Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Προβοκάτσια που δείχνει το φόβο τους για το ΚΚΕ

Σε μια προβοκάτσια ολκής σε βάρος του ΚΚΕ, ανάλογη της ανησυχίας των αστικών επιτελείων για τη μεγάλη άνοδο της εκλογικής επιρροής του Κόμματος, προχώρησε χτες το δημοσιογραφικό συγκρότημα Λαμπράκη, σε πλήρη συντονισμό με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και συνεργό τον ΛΑ.Ο.Σ., ο οποίος την αναπαρήγαγε ακαριαία.
Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Νέο "βρώμικο 89" βλέπει το ΠΑΣΟΚ» και μ' ένα κατάπτυστο θέμα, που ξεπερνάει κάθε όριο δεοντολογίας, κατασκευασμένο με ψέματα από την αρχή μέχρι το τέλος, η εφημερίδα Τα ΝΕΑ προσπαθεί να θολώσει την πεντακάθαρη θέση του ΚΚΕ για άκυρο ή λευκό στο δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών και να κοροϊδέψει τους αναγνώστες της ότι υπάρχουν δήθεν «"ανίερες" συμμαχίες ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τα κόμματα της Αριστεράς», όπως γράφει στο πρωτοσέλιδο.
Η χρονική συγκυρία που εκδηλώνεται η προβοκάτσια, επαληθεύει ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται για νέο γύρο σαρωτικών μέτρων και τα παπαγαλάκια της σπεύδουν να αποπροσανατολίσουν το λαό. Επιδιώκουν έτσι να του αφαιρέσουν το βασικότερο όπλο που έχει για να αντιμετωπίσει τη λαίλαπα, την ταξική συσπείρωση, δηλαδή, και τη συμπόρευση με το ΚΚΕ.
Το δημοσίευμα υπογράφει η πάντα διαθέσιμη για τέτοιες αποστολές συντάκτης των «Νέων», Βούλα Κεχαγιά. Για ξεκάρφωμα και επιβεβαιώνοντας ότι στην παραγωγή του δημοσιεύματος εμπλέκονται ενεργητικά τα επιτελεία της κυβέρνησης, η εφημερίδα επικαλείται εκτιμήσεις (!) κυβερνητικών στελεχών, τα οποία βέβαια δεν κατονομάζει.
Φτάνοντας, μάλιστα, στον πάτο του βαρελιού, ισχυρίζεται από το πρωτοσέλιδο ότι «τις εκτιμήσεις αυτές ενισχύει η στάση του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίζονται σαν "Πόντιοι Πιλάτοι", ενισχύοντας ουσιαστικά την αξιωματική αντιπολίτευση». Καθόλου τυχαία, παρόμοιες φράσεις χρησιμοποιεί σε ανακοίνωσή της και η Δημοκρατική Αριστερά του Κουβέλη, αποκαλύπτοντας το ρόλο που της έχει ανατεθεί και δείχνοντας το εύρος των αντιΚΚΕ συγκοινωνούντων δοχείων.
Η εφημερίδα κρύβει συνειδητά ότι το ΚΚΕ όχι μόνο δεν κρατάει ουδέτερη στάση απέναντι στους υποψηφίους των άλλων κομμάτων που πέρασαν στο δεύτερο γύρο, αλλά αντίθετα ζητάει και την ενεργητική καταδίκη τους από το λαό, ψηφίζοντας άκυρο και λευκό. Τη στάση του αυτή, την οποία σκόπιμα διαστρεβλώνει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα, ξεκαθάρισε το ΚΚΕ πολύ πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών και την επανέλαβε από το βράδυ κιόλας της περασμένης Κυριακής, τόσο με τη δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, όσο και με την ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ την επόμενη μέρα.

Στον πάτο του βαρελιού
Η αθλιότητα κυβέρνησης και συγκροτήματος Λαμπράκη κορυφώνεται στις μέσα σελίδες, όπου, μεταξύ άλλων, γίνεται λόγος για «υπόγειες διεργασίες ανάμεσα σε εκπροσώπους της αξιωματικής και της ήσσονος αντιπολίτευσης, με όχημα τη διάθεση για αντιμνημονιακή διαμαρτυρία των ψηφοφόρων, που έχει όμως ως στόχο την καταψήφιση των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ». Χρησιμοποιείται, μάλιστα, σαν παράδειγμα ο δήμος της Θεσσαλονίκης, για τον οποίο η εφημερίδα αναλώνεται σε εκτιμήσεις σχετικά με τη στάση του Κουβέλη και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να λέει το παραμικρό για το ΚΚΕ!
Το δημοσίευμα ανακαλύπτει ότι, παρά την επίσημη θέση του ΚΚΕ για το δεύτερο γύρο, «κάτω από τις... γραμμές συγκροτείται ένα νέο αντιμνημονιακό μέτωπο δυνάμεων όπως το ΚΚΕ και η ΝΔ που ξεκινούν από εντελώς διαφορετικές αφετηρίες» και σε άλλο σημείο, η εφημερίδα συνεχίζει το προβοκατόρικο παραλήρημά της ως εξής:
«Την ίδια ώρα, καθοριστικό ρόλο αναμένεται να παίξουν οι ψήφοι του ΚΚΕ στις Περιφέρειες Θεσσαλίας και Βορείου Αιγαίου, όπου το Κομμουνιστικό Κόμμα εμφανίζεται με ισχυρές δυνάμεις. Στη Θεσσαλία, λένε κυβερνητικά στελέχη, μπορεί να επαναληφθεί το φαινόμενο προηγούμενων αυτοδιοικητικών αναμετρήσεων, όπου με τις ψήφους της ΝΔ εξελέγησαν τοπικοί άρχοντες στελέχη του ΚΚΕ και αντιστρόφως, και κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι παρά την "επίσημη γραμμή" του Περισσού, ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΚΚΕ κ. Μπούτας δεν θα έρθει σε συνεννόηση με τον κ. Αγοραστό. Ομοίως, υπάρχει φόβος στο κυβερνητικό στρατόπεδο ότι και στο Βόρειο Αιγαίο θα είναι καθοριστική η στάση των ψηφοφόρων του ΚΚΕ και ότι είναι προειλημμένη απόφαση ορισμένες "κόκκινες" ψήφοι να κατευθυνθούν προς τον υποψήφιο που στηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση».

Το ίδιο έργο με τους ίδιους πρωταγωνιστές
Πρόκειται για ψέματα ολκής, κατασκευασμένα μέχρι την τελευταία λέξη. Για να προσδώσουν μάλιστα αληθοφάνεια στην προβοκάτσια, «Τα ΝΕΑ» συνοδεύουν το δημοσίευμα με φωτογραφία από παλιότερη σύσκεψη αγροτών στη Θεσσαλία, σε περίοδο κινητοποιήσεων, όπου ο Β. Μπούτας εμφανίζεται να κάθεται δίπλα στον αγροτοσυνδικαλιστή της ΝΔ, Θ. Νασίκα.
Τη φωτογραφία συνοδεύει η εξής άθλια λεζάντα: «Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Με αφετηρία το "βρώμικο '89", και την κυβέρνηση Τζανετάκη, η συνεργασία της ΝΔ με το ΚΚΕ και γενικότερα την παραδοσιακή αριστερά, αναπτύχθηκε δίπλα στα αγροτικά μπλόκα και επιβεβαιώθηκε εκλογικά στις αυτοδιοικητικές κάλπες, ιδίως του 1998 και του 2002».
Το έργο είναι χιλιοπαιγμένο, με τους ίδιους μάλιστα εμπνευστές - το ΠΑΣΟΚ και την ηγεσία του - και τους ίδιους πρωταγωνιστές - τα συγκροτήματα του Τύπου που το στηρίζουν και ταΐζονται από την πολιτική του. Αλλοτε με τις αθλιότητες για τον «Γερμανό» και άλλοτε με αιχμή τα οικονομικά του Κόμματος, στόχος της προβοκάτσιάς τους είναι να δημιουργηθούν αμφιβολίες στο λαό για τη συνέπεια και την αξιοπιστία του ΚΚΕ, να κλονιστεί η εμπιστοσύνη των λαϊκών στρωμάτων που έκαναν το βήμα και ψήφισαν το Κόμμα στις τελευταίες εκλογές, χωρίς να συμφωνούν σε όλα μαζί του.
Ο λαός έχει πείρα από τέτοιες προβοκάτσιες, στις οποίες έχει κάθε συμφέρον να απαντήσει και με την ψήφο του την ερχόμενη Κυριακή, ψηφίζοντας τους υποψήφιους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», όπου αυτοί πέρασαν στο β' γύρο των δημοτικών, μαυρίζοντας με λευκό και άκυρο τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των αναχωμάτων τους.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://taxalia.blogspot.com/2010/11/blog-post_7291.html
δειτε με τι εχει γεμισει ολη η θεσσαλονικη απο σημερα παιζουν με τον πονο του κοσμακη μεγαλοι αληταραδες αυτοι οι πασοκοι μετα κατηγορουν τον ψωμιαδη
για λαικισμο ειναι σε ολα ιδιοι