Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Mε αφορμή ένα ξεκατίνιασμα μεταξύ ΠΑΣΟΚων βουλευτών  για τα .. προνόμια τους, άρχισε μια κουβέντα στα κανάλια περί  "συντεχνίας βουλευτών όλων των κομμάτων" που απολαμβάνουν παχυλών μισθών και προνομίων. Ε , λοιπόν όχι δεν είμαστε ίδιοι όλοι. Οι κομμουνιστές βουλευτές είναι κομμάτι της εργατικής τάξης.Υπερασπίζονται τα συμφέροντα της εργατικής τάξης από το ίδιο μετερίζι με τον απλό εργαζόμενο.Οι βουλευτές μας παίρνουν το πανώ και κατεβαίνουν στη διαδήλωση, την ώρα που οι δικοί σας πίνουν καφέ σε γνωστά ξενοδοχεία της πλατείας Συντάγματος και ενοχλούνται επειδή οι απεργοί,διαδηλωτές κλείνουν την είσοδο. Οι αμοιβές τους, είναι γνωστό ότι δε διαφέρουν από αυτές του μέσου εργαζόμενου.
Κατά τη συζήτηση του προυπολογισμού της Βουλής για το 2011 ,στις 3 Νοεμβρίου 2010, ο Αντώνης Σκυλάκος έκανε την εξής τοποθέτηση: «Πρέπει να μειωθούν σημαντικά ακόμα περισσότερο, δεν θα πρέπει οι Επιτροπές να είναι αμειβόμενες, επειδή είναι καθήκον των βουλευτών, είναι υποχρέωση των βουλευτών να πηγαίνουν, είναι έργο των βουλευτών. Οσον αφορά τις συντάξεις, πρέπει να τελειώνει αυτή η υπόθεση, να παίρνει ο καθένας τη σύνταξη από το επάγγελμα το οποίο ασκούσε κι αυτό να εξασφαλίζεται κι από τη βοήθεια της Βουλής, όπου δεν μπορεί από μόνος του να πάρει τη σύνταξη για διάφορους λόγους».
Το ΚΚΕ κατέθεσε πρόταση νόμου στις 3 Μάη 2011 σχετικά με την κατάργηση των ...προνομίων τους. Φυσικά καταψηφίστηκε πανηγυρικά. Διαβάστε την
Αρθρο 1ο
Καταργείται η βουλευτική σύνταξη και σταματά κάθε συνταξιοδοτική παροχή λόγω βουλευτικής θητείας.
Αρθρο 2ο
Ο χρόνος βουλευτικής θητείας λογίζεται ως χρόνος πραγματικής ασφάλισης στο ασφαλιστικό ταμείο στο οποίο ήταν ασφαλισμένος ο βουλευτής πριν την εκλογή του.
Αρθρο 3ο
Ως προς την ηλικία συνταξιοδότησης και τον καθορισμό του ύψους της σύνταξης ισχύουν οι κοινές διατάξεις του κάθε ασφαλιστικού φορέα.
Αρθρο 4ο
Η ισχύς του παρόντος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: