Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Μια φορά κι έναν καιρό.......

Μια φορά κι έναν καιρό , κάπου εκεί στα 1981, ήταν ένα ΠΑΣΟΚ σοσιαλιστικό...........
Κάπως έτσι  ξεκινάει το παραμυθάκι του αριστερού ΠΑΣΟΚου. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ. ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ.
Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μπροστά στην ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια και με προφανή στόχο να εγκλωβίσει  λαϊκές δυνάμεις, εμφανίστηκε και η  Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ.  Για να δούμε όμως πόσο αριστερό ήταν το ΠΑΣΟΚ  3 μήνες μετά τον Οκτώβρη του 1981.
Δείτε το πρωτοσέλιδο του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, 
αλλά και το απόκομμα  που είναι λίγες μέρες αργότερα.
Σας προτείνω να εστιάσετε στον κύριο τίτλο αλλά και στο άρθρο ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.  Κοιτάζοντας λοιπόν από απόσταση 28 χρόνων θα δείτε πως συνδυάζονται αυτά τα 2 άρθρα. Απλά ο μεγάλος ηγέτης φρόντισε να "ταχτοποιήσει" το συνδικαλσιτικό κίνημα στα μέτρα των βιομηχάνων.
Στο απόκομμα σταθείτε ιδιαίτερα στο ρεπορταζ με τίτλο Συνάντηση του σ.Φλωράκη με του λιγνιτωρύχους της Πτολεμαϊδας. Δείτε απο πότε ξεκίνησε η αντιασφαλιστική επίθεση στην εργατική τάξη. Δείτε ποιος έκανε ......τησέντρα. Ο Ηγέτης που λεει η Αριστερη Πρωτοβουλία.
ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕ ΧΑΣΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ.....ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ  ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΦΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 1981.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ. ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΜΑΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ  ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΣΑΣ.
ΠΑ.Μ.Ε όλοι μαζί.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: