Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Η Γ.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε, Α. Παπαρήγα, στη ΝΕΤ - 26 09 2011

Aναδημοσίευση από ert.gr
Να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται για την κρίση, ζήτησε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξή της στη ΝΕΤ και ζήτησε από τους πολίτες να μην πληρώσουν κανένα μέτρο, γιατί όπως τόνισε, ανοίγεται ο δρόμος για νέα μέτρα από την κυβέρνηση. Η κ. Παπαρήγα επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν ζητά από τους εφοπλιστές και τους επιχειρηματίες να πληρώσουν γιατί δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε επενδύσεις και έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος.  Η γγ του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή έχει χρεοκοπήσει ο λαός, ενώ -όπως είπε- η διέξοδος από την κρίση είναι η χρεοκοπία των τραπεζών.


Κρίση, νέα μέτρα
Η γγ του ΚΚΕ ανέφερε ότι οι προτάσεις του κόμματος της είναι αντικειμενικές καθώς όπως σημείωσε οδηγούμαστε σε καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων, του κεφαλαίου, των μεγάλων επιχειρήσεων, ενώ τόνισε ότι καταστροφή είναι και η πώληση της δημόσιας περιουσίας αφού η αξία της έχει πέσει στο 40%.
Μίλησε ακόμη για ανομία στους μισθούς των 570 ευρώ μικτά, αλλά και στο χαράτσι για τα ακίνητα. «Αυτό το κράτος πρέπει να πολεμηθεί με στόχο την ανατροπή του γιατί αλλιώς στο όνομα της κοινοβουλευτικής νομιμότητας πρέπει να σκύβεις το κεφάλι».
Η κυβέρνηση είναι νόμιμη, είπε η κ. Παπαρήγα και υπογράμμισε ότι ο ισχυρισμός περί εκτροπής που επικαλούνται κόμματα της αντιπολίτευσης είναι αστεία.
Ανέφερε ακόμη ότι «άλλο πράγμα ένας άδικος νόμος και άλλο ένας παράνομος. Τον άδικο νόμο τον ανατρέπεις. Η πολιτική αλλάζει με το να δημιουργεί μια μεγάλη διάσταση ανάμεσα στο λαό και την κυβέρνηση. Και αυτή η διάσταση δεν μπορεί να λάβει τη μορφή μόνο ενός συνθήματος».
Η κ. Παπαρήγα, επισήμανε ότι το κίνημα ή θα υποστεί μια μεγάλη ήττα ή θα κάνει μπροστά ένα, δύο βήματα.
Ερωτηθείσα για τα σενάρια εκλογών τόνισε ότι σαν πρόβλεψη υπάρχουν στο ΚΚΕ, ωστόσο, «αυτό που σκεφτόμαστε είναι πως ο λαός θα συναντήσει τις εκλογές. Η επαναδιαπραγμάτευση που επικαλείται η ΝΔ είναι αστεία. Ακούω τον κ. Τσίπρα που λέει ότι ένας μεγάλος νέος συνασπισμός θα οδηγήσει σε διαγραφή του χρέους. Το κούρεμα που έρχεται τώρα δεν είναι μείωση του χρέους;»
Σημείωσε επίσης, ότι οι αγώνες που γίνονται σήμερα είναι τελείως διαφορετικοί με τις προηγούμενες δεκαετίες γιατί σήμερα μπαίνει θέμα στρατηγικής. «Πως θα πάμε με ένα κόμμα που λέει ότι θα είμαι καλύτερος διαπραγματευτής με την Ε.Ε.; Μόλις δει η κα Μέρκελ τον Τσίπρα θα πέσει κάτω; Εμείς δεν λέμε επιστροφή στη δραχμή και έξω από τη ζώνη του ευρώ αλλά κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, του πλούτου».
Τόνισε εξάλλου, ότι πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός ώστε μπει ένα τέλος στις εισαγωγές, καθώς όπως είπε η Ελλάδα παράγει δικά της προϊόντα και δεν έχει ανάγκη από εισαγωγές.
Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι πολλοί θα υιοθετήσουν την πρόταση του ΚΚΕ μέσα από τη συμμετοχή στη δράση χωρίς να γνωρίζουν ότι είναι του Κομμουνιστικού κόμματος και σημείωσε ότι το καπιταλιστικό σύστημα δεν μπορεί να διαχειριστεί την κρίση όπως πριν από 30 χρόνια, γιατί έχει αδιέξοδα τα οποία δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει.
Κοινοβούλιο
Για τον κοινοβουλευτισμό και το επεισόδιο που έγινε πρόσφατα με τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη ανέφερε πως κάθε μέρα στο κοινοβούλιο γίνονται σημεία και τέρατα τα οποία δεν γίνονται γνωστά και πως το επεισόδιο με την κ. Κανέλλη δεν ήταν κάτι φοβερό. «Θέλησε να εκφραστεί, όπως αρκετοί είναι αυτοί που θέλουν να το κάνουν είτε είναι μέσα στο κοινοβούλιο είτε είναι έξω», είπε και πρόσθεσε ότι σημαντικά είναι αυτά που λέγονται μέσα στο κοινοβούλιο και κατήγγειλε το κόμμα του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη για αντικομμουνισμό, που θυμίζει εποχές Γκοτζαμάνη και Μανιαδάκη. «Δεν γίνεται επίθεση κατά του ΚΚΕ αλλά λέγονται συνειδητά ψέματα από το ΛΑΟΣ», είπε η κ. Παπαρήγα.
Πανεπιστήμια
Για τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια η γγ του ΚΚΕ δήλωσε ότι «είναι μια μορφή πάλης, όταν όμως οι καταλήψεις γίνονται με πέντε φοιτητές και οι υπόλοιποι είναι στο σπίτι τους τότε στερούν τη δυνατότητα να γίνει διάλογος με τους φοιτητές. Ο αγώνας έχει διάφορες μορφές πάλης. Όλες τις μορφές πάλης όταν διευκολύνουν τη μαζικοποίηση του κινήματος είμαστε υπέρ».
Πρόσθεσε ακόμη ότι ο νόμος πλαίσιο πέρασε στη Βουλή, η μάχη πρέπει να δοθεί μέσα στα πανεπιστήμια, με ανοιχτά πανεπιστήμια, επισημαίνοντας ότι ο νόμος δεν μπορεί να καταδικάζει τις φοιτητικές παρατάξεις
«Τα δύο μεγάλα κόμματα θέλουν παρατάξεις που να πείθουν ιδεολογικά τους φοιτητές και όχι με πελατειακές σχέσεις. Θέλουν να κάνουν τις παρατάξεις ΜΚΟ», είπε.
Εργασιακή εφεδρεία
Για την εργασιακή εφεδρεία η κ. Παπαρήγα αναρωτήθηκε με ποιο κριτήριο αποφασίζουν ποιοι περισσεύουν και ποιοι πρέπει να μπουν σε εφεδρεία και συμπλήρωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση των δαπανών, η άρση της μονιμότητας, η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων.
Ο δημόσιος τομέας διογκώθηκε επειδή το σύστημα τη δεκαετία του '80 προχώρησε σε αθρόες κρατικοποιήσεις.
Τόνισε ότι το ΚΚΕ θέλει όλοι να έχουν δουλειά και πρότεινε την ανακατανομή των εργαζομένων ως μία λύση.
Ερωτηθείσα για τις απολύσεις που γίνονται στο ραδιοφωνικό σταθμό 902 και την εφημερίδα Ριζοσπάστη ανέφερε ότι «η κρίση έχει χτυπήσει και τα κόμματα και είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε περικοπές» και πρόσθεσε ότι τα άτομα που απολύθηκαν πήραν αποζημιώσεις με το προηγούμενο σύστημα.
ΕΡΤ
Όσον αφορά στη συγχώνευση της ΕΡΤ, τόνισε ότι είναι υποχρεωμένη ως κρατική να έχει μια κατεύθυνση από την εκάστοτε κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι με τις αλλαγές του κ. Μόσιαλου θα ακούγονται στην κρατική τηλεόραση καλύτερα οι φωνές των επιχειρηματιών. «Η κρατική τηλεόραση θα γίνει ΣΚΑΪ», δήλωσε.
Πηγή: ert.gr, ΝΕΤ FM
Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: