Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Ο «πατριωτισμός» της κυβέρνησης

 
Εικόνες από τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας. Ένα δείγμα του πατριωτισμού του Γεωργίου Παπανδρέου, σημερινού πρωθυπουργού. 

Ο «πατριωτισμός» της κυβέρνησης
του Παναγιώτη  ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ
«Δεν θα διστάσω να κάνω αυτό που επιβάλλουν οι συνθήκες, αν συνεχιστεί η αντιπατριωτική απόπειρα υπονόμευσης αυτής της ενότητας, αυτού του αγώνα, που κάνει ο λαός μας». Αυτό είπε με θράσος προχτές από την Πάτρα και χτες από το Σπόρτιγκ ο Γ. Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας «αντιπατριώτη» όποιον εμποδίζει τα αντιδραστικά μέτρα που συναποφάσισε η κυβέρνηση με την τρόικα. Ο «πατριωτισμός» που διαλαλεί ο πρωθυπουργός, δεν έχει καμιά σχέση με τα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας. Αφορά μόνο τα συμφέροντα μιας χούφτας πλουτοκρατών.
«Πατριωτισμός» για την κυβέρνηση είναι: Να διαπραγματεύεται στα «κρυφά» με το ΝΑΤΟ και την Τουρκία τη συνδιαχείριση και τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Να παραδίδει «fast - track» σε Αραβες, Κινέζους, Γάλλους και Γερμανούς την περιουσία του ελληνικού λαού και το φυσικό πλούτο της χώρας. Να κόβει από τους συνταξιούχους των 500 και 600 ευρώ τα δώρα των Χριστουγέννων και του Πάσχα και το επίδομα αδείας. Να απασχολούνται οι εργαζόμενοι με μισθούς των 590 ευρώ μεικτά και νέα παιδιά 15 χρόνων με νόμο να δουλεύουν ανασφάλιστα! Να μοιράζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ 78 δισ. στις τράπεζες, όταν την ίδια ώρα, μέσω του προϋπολογισμού για το 2011, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κόψει ακόμα 1 δισ. ευρώ από τις δαπάνες για τα δημόσια νοσοκομεία.
«Πατριωτισμός» για την κυβέρνηση είναι να έχει υπογράψει μια «δανειακή σύμβαση» στα πλαίσια του μνημονίου με την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, στην οποία έχει δεσμευτεί το σύνολο της δημόσιας περιουσίας. Να μειώνει τη φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου στο 20%, όταν την ίδια στιγμή στέλνει «ραβασάκια» χιλιάδων ευρώ για περαίωση σε αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους που βρίσκονται ένα βήμα πριν το «λουκέτο». Να βγαίνουν κάθε χρόνο από τον κρατικό προϋπολογισμό 10 δισ. ευρώ για να καλύπτουν δαπάνες για το ΝΑΤΟ και η Ελλάδα να διατηρεί στρατό κατοχής στο Αφγανιστάν. Να συνδέει ανοιχτά την επίλυση του ονόματος της ΠΓΔΜ με την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, υπηρετώντας τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Να τσακίζουν τα ΜΑΤ και οι δυνάμεις καταστολής τους εργαζόμενους που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και τους ανέργους που δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα και τα φάρμακα των οικογενειών τους.
«Πατριωτισμός» για την κυβέρνηση είναι να «μπουκώνει» τους κεφαλαιοκράτες με επιδοτήσεις 2,5 δισ ευρώ για να απαλλαγούν από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, όταν η «επίσημη» ανεργία έχει ξεπεράσει το 15% και οι άνεργοι καλούνται να επιβιώσουν με επίδομα ανεργίας λίγο πάνω από τα 400 ευρώ. «Πατριωτισμός» για τον Γ. Παπανδρέου είναι από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών να έχει προωθήσει το αμερικανόπνευστο και διχοτομικό σχέδιο Ανάν για το Κυπριακό και τα σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ για το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας. Με μια φράση, «πατριωτισμός» για την κυβέρνηση είναι να σκύβει ο λαός το κεφάλι μπροστά στα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Γι' αυτόν της τον «πατριωτισμό» πρέπει να τιμωρηθεί αύριο το ΠΑΣΟΚ στην κάλπη. Με ισχυρό ΚΚΕ και «Λαϊκή Συσπείρωση» να πάρουν απάντηση το θράσος και η πρόκληση.

ΠΗΓΗ:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να ήτανε μόνο αυτός στο κόλπο γκρόσο..!Υπάρχουν κι άλλοι εφιάλτες οι οποίοι δεν φαίνονται,άλλος φοράει φουστανέλλα,άλλος φοράει σταυρό στο στήθος,άλλος φοράει κόκκινο γαρύφαλο,άλλος κρατάει σφυροδρέπανο και μια μάχαιρα στο παντελόνι,άλλος φοράει τήβεννο,άλλος φοράει στολή εκστρατευτική.ΟΙ εφιάλτες ξεφυτρώνουν όπως και οι βάτοι στις άκρες του δρόμου όπου περνάνε οι διαβάτες αμέρημνοι και πότε κορφολογούν βατόμουρα ανυποψίστοι πότε τσιμπιούνται.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ είπε...

Aν με το υπονοούμενο για το σφυροδρέπανο εννοεις το ΚΚΕ τότε θα πρέπει να δώσεις και μερικές εξηγήσεις. Η όλη στάση του ΚΚΕ τόσα χρόνια σου δίνει το δικαίωμα να ισχυρίζεσαι πως πρόδοσε έστω και στο ελάχιστο τα όνειρα αυτού του λαού;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δε μένω σε μια συγκεκριμένη εποχή,μπορώ να καλύψω ας πούμε από τις αρχές του 20 αιώνα.Ξέρεις τί με θλίβει.,εκείνος ο στείρος διεθνισμός που για χάρη του τότε ανερχόμενου κινήματος δε δίστασαν να υποθηκεύσουν ένα ιστορικό κομμάτι του Ελληνισμού τη Μακεδονία.Αυτό δε μπορώ να το χωνέψω με τίποτα ρε παιδιά..

Ανώνυμος είπε...

Θα ΄θελα το ΚΚΕ να μη στέκεται τόσο αρτηριοσκληρωτικά στο παρελθόν,να ακούει φωνές του λαού,είμαστε στο σήμερα,όχι στο χθες,αναζητούμε κοινές συνισταμένες όλοι μαζί εμείς που συμφωνούμε ότι υπάρχει αδικία.Δίνουμε μάχες όλοι μαζί όχι μεμονωμένα,αυτό βολεύει και εξυπηρετεί εκείνους που διαπράττουν την αδικία,εσύ γιατί του προσφέρεις ένα τέτοιο δώρο?

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΚΕ θα ψηφίσω αυτή την Κυριακή και βέβαια και την άλλη(όπου γίνεται).Αυτό, για τη στάση που τηρεί για το μνημόνιο και για τα εθνικά θέματα.Δεν του συγχωρώ όμως τη στάση του για το Μακεδονικό από το 1921 έως το 1935,την απόφαση για ανεξαρτητοποίηση της Μακεδονίας το 1949(λίγο πριν τη λήξη)και τις σημερινές παλινωδίες στο Μακεδονικό,στους λαθρομετανάστες κλπ.
Ξεκολλάτε σύντροφοι!Υποστηρίξτε πιο πολύ την Ελλάδα και τους Ελληνες κι αφήστε τους (νεοταξίτικους πλέον) διεθνισμούς!Μόνον κέρδος θα έχετε.

Ανώνυμος είπε...

Είναι τουλάχιστον πρόκληση να μας μιλάνε οι Παπανδρέϊδες για πατριωτισμό !
Οι μια ζωή ριψάσπιδες !

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ είπε...

1.θα έλεγα γενικά να είμαστε λίγο προσεκτικότεροι με την ιστορία. Η βαθιά ιστορική γνώση είναι ζήτημα σόβαρο και καλό θα είναι να ξεφεύγει από το πλαίσο που βάζουν διάφοροι Πλεύρηδες, Καρατζαφέρηδες κλπ.
2.ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΜΕΝΟ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ, ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΠΑΡΟΛΙΓΟ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ, ΔΗΘΕΝ ΘΛΙΜΜΕΝΟΙ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΛΑΘΗ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΟ ΤΑΧΑ ΜΕΤΑ ΑΠΌ 70 ή 80 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΟΥΝ.
ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΝΤΕ ΤΟ.
ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ. ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΔΕΧΟΜΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ! ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.