Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Σύνταξη στα 58 έτη.

Μην ψάχνετε άδικα, δεν αφορά την "πολιτισμένη" και "δημοκρατική" ΄Ευρωπαϊκή Ένωση η είδηση, αλλά τη Βολιβία. 
Αντίθετα εμείς εδώ με το περίσσσευμα δημοκρατίας και αφού με την ψήφο μας νομιμοποιήσαμε τη λεηλασία όσων μας απομείνανε, έτσι τουλάχιστο διατείνεται ΓΑΠ ,ΣΕΒ, και λοιπά καπιταλιστικά θηρία,θα πληρώσουμε πανάκριβα όσα  "φάγαμε όλοι μαζί" για να μην βουλιάξουν τα ταμεία να μη χρεωκοπήσει η χώρα..κλπ. Όπως βλέπετε λοιπόν υπάρχει και άλλος δρόμος. Και φανταστείτε δεν είναι  είναι καν σοσιαλιστικός τρόπος οικοδόμησης της οικονομίας!  

Διαβάστε την είδηση  όπως  την  αναφέρετε στο ENET.gr.



Το φιλόδοξο μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο, που θα σημάνει την διάλυση των δύο ιδιωτικών συνταξιοδοτικών ταμείων που διαχειρίζονταν το σύστημα επί χρόνια, πρόκειται να σταλεί το ταχύτερο στο Κογκρέσο, δήλωσε ο πρόεδρος Έβο Μοράλες.
Το νομοσχέδιο αποτελεί προϊόν τεσσάρων ετών διαπραγματεύσεων με συνδικαλιστές.
Πέραν της μείωσης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 58 από τα 65 χρόνια, οι μητέρες και οι εργαζόμενοι σε ορυχεία και μεταλλεία θα δικαιούνται συνταξιοδότησης σε μικρότερη ηλικία.
"Χαράσσουμε νέα πολιτική για την αναδιανομή των εισφορών των εργαζομένων, σε αναζήτηση χαμηλότερου ποσοστού φτώχειας και περισσότερης ισότητας", δήλωσε ο Μοράλες, πρώτος ιθαγενής πρόεδρος της Βολιβίας, πρώην καλλιεργητής κόκας και συνδικαλιστής, που θεωρείται σύμμαχος του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες.
Βάσει του νομοσχεδίου, που ο Μοράλες κάλεσε το Κογκρέσο να εγκρίνει τις επόμενες εβδομάδες, το κρατικό σύστημα διαχείρισης των συντάξεων θα αρχίσει να αντικαθιστά τα ιδιωτικά ταμεία από το 2011.
Δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση από τις δύο ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες που διαχειρίζονται το σύστημα, την Prevision, θυγατρική της Ισπανικής BBVA, και τη Futuro, θυγατρική της Ελβετικής Zurich Financial Services. Οι δύο εταιρίες χειρίζονται τα συνταξιοδοτικά ταμεία που καλύπτουν 1,3 εκατ. πολίτες της Βολιβίας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.
Ο Μοράλες επιδιώκει να αντιστρέψει το κύμα των ιδιωτικοποιήσεων που είχε διεξαχθεί την δεκαετία του 1990--ήδη έχει εθνικοποιήσει μια σειρά εταιριών κοινής ωφέλειας, ενεργειακούς και ορυκτούς πόρους.

1 σχόλιο:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ είπε...

Φίλες, φίλοι
Δεν έχω αντιρηση να χρησιμοποιείτε τις αναρτήσεις μου αλλού, ας πούμε στο ΖΟΟ.
Ισα ίσα χαίρομαι γι΄αυτό. Σας παρακαλώ όμως αν θέλετε κάνετε καμιά αναφορά στο blog που τα βρήκατε για να το μαθαίνει κι άλλος κόσμος.
Επαναλαμβάνω μπορείτε να χρησιμοποιείται ελεύθερα τις αναρτήσεις μου.