Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Σταματήστε τους!

 Αντιγράφω από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Φουλάρουν για µεταρρυθµίσεις

Γιώργος: «Θα αποτύχουµε αν δεν πιάσουµε τους αναπτυξιακούς µας στόχους»
Καµπανάκι για την ανάπτυξη χτύπησε χθες ο Πρωθυπουργός, ζητώντας από τους αρµόδιους υπουργούς να προωθήσουν άµεσα µικρές και µεγάλες επενδύσεις, αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιµους πόρους και κονδύλια.
Παράλληλα οκ. Παπανδρέου ζήτησε την επιτάχυνση των µεταρρυθµίσεων που έχει αναλάβει για το επόµενο τρίµηνο η κυβέρνηση, έτσι ώστε να µην κινδυνεύσει η τέταρτη δόση του δανείου(ύψους 15 δισ. ευρώ), η οποία θα εκταµιευτεί τον Μάρτιο. Σήµερα µάλιστα θα παρουσιαστούν στο Υπουργικό Συµβούλιο τα χρονοδιαγράµµατα για κάθε υπουργείο για τον υλοποίηση του Μνηµονίου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγµατοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίµου µε αντικείµενο την ανάπτυξη, ζήτησε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την άµεση απορρόφηση των πόρων που προέρχονται από το ΕΣΠΑ, µε την παρατήρηση πως «δεν θα µπορέσουµε να έχουµε θετικό πρόσηµο το 2012, αν δεν πετύχουµε τους αναπτυξιακούς µας στόχους».
Σχόλιο:Το συγκρότημα Λαμπράκη  στη γνωστή του διατεταγμένη υπηρεσία. Προσέξτε τη σημειολογία του άρθρου.Ο Γεώργιος Παπανδρέου "νικητής" ανάμεσα στους "νικητές." Δείτε πως αναφέρεται στο άρθρο. Ο Γιώργος,  ο δικός μας άνθρωπος, ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας αυτός που θα μας νοικοκυρέψει. Θα μου πείτε βέβαια ότι "εισάγω γλαύκαν εις Αθήνας". Ναι ,έτσι είναι.! Απλά θέλω να επισημάνω ότι οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί τους δουλεύουν με συνέπεια , υπομονή και επιμονή. Ο υπέρτιτλος του άρθρου είναι: «Θα αποτύχουµε αν δεν πιάσουµε τους αναπτυξιακούς µας στόχους». Πώς μεταφράζεται αυτό; Θα αποτύχουμε αν δεν προλάβουμε να "πιούμε" και την τελευταία σταγόνα αίμα των εργαζόμενων. Θα αποτύχουμε αν δεν τους κρατάμε σε καταστολή με το φόβο της χρεωκοπίας, θα αποτύχουμε αν δεν προλάβουμε να τα παραδώσουμε όλα στο κεφάλαιο,θα αποτύχουμε αν δεν υψώσουμε έγκαιρα τα κατάλληλα αναχώματα να συγκρατήσουν τη λαϊκή οργή.
Το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του, τα αστικά κόμματα, προσπαθούν διά πυρός και σιδήρου να επιβάλουν το μόνο δρόμο που έχουν για την έξοδο από την κρίση προς όφελός τους. Το δικό τους μονόδρομο. Προστασία των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, των τραπεζιτών, των μονοπωλιακών ομίλων. Πτωχεύουν το λαό για να σωθεί η πλουτοκρατία. Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο από δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων. Μας οδήγησαν στη μαζική ανεργία και τη φτώχεια.
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ!
Αγώνας ενιαίος, μαζικός, αποφασιστικός, αγώνας ταξικός για να χρεοκοπήσει η πλουτοκρατία, για να πληρώσουν τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές τη δική τους κρίση. Αυτή είναι η δική μας απάντηση, ο δικός μας δρόμος.
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΣ
ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

1 σχόλιο:

blackbedlam είπε...

[..]Το ζήτημα πια έχει τεθεί:
Ή θα εξακολουθούμε να γονατίζουμε
όπως αυτός ο δραπέτης
ή θα σηκώσουμε άλλον πύργο ατίθασο
απέναντί τους.[..]
.........................
[..]Μην αμελήσετε.
Πάρτε μαζί σας νερό.
Το μέλλον μας θα έχει πολύ ξηρασία.[..]

Μιχάλης Κατσαρός από το ποιημά του
Ο ΔΟΥΛΟΣ