Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Όταν τύχει στα χέρια σου να πέσει η «Ελευθεροτυπία»

To συγκεκριμένο άρθρο έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του blog. Αναδημοσιεύεται  αυτούσιο.
Ας δούμε πως μεταφέρει η «Ελευθεροτυπία» εργατικές κινητοποιήσεις και ποιανών η παρουσία, δράση και παρέμβαση απουσιάζει πάντα από αυτές . Ακολουθεί ένα μικρό δείγμα από το φύλλο της 7ης Σεπτεμβρίου. 
Το ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας» για τα όσα συνέβησαν στο Δ. Τρικάλων θα το βρείτε εδώ: http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=307671
Tι παραλείπει όμως το ρεπορτάζ της Ε;
Ότι υπό τις προτροπές του, επιτόπου παρόντος, δημάρχου Χρήστου Λάππα χρησιμοποιήθηκε βία σε βάρος των πρώην εργαζομένων, αλλά και του Κώστα Τάσσιου, δημοτικού συμβούλου του ΚΚΕ (ναι, ναι βρισκόταν κι αυτός εκεί).
Tην ενεργό συμπαράσταση του ταξικού εργατικού κινήματος εξέφρασε με την παρουσία του στην κινητοποίηση ο Δ. Αρμάγος, μέλος της Γραμματείας Τρικάλων του ΠΑΜΕ.
Ότι μαζί με τους εργαζόμενους κατευθύνθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση και οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ.
Ότι για το θέμα των απλήρωτων συμβασιούχων στο Δήμο Τρικκαίων το ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή.
Ότι εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ παρέμβαση στο υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα έκανε ο Σπύρος Χαλβατζής απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση του εργαζόμενου και την άμεση πληρωμή των συμβασιούχων. Η Ε μας πληροφορεί ότι ο εργαζόμενος αφέθηκε ελεύθερος επειδή στα αυτιά του εισαγγελέα μάλλον θα «τηλεμεταφέρθηκε» το αίτημα των εργαζόμενων για άμεση απελευθέρωση του συναδέλφου τους !
Το αναλυτικό ρεπορτάζ του Ριζοσπάστη για τα όσα συνέβησαν στο Δ. Τρικάλων θα το βρείτε εδώ: http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=7/9/2011&id=13686&pageNo=13&direction=-1
Σε άλλο ρεπορτάζ (http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=307669), του ίδιου φύλλου του συγκροτήματος Τεγόπουλου, γίνεται αναφορά στους εργαζόμενους για την καθαριότητα του Δ. Αθηναίων. Στο τέλος του κειμένου ο συντάκτης της είδησης δεν ξεχνά να αναφέρει την συμπαράσταση που εξέφρασε στους εργαζομένους ο δημοτικός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Π. Κωνσταντίνου μεταφέροντας μας και σύντομη τοποθέτηση του.
Τι ξεχνά να αναφέρει η Ε;  Μα την παρέμβαση του ΠΑΜΕ για του συμβασιούχους του Δ. Αθήνας !  (θα την βρείτε εδώ: http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=7/9/2011&id=13686&pageNo=32&direction=1)

Δ. Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια: