Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

".....Στον Μπους με αγάπη...."

Η αυτοβιογραφία του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα με τον τίτλο «Το Ταξίδι», είναι περισσότερο μια εκτεταμένη επιστολή αγάπης προς τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζορτζ Μπους, τον οποίο εξυμνεί ως «ιδιαίτερα ευφυή και οραματιστή», σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα «Ντέιλι Μέιλ», έγκυρη πηγή η οποία έχει διαβάσει το περιεχόμενο του βιβλίου του Τόνι Μπλερ. Βασικά, πρόκειται για επιστολή αγάπης προς τον Τζορτζ Μπους.

Ο Τόνι Μπλερ γράφει ότι τον κατέπληξαν το θάρρος και η δύναμη του πρώην προέδρου της Αμερικής, τον οποίο είδε ως ένα εξαιρετικά ευφυή και μεγάλο οραματιστή φίλο. «Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας εξυμνεί τον Τζορτζ Μπους ως το μόνο πολιτικό που είχε το θάρρος και την αποφασιστικότητα να κηρύξει τον πόλεμο εναντίον της Αλ Κάιντα», δήλωσε η συγκεκριμένη πηγή στον πολιτικό συντάκτη της «Ντέιλι Μέιλ», Ντάνιελ Μάρτιν.
Ο Τόνι Μπλερ θα επικεντρώσει τις προσπάθειές του για την πώληση του βιβλίου του στην Αμερική όπου έχει απήχηση, ενώ θα περιορίσει πολύ τις εκδηλώσεις προβολής του βιβλίου του στην Αγγλία. Θα κάνει μόνο μία εμφάνιση για να υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου και θα δώσει μόνο μία συνέντευξη, στο δημοσιογράφο του BBC Άντριου Μαρ.
Στα μέσα του Σεπτεμβρίου, ο Τόνι Μπλερ θα τιμηθεί σε ειδική εκδήλωση στη Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών με το «Μετάλλιο της Ελευθερίας» για τις προσπάθειές του σχετικά με την ειρήνη. Μεταξύ αυτών που έχουν τιμηθεί με αυτό το μετάλλιο είναι ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και ο Νέλσον Μαντέλα. Την εκδήλωση για το μετάλλιο προς τον Τόνι Μπλερ διοργανώνει ο πρώην σύμβουλος τού Τζορτζ Μπους, Ντέιβιντ Έσνερ, ο οποίος, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ντέιλι Μέιλ», παραδέχθηκε ότι «δεν υπήρχε ιδιαίτερος λόγος για να πάρει ο Τόνι Μπλερ αυτή τη διάκριση φέτος, αλλά ήταν ο ισχυρότερος υποψήφιος».
Η «Ντέιλι Μέιλ» υπενθυμίζει ότι ο Τόνι Μπλερ οδήγησε την Αγγλία σε τέσσερις πολέμους.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: