Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Καμιά απόλυση, καμιά μετακίνηση εκπαιδευτικού.

Στη Γενική Συνέλευση Προέδρων της ΟΛΜΕ (24/9/2011) κατατέθηκε η παρακάτω πρόταση από 11 ΕΛΜΕ (Πειραιά, Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Α Θεσσαλονίκης, Β Θεσσαλονίκης, Φωκίδας, Γ Δυτικής Αττικής, Ζακύνθου, Πιερίας, Β Δωδεκανήσου, Α Κορινθίας, Σάμου), με πρωτοβουλία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ. Η πρόταση έγινε δεκτή με μεγάλη πλειοψηφία (96% των ΕΛΜΕ).
«ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Η βαρβαρότητα δεν έχει τέλος. Δεν διστάζουν να γυρίζουν το λαό της χώρας μας στο νέο, εργασιακό μεσαίωνα, προκειμένου να στηρίξουν τα κέρδη της πλουτοκρατίας, να σώσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, το καπιταλιστικό σύστημα. Πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις, φορολογούν ακόμα και όσους έχουν εισόδημα 400 ευρώ το μήνα, ξεπουλάνε γη και ουρανό στο μεγάλο κεφάλαιο. Μετατρέπουν τη ζωή χιλιάδων οικογενειών σε κόλαση!!!.
Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας αφορά αυτονόητα και τους εκπαιδευτικούς. Πρόκειται στην ουσία για απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών, χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Επίσης, είναι δηλωμένη η απόφαση της κυβέρνησης να ενεργοποιήσει το άρθρο του νόμου 3848/2010, που προβλέπει μετακινήσεις εκπαιδευτικών από περιφέρεια σε περιφέρεια, από νομό σε νομό (υφυπουργός Παιδείας 15/6/2010).
Την ίδια ώρα: με έγγραφά τους  Περιφερειακές Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευση ζητούν να αποστείλουν τα σχολεία τα στοιχεία των εκπαιδευτικών που «αδυνατούν να προσφέρουν έργο», επικαιροποιώντας τους από χρόνια συντεταγμένους σχετικούς πίνακες των ΠΥΣΔΕ, ενώ εκπαιδευτικοί διατίθενται για συμπλήρωση ωραρίου στα ΙΕΚ.
Τα μέτρα αυτά εντάσσονται στην εγκύκλιο που απέστειλε 20/9/2011 το πρώην υπουργείο Εσωτερικών για απολύσεις και μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων.
Η αγριότητα της επίθεσης, επιβάλλει ανάλογη απάντηση. Η απάντηση σε κάθε τέτοια προσπάθεια πρέπει να άμεση, αποφασιστική, μαζική, με ΑΠΕΡΓΙΑ, που θα κλείσει όλα τα σχολεία.
Δεν θα επιτρέψουμε καμιά απόλυση, καμιά μετακίνηση εκπαιδευτικού. Η Απεργία αυτή πρέπει να περιφρουρηθεί μαζικά σε όλα τα σχολεία στην Ελλάδα από εκπαιδευτικούς, από τις ΕΛΜΕ. Να εκφραστεί αλληλεγγύη και από άλλους κλάδους, κάνοντας πράξη το σύνθημα «ένας για όλους και όλοι για έναν». Από την στάση που θα κρατήσει ο καθένας απέναντι σε αυτή την Απεργία κρίνεται! 
Όταν απολύονται συνάδελφοί μας κανένας δεν δικαιούται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια!!!
Η Γενική Συνέλευση των Προέδρων της ΟΛΜΕ αποφασίζει την κήρυξη 24ωρης Απεργίας αμέσως, με το που θα ανακοινωθούν απολύσεις ή μετακινήσεις εκπαιδευτικών σύμφωνα με το ν.3848/2010, με το που θα ξεκινήσει η εφαρμογή του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας.
Ούτε μια απόλυση, ούτε μια μετακίνηση εκπαιδευτικού.
Καμιά θυσία-την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία»

Δεν υπάρχουν σχόλια: