Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Απολύσεις στο Δημόσιο προτείνει ο ΣΕΒ

Οι εκλογές τελείωσαν "η δημοκρατία νίκησε", ώρα να πληρωθεί ο λογαριασμός. Ο ΣΕΒ, η κυβέρνηση , οι ΔΝΤάδες ερμήνευσαν το εκλογικό αποτέλεσμα  και την τεράστια αποχή,σαν ψήφο ανοχής. 
Μετά το τέλος του α' γύρου των εκλογών  ο πρόεδρος του ΣΕΒ δηλώνει: «Ο λαός μας αντιμετώπισε ώριμα τα τεχνητά διλήμματα και το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου. Αναδέχεται υπεύθυνα το αναγκαίο κόστος αυτής της προσπάθειας -αλλά, δίκαια και αυτονόητα, αδημονεί να δει το αντίκρυσμά της.»
Μόλις λοιπόν τελείωσε και ο β γύρος των εκλογών φρόντισε να συγκεκριμενοποιήσει αυτό το ότι ο λαός  "Αναδέχεται υπεύθυνα το αναγκαίο κόστος αυτής της προσπάθειας -αλλά, δίκαια και αυτονόητα, αδημονεί να δει το αντίκρυσμά της" , προτείνοντας σήμερα τα παρακάτω:

«Χρειάζεται το αναγκαίο πολιτικό σθένος για να καταργήσουμε θέσεις, οργανισμούς και φορείς του δημοσίου από το πελατειακό και υπερτροφικό κράτος ώστε να μην πτωχεύσουμε συλλογικά και ατομικά. Στον ιδιωτικό τομέα -αν και δεν έχει υπεράριθμο προσωπικό - από τις αρχές του χρόνου έχουν χάσει 160 χιλιάδες εργαζόμενοι τη δουλειά τους λόγω χρεοκοπίας του δημόσιου,μόνο κροκοδείλια δάκρυα έχουν χυθεί για αυτούς από τους επαγγελματίες προστάτες του λαού μας.»
Συνεχίζοντας πρότεινε: «Πρέπει να επιταχυνθούν οι αλλαγές που χρειάζεται η χώρα και προβλέπονται από το μνημόνιο ώστε να πείσουμε την τρόϊκα ότι δεν αντέχουμε άλλες περικοπές μισθών, συντάξεων και επιβολή νέων φόρων» 
Είναι ολοφάνερο λοιπόν πως άμεσα ο  λαός  πρέπει να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοούσε με τη λευκή ψήφο του και την αποχή. Δεν υπάρχει,ούτε υπήρξε ποτέ, άλλη δύναμη αντίστασης απέναντι στην επιθετικότητα του κεφαλαίου παρά μόνο το ΚΚΕ. Υπάρχει αδήριτη ανάγκη συστράτευσης με το ΚΚΕ άμεσα.
Το τρένο της μεγαλης ανατροπής ξεκίνησε χτες βράδυ από το Σύνταγμα όπου πάνω από 30000 χιλιάδες κόμου φροντοφώναξαν :"Καμία θυσία για την πλουτοκρατία, Μέτωπο λαέ για την εξουσία"

Δεν υπάρχουν σχόλια: