Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Αισχρή προπαγάνδα .

Όπως είχα πει σε προηγούμενη ανάρτηση, μπορεί ο  λαός να βρίσκεται στο συνηθισμένο καλοκαιρινό άραγμα, τα επιτελεία της ΠΑΣΟΚοΤροϊκανής προπαγάνδας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για να μην πω σε πλήρη λειτουργία. Και βέβαια τα παλιά καλά κόλπα είναι πάντα σε πρωτη γραμμή εφαρμογής. Ένα από αυτά είναι η περίφημη "ανίερη συμμαχία ΝΔ-ΚΚΕ". Το έργο ετοιμάζεται να ξανανέβει στις δημοτικές εκλογές. Διαβάστε από το ΒΗΜΑ το σχετικό άρθρο.......


Η ΝΔ γλυκοκοιτάζει την... Αριστερά

Επιχείρηση «φλερτ με την Αριστερά» προετοιμάζει η Ρηγίλλης εν όψει των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και ο σχεδιασμός αφορά κυρίως τις περιφέρειες και σε δεύτερη φάση τις πρωτεύουσες των νομών. Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς σκοπεύει να επενδύσει στο «όχι» που είπε το κόμμα του στο μνημόνιο και στο «άτυπο μέτωπο» που διαμορφώθηκε με το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την καταψήφιση της συμφωνίας στήριξης της ελληνικής οικονομίας από ΕΕ και ΔΝΤ. Η ΝΔ ευελπιστεί ότι στον δεύτερο γύρο στις 14 Νοεμβρίου, όπου είναι και η στόχευσή της, οι «γαλάζιοι» υποψήφιοι θα τύχουν της θετικής στάσης των ψηφοφόρων της παραδοσιακής Αριστεράς, λόγω του αντικυβερνητικού μετώπου που θα συγκροτήσει, με «όπλο» το «όχι» στο μνημόνιο.
Στην αξιωματική αντιπολίτευση προκρίνουν την ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση στις αυτοδιοικητικές εκλογές και πολλοί βουλευτές διαβλέπουν ότι «σημαντικοί δήμοι και κρίσιμες περιφέρειες δεν κερδίζονται για τη ΝΔ χωρίς τη βοήθεια του ΚΚΕ και του ΣΥΝ». Βέβαια κανένας δεν θα μιλήσει ευθέως για υπόγειες επαφές και στη ΝΔ δεν σκοπεύουν να προχωρήσουν, όπως είναι αυτονόητο, σε τυμπανοκρουσίες για το ενδεχόμενο συνεργασίας.
Είναι λογικό, όπως παραδέχονται κορυφαία στελέχη της ΝΔ, ότι ο Περισσός και η Κουμουνδούρου είναι εξαιρετικά απίθανο να συναινέσουν και να δηλώσουν ανοικτά στον δεύτερο γύρο την ανάγκη να καταψηφιστούν οι υποψήφιοι του ΠαΣοΚ. Ως εκ τούτου η Ρηγίλλης θα επενδύσει στην προσωπική στάση των ψηφοφόρων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, στη λογική ότι πρέπει να σταλεί ηχηρό αντικυβερνητικό μήνυμα.
Στη Ρηγίλλης εκτιμούν ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές εν πολλοίς θα κριθούν και από το γενικό πολιτικό κλίμα που θα κυριαρχεί το προσεχές φθινόπωρο. «Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση» είναι η γραμμή στην οποία θα κινηθούν τα στελέχη της ΝΔ και ουσιαστικά θα επικεντρωθεί σε ένα κεντρικό αντικυβερνητικό σύνθημα.
Ολο το βάρος θα πέσει στην αντικυβερνητική ψήφο και αναμένεται να δοθεί πολύ σκληρή πολιτική μάχη τις επόμενες 85 ημέρες. Εν πολλοίς θα καλεί τους ψηφοφόρους να στείλουν μήνυμα και θα επιχειρήσει να απευθυνθεί στην ψυχή του ψηφοφόρου της Αριστεράς και του ΠαΣοΚ, ελπίζοντας να προσελκύσει τις ψήφους διαμαρτυρίας για τη δεύτερη Κυριακή, ώστε να υπάρξει μήνυμα διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση.
Π αρά τις επιθυμίες της ΝΔ, η κατάσταση δεν είναι ρόδινη. Ο Γραμματέας Αυτοδιοίκησης της ΝΔ κ. Β. Μιχαλολιάκος άφησε προ ημερών ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει μια προσέγγιση με τα κόμματα της Αριστεράς που εξαρχής είχαν ταχθεί κατά του μνημονίου. Ο ίδιος, όπως και όλα τα ηγετικά στελέχη της Ρηγίλλης, θεωρεί αδιανόητο να υπάρξει νικητής στην Αθήνα από τον πρώτο γύρο. Ο κ. Σαμαράς επιχείρησε προ μηνών να ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ, με τις συναντήσεις τις οποίες είχε με την κυρία Αλέκα Παπαρήγα και τον κ. Αλ. Τσίπρα . Ο πρόεδρος της ΝΔ προσπάθησε τότε να εμφανιστεί ως αξιόπιστος συνομιλητής απέναντι στα κόμματα της Αριστεράς, αν και είχε καταστήσει σαφές ότι «απαιτείται υπεύθυνη στάση» στη διάρκεια των κινητοποιήσεων.
Η Ρηγίλλης τότε επιδίωξε να εκμεταλλευθεί πολιτικά την άρνηση της κυρίας Παπαρήγα και του κ. Τσίπρα να συμμετάσχουν στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια. Μάλιστα προσπάθησε να περάσει το μήνυμα ότι η άρνηση αυτή συνδέεται αποκλειστικά και μόνο με τις κυβερνητικές ενέργειες και δεν στρέφεται εναντίον της ΝΔ που καταγράφει και εξετάζει τις θέσεις της Αριστεράς.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, όποιος δεν έχει υπολογιστή ή δεν ξέρει να τον χρησιμοποιήσει, δηλαδή ο περισσότερος κόσμος, διαβάζει αυτές τις φυλλάδες...