Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Tελικά ποιος κέρδισε ;

Όλοι σήμερα έχουν βαλθεί να  μας ξαναγυρίσουν στην Α΄Δημοτικού. Εκεί τα παιδιά μαθαίνουν  πρόσθεση , αφαίρεση , πολλαπλασιασμό, διαίρεση,σχέσης ισότητας και ανισότητας στην πρώτη εκατοντάδα. Δηλαδή 34 < 66 . Ακόμα το μισό 34 είναι 17 και όχι 50, για να  δικαιώνεται η πολιτική του μνημόνιου όπως λέει και ο Ντομινίκ Στρος Καν.

Ας πάρουμε όμως υτα πράγματα από την αρχή. 
Η αλήθεια είναι πως ο ελιγμός Σαμαρά να καρπωθεί αντιμνημονιακή ψήφο έπεσε στο κενό. Από την άλλη ΠΑΣΟΚ και συγκρότημα  ΔΟΛ  έσπασαν τα μούτρα τους , γιατί από πουθενά δεν τους βγαίνει το αποτέλεσμα  , αφού και τα άκυρα και η αποχή μεγάλωσαν ακόμα περισσότερο, άρα άνθρακες ο θησαυρός της αντιμνημονιακής συνεργασίας ΚΚΕ-ΝΔ. Όσο για την περίφημη δικαίωση της πολιτικής του μνημονίου που λένε  ΠΑΣΟΚοΔΝΤάδες δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική όταν ένας μαθητής της Α' Δημοτικού μπορεί να βαλει το σωστό σημάδι ανισότητας νάμεσα στο 34 και το 66 αφού οι δυνάμεις του μνημονίου με το ζόρι συγκέντρωσαν 34% των εκλογέων. Αυτό το κατάλαβαν αμέσως όλοι τους, άσχετα με το τι έλεγαν οι εντεταλμένοι δημοσιογράφοι τους. Από χτες βράδυ κιόλας ο πρωθυπουργός άρχισε τις ενωτικές πάσες . Εξάλλου σήμερα το ΔΟΛ κινείται σε αυτό το μήκος κύματος. "Ενωτικό κάλεσµα Γιώργου για την επόµενη µέρα", "Αναµένεται πρόσκληση στους αρχηγούς των κοµµάτων για συνεννόηση"  αναφέρουν τα ΝΕΑ στην πρώτη σελίδα σήμερα. Την πάσα βεβαίως την πήρε ο Καρατζαφέρης και ο Κουβέλης . Στόχος  νέα κυβερνητικά σχήματα που θα απορροφήσουν τις λαϊκές αντιδράσεις ενάντια στο διαρκές μνημόνιο.
Το πραγματικά ελπιδοφόρο αποτέλεσμα αυτών των εκλογών όμως είναι αυτό που είπε ο Παφίλης χτες στο ΑΛΤΕΡ. Ότι δηλαδή το ΚΚΕ στις εργατογειτονιές κατέκτησε τη 2η θέση. Αυτό κατά τη γνώμη μου , αν επιβεβαιωνεται από τις αναλύσεις, είναι το μεγαλύτερο κέρδος αυτών των εκλογών και εύκολα μπορεί κάποιος να φανταστεί τι θα γίνει αν το ΚΚΕ γίνει πρώτο κόμμα στις εργατογειτονιές.
Όσο για την αποχή. Ελπίζω να είναι το πρώτο βήμα απεγκλωβισμού από τα κόμματα της πλουτοκρατίας. 
Θα δούμε....Η ζωή θα δείξει......

Δεν υπάρχουν σχόλια: