Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Σκέψεις για όσα είδα και άκουσα στο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ

' Οσοι βρέθηκαμε χτες στην  κεντρική ομιλία της Γ.Γ.της Κ.Ε. Επιτροπής του ΚΚΕ καταλάβαμε  πολλά από αυτά που είδαμε ή και ακούσαμε.
1. Η Γ.Γ.της Κ.Ε.. του ΚΚΕ (όχι απλά η Αλέκα) ενημέρωσε άμεσα και χωρίς περιστροφές τον κόσμο για όσα λίγο πριν είχε συζητήσει με τον Βενιζέλο. Βλέπετε στο ΚΚΕ δεν χωράνε παζάρια και  πολιτικάντικα μιοσόλογα πίσω από την πλάτη του λαού.
2.Έδειξε ότι δεν είναι απλά ο αρχηγός του τρίτου σε δύναμη κόμματος στη Βουλή, αλλά ο πραγματικός μπροστάρης του κόμματος της εργατικής τάξης που καλείται να το οδηγήσει και θα το οδηγήσει στην εξουσία.
3. Ο κόσμος ώριμος περισσότερο από ποτέ. Το έβλεπες στις αντιδράσεις την ώρα της ομιλίας ,αλλά και στις κουβέντες τους. Οι κομμουνιστές είναι έτοιμοι. Κάποιοι από μας που έχουν παρακολουθήσει τα περισσότερα φεστιβάλ καταλάβαμε τη διαφορά. Χτες βράδυ δε μίλησε στο Φεστιβάλ η Αλέκα. Μίλησε η Γ.Γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ. Ήταν πραγματικά  ιδιαίτερα μεγάλη χαρά, ήταν  η δικαίωση των  αγώνων σε ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες να κρατήσουμε το κόμμα μας ζωντανό , σε πείσμα όσων μας ήθελαν ξοφλημένους.Έναν  συμπατριώτη μου με τέτοιες αντιλήψεις είδα χθες πολύ κοντά μου. Επανέκαμψε στα "πάτρια ιδεολογικά εδάφη" τρομάρα του!!!!!!!!!!!
4.Φαίνεται πως  το περσινό φεστιβάλ ήταν το τελευταίο μιας περιόδου  δύσκολης για το κόμμα που έκλεισε με τη δικαίωση της πολιτικής του. Το φετινό ήταν η  αρχή της  τελικής εφόδου για την εξουσία. Μια τελική έφοδος που θα ξεκινήσει  με την δημοσίευση της  ιστορίας του κόμματος από το 1947 ως το 1968. Ίσως  ήταν η ουσιαστικότετη συζήτηση των τελευταίων 30-35 χρόνων στις οργανώσεις του ΚΚΕ.
Αυτά ...σαν πρώτες σκέψεις. ,κάπου από την Αθήνα, ίσως λίγο πρόχειρα και βιαστικά διατυπωμένες, μετά από ενα γερό γλέντι μέχρι αργά.  ¨Οταν επιστρέψω στη "βάση" μου θα ανεβάσω περισσότερο υλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: