Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Η ενίσχυση του ΚΚΕ δίνει κουράγιο στο λαό

«Εχουμε δικαίωμα να είμαστε χαρούμενοι, καθώς δώσαμε μια κρίσιμη παρατεταμένη εκλογική μάχη και είχαμε ένα καλό αποτέλεσμα, που μας δίνει κουράγιο και αντοχή στους δύσκολους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, να τους αντιμετωπίσουμε με καλύτερες όρους και προϋποθέσεις».
«Εχουμε την δυνατότητα να τους πείσουμε ότι στα αδιέξοδα που έχει ο καπιταλισμός, η λύση είναι ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, η κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία, ο σοσιαλισμός. Εχουμε τη δυνατότητα να είμαστε αυτός ο πόλος αντίστασης και λαϊκής αντεπίθεσης, να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξε κι ένας κόσμος ο οποίος έκανε αυτή την Κυριακή το βήμα, ακόμα κι αν δεν συμφωνεί σε όλα με μας».
«Μπορεί εκεί αυτό το αισιόδοξο εκλογικό αποτέλεσμα να πολλαπλασιαστεί στη συνείδηση του λαού, να συμβάλει στη συνέχεια για την πλατιά λαϊκή συμμαχία που οικοδομούμε» κατέληξε ο Ν. Σοφιανός. Και οι δύο εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με λαϊκό γλέντι 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε η ντροπή των παπούδων μας......
Έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα....
Έχουμε χάσει όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά μας δικαιώματα,
έχουμε χάσει κάθε ίχνος εργασιακής αξιοπρέπειας...
Η εθνική συλλογή σύμβαση καταργείται.
Η σύνταξη καταργείται.
Τα επιδόματα καταργούνται....
Η εθνική συλλογική σύμβαση βάφτηκε με ιδρώτα και αίμα για να μπορεί να εξασφαλίζει ακόμα και στον ανειδίκευτο εργάτη ένα δεδομένο μισθό.....
και καταργείται !!!!
και δεν υπάρχει ΕΝΑΣ ,να αντιδράσει , να φωνάξει να πολεμήσει.....

Δεν υπάρχει ένα συνδικάτο, σωματείο , ένας οποιοσδήποτε να αντιδράσει να πει
"ΩΣ ΕΔΩ !!!
Θα σταματήσω να σας ανέχομαι...."
Δε μπορώ να πιστέψω ότι θα περάσει και αυτό χωρίς καμμία αντίδραση....
Δε μπορώ να πιστέψω ότι δε θυμώσαμε ούτε με αυτό !!!!!!!

Δε μπορώ να πιστέψω ότι δε μας ξύπνησε ούτε αυτό !!!!!!!

Θεατές στο βιασμό της ζωής μας , στην κατάργηση κάθε θεμελιώδους εργασιακού και ασφαλιστικού μας δικαιώματος, να ξεχνιόμαστε στα χιλιάδες χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια που σε λίγο θα ανάψουν.....αποχαυνωμένοι, λοβοτομημένοι....

Μας μετέτρεψαν με κάθε είδους προπαγάνδα σε άβουλα βόδια που σέρνουμε μουγγρίζοντας από πόνο το ζυγό μας , χωρίς να κλωτσάμε....

Δε μπορώ να το πιστέψω....
Περιμένω ένα σύνθημα να μας σηκώσει, να μας ξυπνήσει από το λήθαργο...μάταια...

Το μόνο που ακούω είναι το κλάμμα των παππούδων μας απ΄τον Παράδεισο....
Ντρέπομαι, πονάω,απορώ , υποφέρω , εξοργίζομαι , θυμώνω .
ΩΣ ΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ;;;;;;;;;;;;;
Αναρτήθηκε από ΙΣΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ είπε...

1. Γιατί τσουβαλιάζεις και τους κομμουνιστές σε όλη αυτή την αδιαφορία;
2. Σου είναι άγνωστοι όλοι οι αγώνες που το ΚΚΕ πρωτοστατεί;
3 ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/11?

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΙΣΟΝΟΜΙΑ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ 12% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΚΚΕ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΛΛΟ 10% ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ,ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΟΜΩΣ?
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ,ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΕ.

Ανώνυμος είπε...

Παλλαϊκό «όχι» στο μνημόνιο διαρκείας



Στο Σύνταγμα στις 6 μ.μ. και στο Αγαλμα Βενιζέλου στις 7 μ.μ., οι λαϊκές συγκεντρώσεις στις 15 του Νοέμβρη.


Οι προχτεσινές δηλώσεις του προέδρου του Γιούρογκρουπ, Ζ. Κ. Γιούνκερ, ο οποίος έδωσε νέα εύσημα «αξιοπιστίας» στην κυβέρνηση για το «αυστηρό πρόγραμμα που εφαρμόζει» και έκανε λόγο για την «ανάγκη εφαρμογής πρόσθετων μέτρων», παράλληλα με την επιτάχυνση των «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για το περιεχόμενο των συνομιλιών που θα έχουν από τη Δευτέρα 15 του Νοέμβρη στην Αθήνα η κυβέρνηση με το κλιμάκιο της τρόικας που φτάνει στη χώρα μας.
Από αυτή τη σκοπιά είναι επιβεβλημένο για το λαό τη μέρα εκείνη να πλημμυρίσει τους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας μαζικά στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στις δύο πόλεις, την επομένη της δεύτερης Κυριακής των εκλογών. Στην Αθήνα, η μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση θα γίνει στις 6 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος και στη Θεσσαλονίκη στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.
Με δεδομένη την προαναγγελία νέων περικοπών στις δαπάνες του δημοσίου, είναι βέβαιο ότι ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζουν κυβέρνηση και τρόικα, για να πιάσουν τους στόχους του μνημονίου και να αποταμιεύσουν οι δανειστές την επόμενη δόση του ληστρικού δανείου, είναι και η μη καταβολή από το κράτος των οφειλών του προς τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως είχε αποκαλύψει ο «Ρ» το περασμένο Σάββατο. Ενα τέτοιο ενδεχόμενο θα σημάνει την έκρηξη της ωρολογιακής βόμβας που χρόνια τώρα έχουν απασφαλίσει με την πολιτική τους το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ στα θεμέλια του ΙΚΑ και των άλλων Οργανισμών.

Σήμερα, μόνο το Δημόσιο χρωστά στα ασφαλιστικά ταμεία περίπου 12 δισεκατομμύρια ευρώ. Από αυτά τα 10 δισεκατομμύρια είναι χρέη προς το Ιδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ). Τα χρέη προς το ΙΚΑ προκαλούν οικονομική ασφυξία και στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) και τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), η χρηματοδότηση των οποίων γίνεται από πόρους που εισπράττονται από το Ιδρυμα, αλλά δεν τους αποδίδει. Σήμερα το ΙΚΑ χρωστά 6,5 δισ. ευρώ στον ΟΑΕΔ, 2 δισ. στον ΟΕΚ και 700 εκατ. ευρώ προς τον ΟΕΕ.
Την ίδια στιγμή τα βεβαιωμένα χρέη των εργοδοτών - που αποθρασύνονται από τη στάση των κυβερνήσεων του κεφαλαίου - στα Ταμεία ξεπερνούν τα 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Από αυτά τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ είναι χρέη 1.100 μεγάλων επιχειρήσεων προς το ΙΚΑ. Είναι φανερό ότι αν ο λαός δεν ξεσηκωθεί, αν με την οργανωμένη πάλη του δε βάλει φρένο και εμπόδια στην πολιτική τους, η επόμενη μέρα θα είναι ακόμα πιο δύσκολη, ακόμα πιο επώδυνη για την εργατική λαϊκή οικογένεια, τα πραγματικά της δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες της.
Από αυτή τη σκοπιά, η παλλαϊκή συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΚΚΕ τη Δευτέρα 15 του Νοέμβρη αποτελεί την καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση και τους συμμάχους της εντός και εκτός Ελλάδας ότι δεν εγκρίνει την πολιτική τους, δεν την ανέχεται, δε συνηγορεί στη βαρβαρότητα με την οποία τον πολεμούν.
Αναρτήθηκε από tasos

Ανώνυμος είπε...

http://respentza.blogspot.com/2010/11/blog-post_6219.html
ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΔΕΣ ΜΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΑ ΡΙΞΩ ΑΚΥΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΟΛΑΡΗ.