Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ πραγματοποίησαν σήμερα 4 Αυγούστου Παράσταση Διαμαρτυρίας στον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. ΝΤΟΛΙΟ. Στην συνάντηση αυτή τα στελέχη του ΠΑΜΕ απαίτησαν από την κυβέρνηση:

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων σε όλους τους εργαζομένους ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση.
Καμιά απόλυση εργαζομένου. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Όχι στο κλείσιμο Παιδικών Σταθμών.
Άμεση καταβολή των οφειλών του κράτους στους δήμους.
Ο Υφυπουργός υπερασπίστηκε την αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Η παραδοχή όμως ότι υπάρχει πρόβλημα σε 25 Δήμους με απλήρωτους εργαζόμενους αποτελεί κοροϊδία αφού η κυβέρνηση αντί να καταβάλει τις οφειλές του κράτους σπρώχνει στους Δήμους να δανειστούν για να καλύψουν τις ανάγκες τους.
Για τους συμβασιούχους δήλωσε ότι θα απολυθούν η θέση της κυβέρνησης είναι να εναλλάσσονται και να προσλαμβάνονται με αντικειμενικά κριτήρια!!! Για τους παιδικούς σταθμούς ρίχνει το μπαλάκι στους Δημάρχους που τους κλείνουν. Δεν φταίει η κυβέρνηση αλλά οι Δήμαρχοι που δεν ζητάνε έγκριση για νέο προσωπικό για να καλύψουν τις ανάγκες τους, έφερε σαν παράδειγμα ότι 250 μας ζητήσανε και τις εγκρίναμε όλες
Για τις οφειλές του Κράτους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το Μνημόνιο δεν επιτρέπει.
Καλούμε τους εργαζόμενους να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου με αποφασιστικότητα να παλέψουμε για την πληρωμή όλων των εργαζομένων που είναι απλήρωτοι. Τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις και την πρόσληψη νέων μονίμων για την κάλυψη ουσιαστικών αναγκών που υπάρχουν.
Να υπερασπιστούν το εισόδημα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να το μειώσει εκ νέου στο όνομα του νέου μισθολογίου και της σύνδεσης μισθού – παραγωγικότητας.
Να οργανωθούν στα ταξικά Συνδικάτα, να δυναμώσουν τον ταξικό πόλο στους ΟΤΑ και συνολικά το ΠΑΜΕ, το οποίο αποτελεί το μοναδικό φάρο αντίστασης των εργαζομένων και το αποκούμπι τους στην ανελέητη επίθεση κυβέρνησης, τρόικας και κεφαλαίου.

Η γραμματεία του Συντονιστικού 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: