Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Κρύβουν την αλήθεια για τη ΔΕΗ

«Κούρσα» για το ποιος θα κρύψει καλύτερα τις τεράστιες ευθύνες που έχουν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες για το ξεπούλημα της ΔΕΗ και συνολικά της ενέργειας κάνουν από προχτές τα αστικά ΜΜΕ. Ετσι οι «αντιδράσεις» του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και στελέχους της ΠΑΣΚΕ, για την ιδιωτικοποίηση της Εταιρείας, φιγουράρουν σε πρωτοσέλιδα, καλλιεργώντας συν τοις άλλοις την εντύπωση ότι υπάρχει το «κακό», υπάρχει όμως και το «καλό» ΠΑΣΟΚ, αυτό - υποτίθεται - που αντιστέκεται, αντιδρά και μπορεί να ανακόψει τα σκληρά μέτρα.
Ποιοι όμως και τελικά σε τι «αντιδρούν»; Να τι έλεγε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ απευθυνόμενος στην κυβέρνηση τον περασμένο Γενάρη, από το βήμα του 33ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας:
«Μην μας χαριστείτε σε τίποτα. Κάντε μόνο ένα πράγμα. Επιβάλλετε ίσους όρους ανταγωνισμού». Αλλωστε η ΠΑΣΚΕ (όπως και οι ΔΑΚΕ - Αυτόνομη Παρέμβαση) δεν κρύβουν ότι στηρίζουν την «απελευθέρωση» της ενέργειας. Αντίθετα. Την υπερασπίζονται και ισχυρίζονται ότι αυτή μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος των εργαζομένων και του λαού, στη λογική ότι ένας «υγιής» και με «σωστό έλεγχο» ανταγωνισμός μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος των εργαζομένων. Ομως η «απελευθέρωση» της ενέργειας και η μετοχοποίηση της ΔΕΗ ήταν αυτή που έμπασε τους εργολάβους στη ΔΕΗ μαζί με την απασχόληση εκατοντάδων εργαζομένων σε συνθήκες επικίνδυνες για την υγεία τους, μαζί με την εντατικοποίηση της εργασίας, μαζί με την αύξηση των εργατικών «ατυχημάτων», μαζί με την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: