Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Έτσι είδαν τη συγκέντρωση τα αστικά ΜΜΕ


news.ert.gr

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να ακούσει την Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα που μίλησε στους συγκεντρωμένους για την «αντιμνημονιακή πολιτική που πρεσβεύει το ΚΚΕ» αλλά και «τα διαφαινόμενα σχέδια της κυβέρνησης καθώς και τις αλλαγές που επιφέρει στον λαό τη εφαρμογή του μνημονίου». Οι συγκεντρωμένοι υποδέχτηκαν την Αλ. Παπαρήγα με πανό που έγραφαν «δουλειά για όλους, μόρφωση, υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» , «στοπ στο μνημόνιο διαρκείας, κυβέρνησης, Ε.Ε. και πλουτοκρατίας» αλλά και «πατριωτισμός για εμάς το δίκιο του λαού και όχι τα συμφέροντα του καπιταλισμού».

Ναυτεμπορική
Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΚΚΕ στο Σύνταγμα ενάντια στο μνημόνιο και την τρόικα, με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα. Κλειστές ήταν μέχρι και τις 19:00 η Σταδίου και η Φιλελλήνων. Λίγο πριν τις 19:30 σημειώθηκαν αντεγκλήσεις μεταξύ διαδηλωτών στο τέλος της Σταδίου


enet.gr
Στην πλατεία είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί ψηφοφόροι του ΚΚΕ, κάποιοι από αυτούς κρατώντας κόκκινες σημαίες. Η Αλέκα Παπαρήγα μίλησε και για την αποχή: «Αυτοί που κλαίνε στους καναπέδες της τηλεόρασης για την αποχή είναι οι ίδιοι που έστειλαν αγωνιστές και αγωνίστριες στα σπίτια τους».
Η ομιλία της γ.γ. του ΚΚΕ ήταν ένας χείμαρρος κριτικής για την πολιτική του ΠΑΣΟΚ «που άνοιξε διάπλατα» την πόρτα στην τρόικα. Περιέγραψε το Μνημόνιο σαν πολιτικό εργαλείο και πολιτικό άλλοθι για προχωρήσουν αντιδραστικά διαρθρωτικά μέτρα, με «όχημα τον μπαμπούλα της χρεοκοπίας»: 

ΕΘΝΟΣ 
Το δίλημμα «ρήξη ή ενσωμάτωση, αντεπίθεση ως το τέλος ή υποταγή» έθεσε η Αλέκα Παπαρήγα, απευθυνόμενη χθες σε χιλιάδες μέλη και φίλους του ΚΚΕ που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος ενάντια στην τρόικα, βάζοντας μια κόκκινη γραμμή στα σενάρια πολιτικής συνεργασίας.
 
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ
«Στην Ελλάδα η τρόικα δεν είναι καλοδεχούμενη, η αντίθεση είναι κάθετη, καθολική. Μάρτυρας η κάλπη, με όλες τις μορφές που πήρε η αντίθεση με πιο ουσιαστική την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης».
Αυτό υπογράμμισε χτες η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στο Σύνταγμα, στη συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΚΚΕ ενάντια στην τρόικα και τα νέα μέτρα που φέρνει η αναθεώρηση του ελληνικού ελλείμματος. .

ΣΚΑΙ
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να ακούσει την Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα που μίλησε στους συγκεντρωμένους για την «αντιμνημονιακή πολιτική που πρεσβεύει το ΚΚΕ» αλλά και «τα διαφαινόμενα σχέδια της κυβέρνησης καθώς και τις αλλαγές που επιφέρει στον λαό τη εφαρμογή του μνημονίου». 

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΚΚΕ στο Σύνταγμα ενάντια στο μνημόνιο και την τρόικα, με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα. Κλειστές ήταν μέχρι και τις 19:00 η Σταδίου και η Φιλελλήνων. Λίγο πριν τις 19:30 σημειώθηκαν αντεγκλήσεις μεταξύ διαδηλωτών στο τέλος της Σταδίου.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Τη βεβαιότητα ότι «αύριο θα είμαστε πολλοί περισσότεροι», εννοώντας ότι θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο η δύναμη του ΚΚΕ, εξέφρασε η Γενική Γραμματέας του κόμματος Α. Παπαρήγα μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.
Η κ. Παπαρήγα είπε ότι «Ο λαός πρέπει να διαψεύσει τη λαθροχειρία του πρωθυπουργού που εμφανίζει τη μεγάλη πτώση του ΠΑΣΟΚ ότι ο λαός του έδωσε έγκριση να προχωρήσει στα βάρβαρα μέτρα», ενώ για την ΝΔ είπε ότι «δεν υφίσταται ολική επαναφορά».

 AYΓΗ
Μαζική ήταν κι η συγκέντρωση κατά της τρόικας που διοργάνωσε το ΚΚΕ στην πλατεία Συντάγματος
νωρίτερα. Στη συγκέντρωση μίλησε η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα,που τόνισε ότι «ο λαός πρέπει να
διαψεύσει τη λαθροχειρία του πρωθυπουργού, που εμφανίζει τη μεγάλη πτώση του ΠΑΣΟΚ ότι ο
λαός του έδωσε έγκριση να προχωρήσει στα βάρβαρα μέτρα». Ωστόσο στο τέλος της συγκέντρω-
σης υπήρξαν αντεγκλήσεις μεταξύ μελών της περιφρούρησης και διαδηλωτών από την πορεία που
ξεκίνησε από το Πολυτεχνείο.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ 
Τη βεβαιότητα ότι «αύριο θα είμαστε πολλοί περισσότεροι», εννοώντας ότι θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο η δύναμη του ΚΚΕ, εξέφρασε η Γενική Γραμματέας του κόμματος Α. Παπαρήγα μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος  Η κ. Παπαρήγα είπε ότι «Ο λαός πρέπει να διαψεύσει τη λαθροχειρία του πρωθυπουργού που εμφανίζει τη μεγάλη πτώση του ΠΑΣΟΚ ότι ο λαός του έδωσε έγκριση να προχωρήσει στα βάρβαρα μέτρα», ενώ για την ΝΔ είπε ότι «δεν υφίσταται ολική επαναφορά».  Η κ. Παπαρήγα είπε ότι σκληρά μέτρα κατά των εργαζομένων λαμβάνονται σε όλη την Ευρώπη, ακόμη και στη Γερμανία που δεν είναι υπερχρεωμένη, υποστηρίζοντας ότι ο μηχανισμός στήριξης «είναι κρεμάλα για τον ελληνικό λαό».

Είπατε τίποτα;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όχι και ... άσχημα !!!
Τουλάχιστον κάποιοι αναγνώστες τους, έμαθαν για το Συλλαλητήριο !

Και για την ... ύπαρξη του ΚΚΕ !

Κάτι είναι κι αυτό !

kolokotronis είπε...

Τι να πούμε, ρε σύντροφε;
Πανικός τους έχει πιάσει!
Θαυμάστε "δημοσιογραφία" (Ελευθεροτυπία): "Στην πλατεία είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί ψηφοφόροι του ΚΚΕ, κάποιοι από αυτούς κρατώντας κόκκινες σημαίες"!
Τι εννοεί ο ποιητής "αρκετοί";
Αρκετοί για να γίνει η συγκέντρωση;(!!!)
Η μήπως αρκετοί για να τους πάρουμε καροτσάκι, κι αυτούς και τα αφεντικά τους;

Ανώνυμος είπε...

βιντεο απο την πορεια στην θεσσαλονικη
http://www.youtube.com/watch?v=WruThD_R8c8

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=3pPws4PPyeg