Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ανεπίδεκτος μαθήσεως.


Ακούγαμε παλιά τους δασκάλους μας ή του καθηγητές μας να λένε για μαθητές που δεν  διάβαζαν,  "αυτός δεν ανοίγει βιβλίο". Αυτό είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος για τον κύριο που ακούσατε.  Βέβαια o ρόλος του και ο ρόλος πολλών εκεί στο ΣΚΑΙ είναι πολύ συγκεκριμένος. Η κατασυκοφάντηση των αγώνων των εργαζομένων, η διαστρέβλωση   σε οτιδήποτε είναι λογικό  προκειμένου να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, να εκφοβίσουν το λαό, να στρέψουν την μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, να χάσουν οι εργαζόμενοι  όλα τα κεκτημένα  κλπ . Εξαθλίωση για το λαό, κέρδη, κέρδη, κέρδη για την πλουτοκρατία.
Στο θέμα μας τώρα και σε όσα λέει αυτός ο κύριος για τα βιβλία. 
 Προφανώς και δεν έχει ανοίξει ποτέ βιβλίο στη ζωή του, κυριολεκτικά ή μεταφορικά. Γιατί αν το είχε κάνει θα έβλεπε, βοηθάει το βίντεο σε αυτό, ότι  ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ, ΛΥΝΟΥΝ ΑΣΚΗΣΕΙΣ πράγμα που τα κάνει άχρηστα για επαναχρησιμοποίηση. Σε πολλά βιβλία δε, συνηθίζουν οι δάσκαλοι ή οι καθηγητές  να λένε στους μαθητές να υπογραμμίζουν στο κείμενο ή να σημειώσουν κάτι για διάφορους λόγους. Φαντάζομαι πως αυτό είναι εύκολα κατανοητό ακόμα και από τον εν λόγω κύριο. Άρα όλες οι ειρωνίες και τα σχολιάκα περί αυτού είναι  απλώς ...... στα πλαίσια της υπεράσπισης της πολιτικής της κυβέρνησης. Προσοχή όμως γιατί από κεκτημένη ταχύτητα  να υπερασπίσετε οτιδήποτε αντιλαϊκό ,γίνεστε γελοίοι.
Δεν μπαίνω στον  κόπο βέβαια να εξηγήσω γιατί πρέπει τα παιδιά των εργαζόμενων να παίρνουν καινούρια βιβλία στα χέρια τους κάθε χρονιά, αφού έτσι κι αλλιώς  δεν θα το καταλάβει  γιατί κατά τη γνώμη του  ακόμα και το παραμικρό δικαίωμα που έχουν οι εργαζόμενοι πρέπει να αφαιρεθεί. Είπαμε πλήρης εξαθλίωση του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: