώτηση του δημοσιογράφου - «Εσείς θέλετε να ζημιώνεται η ΝΔ από τον Καρατζαφέρη;» ο Απ. Κακλαμάνης είπε: «Γιατί όχι; Να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας;». Ισχυρό ΛΑ.Ο.Σ., λοιπόν, ήθελαν ως αντικομμουνιστική αιχμή.
***
Το ΛΑ.Ο.Σ. είναι το κόμμα που στέλνει δυνάμεις του στο λεγόμενο «κίνημα της πλατείας», αυτούς που λένε «οι 300 στην κρεμάλα», «οι 300 στο Γουδή». Εχει απειλήσει μέσα στη Βουλή πως θα στείλει κάποιους πολιτικούς στο Γουδή και καλλιεργεί τα πιο αντιδραστικά ένστικτα, εντάσσοντας δυνάμεις του σε προβοκατόρικες ενέργειες, τις οποίες ύστερα καταγγέλλει, κάνοντας τον υπερασπιστή της δημοκρατίας. Είναι επικίνδυνος. Προ ολίγων ημερών συνηγορούσε υπέρ της ανάγκης περαιτέρω καταβύθισης του βιοτικού επιπέδου του λαού: «Να ζήσουμε χωρίς φάρμακα, πετρέλαιο, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και τόσα άλλα (...) να βάλουμε τα "δύο πόδια μας σε μισό παπούτσι", αλλιώς δε θα μας δώσουν την επόμενη δόση και θα πεθάνουμε στην πείνα!» είπε. Το ΛΑ.Ο.Σ. προάγει το καθεστώς του Μεταξά, έχει τους Απριλιανούς πραξικοπηματίες δικτάτορες συνομιλητές. Θέλουν να το χρησιμοποιήσουν ως μοχλό υποταγής του λαού στο αστικό πολιτικό σύστημα, όπως τον Λεπέν στη Γαλλία, που σύσσωμα τα κόμματα καλούσαν σε ενίσχυση της Δεξιάς κόντρα στην ακροδεξιά. Αλλά και ως το κόμμα της καταστολής. Οι εργαζόμενοι, ιδιαίτερα από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, να βγάλουν συμπεράσματα, να εγκαταλείψουν τα δύο κόμματα και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ. Αυτή η εξέλιξη να γίνει ένας ακόμη παράγοντας ενδυνάμωσης της ταξικής πάλης για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ξεκάθαρα !! Για την κοινωνική πλειοψηφία είναι όρος επιβίωσης !! NTEN ANAGNORIZOUME TO "MONTERNO" PRAXHKOPHMA OYTE THN "KYBERNHSH" TON POYLHMENON KAI YPOTELON KAI YPOTAGMENON !! NTE ANAGNORIZOYME !

Αναλυτικά:
Πρωθυπουργός: Λουκάς Παπαδήμος
Αντιπρόεδροι της Κυβέρνησης: Ευ. Βενιζέλος, Θ. Πάγκαλος
Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός: Ευάγγελος Βενιζέλος
Αναπληρωτές υπουργοί: Φίλιππος Σαχινίδης, Παντελής Οικονόμου
Υφυπουργός: Γιάννης Μουρμούρας
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας
Γιώργος Σταυρόπουλος
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υπουργός: Δημήτρης Ρέππας
Υφυπουργοί: Ντίνος Ρόβλιας και Παντελής Τζωρτζάκης
Yπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός: Αναστάσιος Γιαννίτσης
Αναπληρώτρια υπουργός: Φώφη Γεννηματά
Yφυπουργός: Π. Κουκουλόπουλος
Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Σταύρος Δήμας
Αναπληρώτρια υπουργός: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Υφυπουργός: Δημήτρης Δόλλης
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Υπουργός: Δημήτρης Αβραμόπουλος
Αναπληρωτές υπουργοί: Γιάννης Ραγκούσης, Γεώργιος Γεωργίου
Υφυπουργός: Κώστας Σπηλιόπουλος
Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Αναπληρωτής: Σωκράτης Ξυνίδης
Υφυπουργός: Θάνος Μωραϊτης
Υφυπουργός για θέματα Ναυτιλίας: Άδωνις Γεωργιάδης
Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργός: Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Αναπληρωτής υπουργός: Νίκος Σηφουνάκης
Υφυπουργός: Γιάννης Μανιάτης
Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Υπουργός: Άννα Διαμαντοπούλου
Αναπληρωτής υπουργός: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου
Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Υπουργός: Μαυρουδής Βορίδης
Υφυπουργός: Γιάννης Μαγκριώτης
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργός: Γιώργος Κουτρουμάνης
Υφυπουργός: Γιάννης Κουτσούκος
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υπουργός: Ανδρέας Λοβέρδος
Υφυπουργοί: Μάρκος Μπόλαρης, Μιχάλης Τιμοσίδης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός: Κώστας Σκανδαλίδης
Υφυπουργοί: Αστέριος Ροντούλης και Γιάννης Δριβελέγκας
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπουργός: Μιλτιάδης Παπαϊωάννου
Υφυπουργός: Γιώργος Πεταλωτής
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Χρήστος Παπουτσής
Υφυπουργός: Μανώλης Όθωνας
Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
Υπουργός: Παύλος Γερουλάνος
Υφυπουργός Πολιτισμού: Γιώργος Νικητιάδης
Υφυπουργός για θέματα τουρισμού: Πέτρος Αλιβιζάτος
ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ...ΓΑΜΩ ΤΗ ΦΑΡΑ ΣΑΣ...ΓΑΜΩ !!!